Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elnar

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsonykor középkori érméket, most elrejtett viking vagyont talált. A kincsleletet, amely több mint 100 rendkívüli tárgyat, köztük karpereceket, keresztet és fibulákat tartalmaz, egy amatőr kincsvadász találta meg fémdetektorral. Derek McLennan még szeptemberben akadt a…..
A Keresztes Bibliát különös ábrákkal díszítették, ezek merészségét csak a kötet kalandos sorsa múlja felül. Noha a biblia az Ószövetség egyes történeteit beszéli el, valójában a 13. századi Franciaországot kelti életre középkori váraival, kastélyaival, állig…..
A sírokban két férfi feküdt, lábaikra eltemetésükkor nadrágot húztak – 3300 éve.   A nemrégiben Nyugat-Kínában feltárt 3000-3300 éves sírokban nomád pásztorok nyugodtak, a rajtuk talált ruhadarabok olyan újítást jelentettek, amit ma is használunk. A világ legrégibb…..
Nemcsak Berlin, Hamburg és Bécs légterét, hanem közel 240 ezer civil életét és felbecsülhetetlen műkincseket is védtek a Flakturmok. Az augarteni (Bécs) Flakturm (Fotó: Wikipedia.at.)..
Szívemre tett kézzel mondom, hogy én nagyon szeretem a Futárt. Ettől függetlenül tényleg kicsit furcsára sikerült itt-ott a kihelyezés. Nem csak azé, amelyiket csak távcsővel lehet látni, hanem azé is, amelyiknek a sarkára egy metróújságot kellett celluxozni, hogy ne verjék be a…..
Lelkes híve vagyok Kerényi Zoltán ablak a múltra sorozatának, melyben régi fotókat illeszt mai képekbe, felhívva a figyelmet: mennyit változott a város, vagy épp mi az ami örök benne. Nos egy Shystone névre hallgató illető most még szélesebbre tárta a képzeletbeli ablakot…..
 Nemrég a Bécsi úton gyalogosan egy furcsa oszlopot láttam (házszám valahol a 180 környékén), és ugyan mobillal, de lefotóztam. Ez előtt nem vettem észre sehol sem ilyet, de itt is teljesen jellegtelen helyen van, egy lakóház előtti kis füves, fás területen. Eléggé…..
A kikötőben egykor 350 hajó is horgonyozhatott, raktárházai tömve voltak áruval. Ám mindez szinte nyomtalanul eltűnt.   Brit régészek Portus feltárása során különös dolgot derítettek ki, az eddigi vélekedésekkel ellentétben nem betörő népvándorlás kori népek…..
FORRÁSOLDAL CÍME: http://blog.stfw.hu/?page=BlogDetails&id=56A hegy gyomrábanIMDB Wikipédia Theo és Rachel ikrek, akik egy nyári vakáció során, a Kráter-tó partjánál összefutnak néhány gonosz földönkívülivel és egy különös öregúrral, akit Mr. Jones-nak hívnak. A…..
Az első Vasember - filmmel indult meg még annak idején a Marvel tudatos mozis univerzumépítése. Ugye a kiadó képregényei is egy különálló világban helyezkednek el történetileg, és az évtizedek alatt ezt a saját, valós elemeket is bőven tartalmazó, de összességében fiktív…..
Egy barlangban egy csontdarabkát találtak, ez is elég volt ahhoz, hogy kiderüljön, tulajdonosa nem mai ember volt, de keveredett vele.   Tudósok úgy gondolják, hogy a nemrégiben felfedezett rokonunknak, a Gyeniszovai (Denisovan) embernek valahogy sikerült átlépnie az…..
Végre pontosan azonosították a császár agyaghadsereggel őrzött sírját. Ám az állítólagos higanyfolyó és elrejtett csapdák miatt nem merik felnyitni. Kínai régészeknek nemrégiben sikerült pontosan feltérképezni a hatalmas temetkezési helyet, ahol Csin Si Huang-tit, Kínai…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
juharizsuzsanna Ős-ékszer 2011.08.15 08:05:00
Egy 25 000 éves függőt találtak spanyol régészek az észak-spanyolországi Zestoa város közelében lévő Irikaitz lelőhelyen. A palakő-darab egyszerre szolgált ékszerként és használati tárgyként.         Alvaro Arrizabalaga régészprofesszor, ásatásvezető,…..
juharizsuzsanna Gigant a vízben 2012.09.16 16:30:18
Brutális méretű második világháborús német Messerschmittre talált egy búvár 61 méter mélyen a tengerben Szardínia partjainál. A gépet majd 70 éve lőtte le egy brit repülőgép.   Az 1942 és 1944 között használt Messerschmitt 323, az "Óriás", a legnagyobb  második…..
Egy New York-i aukciós ház a száz éve elsüllyedt Titanicról felhozott tárgyakat 185 millió dolláros kikiáltási áron hirdette meg eladásra: szemüveg, ékszer, ruha szerepel a tételek között – és egy 17 tonnás darab a hajótörzsből. Ez kiverte a biztosítékot. Halifaxban,…..