Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doromboló

49 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyen egy igazi (via) Közel a vég. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor komolyan fel kell tennünk a kérdést, hogy biztosan akarjuk-e még ezt a bohózatot a legdurvább egypercesekig fokozni, vagy inkább éhséglázadással döntjük romba a vérgőzős kapitalizmus utolsó, még nem…..
A macska közmondásokban szereplő szívóssága csak arra vonatkozik, hogy a legrosszabb sérüléseket is túl tudja élni. Nem vonatkozik azonban a fertőző betegségekre, hiszen természetes ellenálló képessége nem túl erős. A legtöbb fertőző betegség akár halálhoz is vezethet,…..
Talán egy hónapja láttam az egyik videomegosztó portálon egy édes videót,  ahol egy cicus próbálja rávenni a gazdáját kis simogatásra. A cica pont úgy nézett ki mint Shrek macskája fül nélkül :))) Kis keresgélés után rátaláltam, hogy a címbeli fajtához tartozik. Lássuk…..
Ez a fajta a leopárdmacska és a rövid szőrű házimacska keresztezéséből jött létre. Az első regisztrált kölykök 1963-ban születtek. A 70-es évek elejéig Szafari macska néven ismerték őket, majd mai nevüket a leopárdmacska latin megfelelője (Prionailurus bengalensis) után…..
Könymoly Dewey az amerikai Iowa állam Spencer város közkönyvtárának kabalamacskája volt. 1988 januárjában a könyvledobóba dobta valaki, és a hideg tél másnap reggelén találta meg őt a könyvtár igazgatója Vicky Myron. Az alig néhány hetes fiú kiscica jó kezek közé került.…..
A rák cica nagyon különleges. Ez az alapvetően nyugodt macska kiismerhetetlenné válik egy szempillantás alatt és a legnagyobb boldogságból a legnagyobb kétségbeesésbe taszíthat minket. Barátságos megjelenésével kitűnően leplezi feszültségét. A hold fázis erőteljesen hat rá…..
Lakásban lakó cicák esetében mindig, de különösen nyáron nagyon fontos, hogy az almot tisztán tartsuk. A melegben a baktériumok és gombák könnyen elszaporodhatnak, és ez veszélyt jelent cicáink egészségére. A macska szőrének csomóban való hullása intő jel lehet, evvel…..
Az nem kérdéses, hogy mennyire fontos a megfelelő folyadék bevitele főleg ilyenkor nyáron. De a cicák általában nem szeretnek inni. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő edényben kínáljunk nekik mindig friss vizet. Nem árt, ha naponta akár 2x is cseréljük a kínált folyadékot…..
A macskákhoz már évszázadok óta különös mítoszok kötődnek. Az emberek számára mindig is kiismerhetetlen maradt, bár háziasítása révén nagyon közel lehet hozzájuk lélekben kerülni, mégis számtalan érdekes kérdés vetődik fel velük kapcsolatban. Nézzük sorban: 1. Miért…..
Nem árulunk zsákbamacskát Maru 2012.06.25 14:59:00
Ki nem hallott még erről az édes kis bugyuta cicáról? Aki Garfield megtestesült utódja, csak épp tarka kivitelben. Játszik, rohan, csetlik-botlik, és a video megosztó portálokon csúcsot dönt a nézettsége, több mint 158 millióan nézték meg világszerte a rókla feltöltött…..
  Tüzes vörös, buta szőke....ezek az emberek hajszín alkotta sztereotípiái. De vajon működik ez a macskáknál is? Van e általános vélemény cicák bundák színe alapján? Az 1870-es években az emberek megpróbálták a macskák bundájának színe alapján meghatározni a…..
  A macskák és gazdáik között fennálló kapcsolat sokkal bensőségesebb, mint azt egy kívülálló gondolja. Különösen a macskarajongó nők és vonzalmukat viszonzó cicák között. A macskák szociális partnerekként kapcsolódnak gazdáikhoz, de nem csak az étel miatt. A…..
doromboló 2012.06.21 18:10:46
@Simone Lewis: Egyébként a mi mindkét cicánk is, de főleg a fiú :) is imád a párom ölébe és karján aludni, követi ahová csak megy :)
Nektek a fehér vagy a fekete cicák tetszenek jobban? Van ilyen egyáltalán macskában, hogy mi a zsánered? :)) Mik lehetnek az előnyök, és hátrányok? Nézzük....a fehér cicát télen a hóban nehéz észrevenni. A fekete meg egész évben minden éjszaka láthatatlan. És azt hiszem…..
