Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kikiriki80

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó mérés a bűvös 20-as jegyében telt :)   baba előtt 32. hét 33. hét 34. hét 2012-03-24 2012-11-04 2012-11-11 2012-11-18 Testtömeg (kg): 69,4 87 87,9 89,4 Gyarapodás (kg): - 17,6 18,5 20 Ideális gyarapodás (kg):…..
LifeTILT Kudarcok 2012.10.18 20:44:41
Steve Jobs mostanra már történelmivé érett Stanford-i beszéde nagy hatással volt rám, de különösen az a rész, amikor a dolgok összekapcsolódásáról beszélt. Érdemes odafigyelni az olyan kaliberű emberekre mint Jobs, és úgy általában azokra, akik maradandót alkottak, valami…..
kikiriki80 2012.10.18 21:13:35
Az egyént felülírja a közösség, a közösséget a nemzeti érdek, de a nemzet nem élhet utánpótlás nélkül, így mindent felülír a jövő, a jövő pedig nem más, mint a fejlődés, az innováció, és a jövő generációjának megfelelő kinevelése. Ez a blog régen rólam szólt…..
Az anyák LifeTilt programja l. rész A Követendő Példák Miért van az, hogy némely babakocsit toló, pár hónapja szülő nő úgy néz ki, mint egy lenőtt hajú mocsári teknős ? A válasz egyszerű. Úgy gondolják megtehetik. Azt gondolják, hogy a szülés és a baba felmenti őket,…..
kikiriki80 2012.07.23 05:57:26
@Gina91: Mell: a terhesség alatt megnő, és ha nem 6 hátig szoptatsz, hanem tovább és utána lefogysz és ezt megcsinálod egy párszor akkor sajnos a nők igen nagy részénél megnő. Evés: aláírom zabálni nem kell, itt is meg kell nézni, h mit eszik az ember, de az undorodás vmitől vagy az állandó émelygés megszüntetésére való törekvés nagy úr ám! Medence: élettanilag az ízületek, szalagok fellazulnak terhesség alatt, ami persze helyre kelljen álljon a terhesség vége után, de azért teljesen original sohasem lesz. Ha ezt megint megszorzod x-el....
ami 9 hónapig alakult legalább ennyi idő kell, h visszarendeződjön, szóval az azért nem lehet cél, h valaki 6 hét után úgy nézzen ki mintha mi sem történt volna.
Miután megírtam ezt a bejegyzést, beszélgettem egy csomót Tittivel, és megfogadom a tanácsát: nem fogok ennyire rágörcsölni a hízásra (de legalábbis megpróbálom). A bejegyzés még az elhatározás előtt született, de az előbbiek ismeretében olvassátok. Hízom, ez most már…..
Our life in California Ez normalis? 2012.06.22 21:14:00
Lily 3:20kor ebredt szopizni, aztan 06:45kor, 8kor aludt el es 11kor ebredt, utana kapott szopit es ujra elaludt?..
kikiriki80 2012.06.23 15:54:36
akicsimeganagy.blogspot.hu/, én itt írok, bár mostanában keveset, csakhogy ne ismeretlenkent osszák az észt. :)
Olvasom masok blogjat, mar amikor most idom engedi es most epp alszik Lily...persze nagy kinszenvedesek aran...szoval ahogy olvasom masok blogjat, mindenki egyszerubben veszi ezeket a dolgokat mint en. Vedekezhetnek, hogy tolem messze a csaladom, a barataim es meg igaz is...de talan benne is van…..
kikiriki80 2012.06.14 22:18:35
Én továbbra is azt vallom, hogy egy ekkora gyereknél még teljesen értelmetlen a sírni hagyás. Meg fognak tanulni majd egyedül is elaludni, ki mikor érik meg rá. "-3 hetesen, kizártnak tartom, hogy fifkásan kilogikáznák, h ők most ordítanak. Hát persze, hogy anyával a legjobb, de ez sem tart majd örökké, beindul a mozgásuk és eszük ágában sincs már anyán maradni, kivéve, ha a megfelelő bizalom kialakult a világgal szemben és mer majd menni. Ehhez pedig az kell, hogy reagáljunk az igényeire, hogy kialakuljon az "ősbizalom". Ezt persze nem én találtam ki, pszichológia. A 3 órás szoptatáshoz pedig, egy felnőtt sem mindig pontosan ugyanakkor éhezik meg, tudja, hogy délben van ebéd, de néha jobban esik hamarabb elkezdeni, vagy esetleg később. Az én első gyerekem 6 hetesen maga kezdte el átaludni az éjszakát, a második pedig másfélévesen. De mostmár mindkettő alszik stabilan, nyugodtan. Alkalmazkodtunk hozzájuk. Ahhoz, hogy ne cserélje fel az éjszakát a nappallal, persze ragaszkodni kell, nappal inkább ébreszd fel, ha kajaidő van, olyankor ne hagyd sokáig aludni, éjjel pedig ne keltsd fel, ha enni kellene, de alszik.
