Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szélcsend (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több száz (!) Jehova Tanújának küldünk professzionálisan összeállított, gondolatébresztő, felvilágosító leveleket havonta. A válaszaikból egy egészen elképesztő összkép rajzolódik ki Jehova Tanúiról, akik az egyetlen igaz keresztényeknek, Jézus követőinek és Jehova…..
Szélcsend (törölt) 2012.08.12 22:03:52
@reboot: Egyszerű. Ha nem olvashatnak ilyen tartalmat, és nem tarthatnak kapcsolatot ilyen emberekkel, el nem tudtam képzelni, hogy küldhettek nekik levelet. Ezért voltam kíváncsi, hogy tudták az e-mail címeiket megszerezni. Nem támadó jelleggel kérdeztem én ezt.
Névnap, születésnap, karácsony NEM SZABAD!!! Hogy is van ez? Miért? A Biblia ír róla? Névnap.. lehet, én nagyon buta vagyok hozzá, de a Bibliában erre utalást nem találtam, no mindegy NEM SZABAD!!! Születésnap.. hát igen a JT arra hivatkoznak azért NEM SZABAD megtartani, mert…..
Szélcsend (törölt) 2012.05.21 09:49:51
Szerintem az a nagyon érdekes kérdés, hogy bár nem ünnepelhetik meg az ember születésnapját, teszem azt, ha egy másik alkalomkor lepik meg egy tortával, az is egyfajta "imádati" forma. Nekem úgy magyarázták Jehova Tanúi, hogy a születésnap és névnap megünneplése imádatnak minősül, és csak is egyedül Istent lehet imádni, minden mást kedvelni, és szeretni.
De az a gond, hogy egy születésnapi köszöntő még nem jelenti azt, hogy felmagasztalják a másikat, hajlonganak előtte, szívükben dicsérnék, mint a Teremtőt. Ez amolyan gesztus, és semmi több.
Persze érvelnek a Bibliából, hogy jobb a halált megünnepelni, mint az életet, és hallottam már példát is, azt hiszen Indiából(?) ahol egy nagy örömteli ünnepség keretében "búcsúznak" a halottól. Tehát nem mély gyásszal és katartikus érzésekkel emlékeznek meg az elhunytról, hanem próbálják a lehető legvidámabban eltölteni ezt az ünnepet. Nem tudom mennyi igaz ebből. De azért hoztam fel példának, mert állítólag ott is ünneplik a halottat.
Az én véleményem az, hogy a halottól elbúcsúzni kell, megsiratni, de az életet is becsben kell tartani. Attól nem lesz valaki rossz ember, hogy kedveskedik a szerettének a születésnapján. És tényleg igaz, amit többen felhoznak a gyerekek védelmében: nincs annál rosszabb, amikor rákérdeznek, és azt kell mondania, se ünnepség, se köszöntés, se ajándék nem volt, mert számukra ez tiltott.
Jómagam nem értem ezt az álláspontot, és nem tudnak olyat mondani, amivel alátámaszthatnák az álláspontjukat.