    Jó, hogy itt a nyár, mert lehet strandolni, nyaralni, fagyizni, napozni, de saját örömünk mellett arra is gondolni kell, hogy kisállatainkra fokozott veszélyt jelent a hosszan tartó hőség. A kutyák és a macskák a bundájuk miatt könnyebben kaphatnak hőgutát, ezért nagyon…..
    A cicákkal játszani jó. A legszomorúbb embernek is felderül az arca egy/vagy több játszó macska láttán. Amíg az én cicáim kicsik voltak, gyakran játszottam velük csak úgy minden más eszköz felhasználása nélkül. Meg is lett az eredménye, hónapokig dugdosnom kellett…..
A macska, főleg a fekete macska ősi szimbólum. A középkorban a boszorkányok társának tekintették. A boszorkánysághoz, pogánysághoz való vonzódás női egyenjogúságot fejez ki. Ezért is van az, hogy főleg a szebbik nem képviselői varratnak magukra macskamotívumot. A macska…..
Tudjátok ki a legöregebb ma is élő macska? A Guiness Rekordok könyvébe egy burmai cicát jegyeztek be eme titulus tulajdonosaként, aki a Lady Katherina névre hallgat, az ausztráliai Melborune városában él, ma 35 éves. A világ legöregebb cicájaként a Texas államban élt Creme Puff…..
Julie Song igazi haute cat-ure divattervező módjára kitalálta, hogy tervez egy sapka és kalap kollekciót. Ebben idáig semmi különleges nincs, de nem hagyhatjuk azt a momentumot figyelmen kívül, hogy ezek a kis kiegészítők egytől egyik cicáknak készültek. A bolondos sorozat nagy…..
A macskák nem csak a képzőművészeket ihlették meg, már volt szó cicás lábbelikről, esernyőkről és egyéb kiegészítőkről is. A divatfotósok is előszeretettel foglalkoztatnak cicákat, mert egy szép cica kiegészítőként is nagyon jól funkcionál, felejthetetlenebbé és…..
Az Index címlapján olvastam a mai hírt, a Burger King a héten dobja piacra az új szuper termékét, a baconos fagyit.  Az ötlet azon a megfigyelésen alapult, hogy sokan szeretik az édes és sós ízeket keverni. (Bevallom én is többször ettem a másik lánc fagyiját sült krumplival…..
A macskák számos művészt megihlettek kecses alakjukkal, bohókás természetükkel, titokzatosságukkal. De nem csak komoly és ismert alkotók tekintették őket múzsáknak, ma már egyre több használati és dísztárgy előfordul szinte minden lakásban ilyen-olyan formában. Nézzünk…..
Ebben a borús, esős őszies időben kötelező kiegészítőnek számítanak az esernyők. Egy igazi macskaimádó még ilyenkor is tud figyelni a részletekre, legyen szó a legfeltűnőbb, vagy a legvisszafogottabb darabról. Forrás: pinterest.com..
(Mennyire gyönyörű kandúrfeje van ennek a macskának....) Ezt csak zárójelben jegyeztem meg, mert a cikk nem erről fog szólni, de nem tudtam megállni :) Főleg a kinti, de akár a lakásban tartott cicákra is számtalan veszély leselkedik. Főleg a nem ivartalanított kandúrok szoktak…..
Az ókori Egyiptomban valóságos mítosz övezte a macskákat. Népszerűségüknek meglehetősen gyakorlatias oka volt a kezdetekben. A területet elárasztó patkányok rohamosan fogyatkozni kezdtek a macskavadászat révén, így egyre nőtt a jelentőségük, úgy is mondhatnám egyenes út…..
Egyszer láttam ezt a baglyos képet, napokig röhögtem rajta:) Azért ennél kicsit hathatósabb a következő segítség. Próbálgatni kell, aztán egyszer csak sikerülni fog. Lehet, hogy először nem lesz annyira szép, de a mi cicánk lesz! :) Akár hiszitek, akár nem, ennyire egyszerű!…..