Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanyii123

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Székely Zsolt a MÁV szimfonikusok tubása, kisegítőként, vendégként vesz rész a Budapesti Fesztiválzenekar olasz-spanyol turnéján. Ausztriában nevelkedett, és a Zeneakadémia megkezdése előtt a Honvéd Művészegyüttes Szimfonikus Zenekarában kezdte zenekari pályáját, majd a…..
sanyii123 2012.06.11 15:01:37
No, úgy tűnik - köszönhetően vveerrddii-nek - hogy azért 1-2 ember legalább vette a fáradtságot, és végiggondolta, amit írtam.
Medwe - úgy tűnik - nem nagyon tartozik közéjük, de sebaj.
Ez a zenekari helyzet nagyon szépen leképzi, hogy mi történik a világban. A világon levő pénz 95%a az emberiség 5%ánál van.
Ugyanez van zenekari fronton. És itt is a kisebbség diktál. Ők intézik el, hogy milyen törvények NE vonatkozzanak rájuk, hogy honnan KELL pénzt kapniuk, különben zsarolnak....
És hidd el, én másból is élek, nem csak zenekarozásból. És tudom, hogy ha beállnék a sorba, sokkal több pénzt kereshetnék. De sajnos én utópistaként harcolok a többiekért is.... bocs... amit persze Te is megtehetnél, hogy mondjuk végigkérdezed az összes zenekart. Hogy hány embert jelentenek be? mekkora a közönségük? jegybevételük? nézőszám? támogatás? Melyik zenekar kapja féláron a Müpát? Melyik zenekar NEM kap annyi müpát, mint amennyit szeretne még teljes áron SEM!!
No, szerintem ha már elkezdted a tubás hattyúdalát, akkor illene végigmenni az úton; persze nem olyan célból, hogy tömegekkel növeld az értő hangverseny látogatók számát, mert ugye - mint ahogy persze ezt te is jól tudod - nem ez a cél ez esetben. Hanem az, hogy kicsit kiegyenlítsük az erőviszonyokat, és azonos pályán versenyezve kiderüljön, hogy ki a jobb.
Persze ezt te nyilván nem teszed meg, de én azért álmodozhatom egy tényfeltáró cikksorozatról.... hátha..... majd .... egyszer....
sanyii123 2012.09.21 09:03:33
@fenyvesi:
Nem az a baj, hogy irtó nagy hülyeségeket írsz, hanem hogy neked is ugyanannyi szavazati jogod van.... ez elkeserítő....az ilyenek miatt teljes csőd a demokrácia...sajnos....
sanyii123 2012.09.24 09:23:08
Tanár vagyok, megszoktam, hogy sokszor 400x kell valamit elmondanom, hogy megértse a gyerek. Elég lenne a fenti kommenteket elolvasnod, de ezek szerint ez nem megy.

1. A BFZ féláron kapja meg a MÜPÁT, ti meg egész áron sem.
Bocs, rosszul írtam. Még a felét sem fizetik.
ekultura.hu/latnivalo/hirek/cikk/2012-02-12+07%3A00%3A00/cim-mupa-bfz-egyuttmukodes
Ingyen kapják, + ingyen reklámok stb. nem mintha a 2milliárdból nem telne rá.

2. A BFZ nem fizet adót és járulékot, mert a BFZ-re nem ugyanaz a jogszabály vonatkozik, mint a többi zenekarra.

Ezt is többen leírtuk, nem tudok mást mondani, ha megérted, megérted. 2006. júliusában a rádiózenekart 6 millióra büntették egy olyan számláért, amiből a bfz-nél havonta van legalább száz. Ha nem érzed, hogy ez kettős mérce, akkor a hiba nálad van asszem.

3. A BFZ évente 6-800 milliót nyúl le
nem fizet járulékot közpénzből, nem hoz létre munkahelyeket, számlákra fizet ki milliókat (ezért büntették meg a Rádiózenekart), így az én olvasatomban, ha ennyit nem fizet be, akkor ennyit lenyúl. bocs, ez van.

4. A BFZ a törvények felett áll, mert a kormány őt támogatja, méghozzá sok milliárddal.
Míg - mint említettem volt egy párszor - az NFZ-t megrovásban részesítették, a MR-t meg megbüntették, a BFZ ugyanazt csinálhatja, semmi retorzió, semmi büntetés, csak minden évben pár milliárd.

5. Aki a BFZ-t védi, az egyetért az adócsalással

Ha szerinted az normális, hogy az egyik zenekart UGYANAZÉRT megbüntetik, a másikat meg UGYANAZÉRT nem, akkor sajna ez is igaz.

Ha nem tudod, hogy mi a különbség egy bejelentett alkalmazott, illetve egy számlára bedolgozó között munkáltatói, munkavállalói szemszögből, valamint az állam, mint akit az adóbevételek illetnek szemszögéből, akkor menj el egy közgáz gyorstalpalóra, és az első órán szerintem megvilágosodsz. Ma mindenki számlára dolgozik M.o-n, (kivéve a multikat, meg a közalkalmazottakat) amit vett/lopott számlával leköltségel, járulékfizetés nulla, de aztán meg mindenki csodálkozik, hogy miért nincs pénz kórházra, nyugdíjra, iskolákra, stb. Először a kötelességeket kéne tisztázni, azután a jogokat.
Ez tán nem annyira bonyolult.
Vagy mégis?