Én leírom, hogy két - egy ideális és egy extra macerás gyerek- után, hogyan csinálnám. Azért írom részletesen, mert engem sokszor zavar, hogy általánosságok mondanak, de azzal sokszor nincs előrébb a kezdő szülő. Így pedig esetleg tudsz csemegézni.
A reggeli - hajnali (vmikor 4-8) közötti szopihoz én a ti ágyatokba vinném, apuka is lassan kel, legyen ott szopi, ha visszalaszik, tedd le óvatosan magad mellé, te is tudsz ejtőzni, ha nem akkor is, feküdj mellé (a gyerekek reggelente amugy is szeretnek a szülőkkel hencseregni) amig elvan tudsz pihizni, ha már kezdi unni magát gyorsan átöltözöl és vagy magadra kötöd/ vagy hordozóban/pihiszékben stb. vidd magaddal és regelizz meg. Ha magadra kötöd, tuti bealszik egy idő után. ilyenkor gyorsan csináld meg, ami halaszthatatlan és készíts be harapnivalót, innivalót, könyvet laptopot a szopihelyre(ez amugyis mindig legyen ott, baromi sok időt eltölt ott az ember, ki kell használni és akkor nem érzed majd annyira elkeserítőnek a sok szopit, így tudsz kikapcsolódni is.) Ha ébred, h éhes, mehettek a szopihelyre, ha aludna, akkor ébreszd fel, nappal ne hagyd 3 óránál többet éhen, mert éjjel akarja majd bepótolni. tisztába tevés, szopi. Utána mivel rádkötve, hurcolva mindent megcsináltál, nagyjából persze, a szopi után lehet közösen pihizni, ugyanígy ő melletted, a nagyágyban, földön, takarón, terszon stb. Később egy-egy játékot is tehetsz neki, ha aslzik ilyenkor alduj te is, plusz ilyenkor próbálj ebédelni. Következő etetés után, ha jön apa, együtt, vagy külön legyen séta, séta után szopi(kényelemben olvasva stb) és ilyenkor volna jó ébren tartani, hogy utána fürdés szopi és mehet aludni a kiságyba. 1-2 hónapig mi ilyenkor rögtön ájultunk az ágyba, ha csend volt, ha nem, akkor indult a kínlódás, de ha nappal eleget evett, akkor azért éjszak aludt. tudom, ez nagyon ideálisnak tűnhet, nem az, kérlek próbáld ki. Sokat gondoltam rád, rengeteget kínlódtam én is a másodikkal, tényleg giga extra macera gyerkőc volt, volt, hogy óránként, órákon át szoptattam, de megérteé s elmúlt végülis. Kiolvastam pár könyvet az biztos. Csupa segítőszándékkal írtam, mert árérzem , nagyon nehéz első gyerek, idegen környezet s majdnem teljesen egyedül. És azért szerintem nem úgy van, hogy innentől mindig nehéz lesz. az aggódás, az mindig megmarad, de minden nappal egyre könnyebb és könnyebb. Ilyenkor fizikálisan nehéz, nagyobbal pedig inkább másabb jellegűek a nehézségek. remélem tudtam segíteni! Na megyek én is, kihasználon, h csend van végre és lehet pihizni! Hajrá! Üdv, Kriszta, szegedről
 Tegnap esete lefekves elott elegge feltem, picit pityeregtem is...de gyorsan elaludtam, aztan a szoksos wcre jarkalas es utana reggel 5kor kimentem wcre addig is volt 3 fajasom, de nem tudom milyen idokozonkent, de a wc papir picit veres volt es nyakos es a wc-ben is volt vmi. Hivtam Balazst…..