Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz.e

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos napjainkban nem állunk túl jól a nemi szerepeket illetően. Nagy a zavar, a káosz, minden oldalon. Nem tudom az olvasók közül, ki olvasta a Szépség szimfóniáját, de ha valaki még nem jutott hozzá, mielőbb pótolja. A könyv, a REND szerinti női és férfi szerepekkel…..
sz.e 2012.08.16 11:37:56
Amennyiben a nők rálátnának milyen ördögi tervet szolgálnak amikor lemondanak női szerepükről valami vélt függetlenségért...nem tennék.Azért a helyzetelemzéshez az is hozzátartozik, hogy nem teljesen önként és dalolva tették és teszik.Komoly gazdasági és hatalmi érdek volt a háború után a megfogyott férfiakat nem visszaengedni a munkaerőpiacra. Így generációkon keresztül ingatták ezek az érdekek a család alapját ami a mai torzuláshoz vezetett. Most már gyermekeink semmilyen felelősséget nem hajlandóak vállalni de ezt megelőzte az a tény hogy mi sőt anyáink sem kaptak családban mintát, nevelést.Kényelmesebb volt"majd az iskola elintézi" hozzáállás.Nekem szerencsém volt nagymamámmal.A szocializmus ideológiája sem arról szólt,hogy otthon gyereket nevelj és taníts,így az én generációmnak már nem adtak át tanítást, az enyém már semmit sem tudott átadni (mesélték a szocialista emlőn tanult dadusok hogy szigorúan tiltották nekik a gyermek felvételét és nyugtatását ha sírt.majomszeretetnek nevezték és ártalmasnak a gyermek fejlődésére, ezek után már nem is csodálkozom hogy frusztrált zárkózott érintésre képtelen felnőttek vannak.Ezek után mit tudna továbbadni,tanítani?) Ezt követte a liberális nevelés ami a gyermeket teljesen támasz irány nélkül hagyja,semmilyen alapot tanítást nem adva hadd alakuljon ki,ne korlátozza a gyermek egyéniségének kialakulását neveléssel, tanítással.Ez a ló másik oldala de ez is nagyon kényelmes.A mostani tinédzserek szülei valami torz haver barátnő szerepet próbálnak eljátszani gyermekeikkel.Sem tisztelhető tanítóvá sem útmutató támasszá nem váltak gyermekeiknek.
Elégedett vagyok vele. Pár fontos információ is elhangzik benne, néhol kicsit töményen, de kevés volt az idő. :-) Aki ismer az megszokhatta, a kérdésre pontos, rövid és tartalmas válasz érkezik.…..