Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Auróra tenyészet

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyaranta a Dzsungáriai törpehörcsögöknél is, mint sok másik kicsi állatnál gondot tud okozni a meleg. Ezért ilyenkor fokozottan kell figyelni rájuk. Korábban egy cikket szenteltem ennek a fontos és aktuális témának, de ezúttal szakorvost is fel kerestem az ügyben, hogy maximálisan tudjak ezzel is…..
Ahogy gyűlnek az oldalon a bejegyzések úgy lesz egyre nehezebb dolga a kezdő gazdiknak. Ugyan is vannak olyan cikkek a blogon ( és folyamatban is van néhány) amelyeket kifejezetten kezdő gazdiknak fontos át tanulmányoznia. Így ez egy összefoglaló poszt, ahol összeszedtem a fontosabb linkjeinket.…..
Nem régiben igen nagy megtiszteltetés ért, ugyan is Bojnár Anita keresett fel a Kisalföld magazincsaládtól a Szabadidő magazinjukba interjú ügyében. Meg kért, hogy meséljek a Dzsungáriai törpehörcsögök tartásáról. Legnagyobb meglepetésemre nagy helyet kaptunk az újságban. Két teljes oldalt.  Nagy…..
Rengeteg levelet kapok  a Do It Yourself- az az otthoni barkácsolások témájában, így úgy érzem itt az ideje körbe járni a témát, hogy bele láthassatok mivel érdemes próbálkozni és mivel nem.A cikkben mesélek arról, hogy mi vitt rá minket a spatulákra, milyen problémáink voltak ezekkel és mutatok egy…..
Auróra tenyészet 2018.01.06 14:12:09
@jolan hodovan: Szia :) Igen. Mohát lehet nekik betenni. Szedhettek az erdőben is. Arra kell figyelni, hogy ne nedvesen tegyétek be, hanem 2-3 napig száradni kell, hagyni. Más esetben előfordulhat, hogy a forgács nedves lesz. Ha az adott höri érzékeny erre, akkor előfordulhat, hogy elkezd hullani a szőre a nedvesség miatt ( piros bőr, hulló szőr, vakarózás. Körömvirág krémmel kell kenegetni naponta 1x 4-5 napig, ekkor újra elindul a pigmentáció. Nagyjából 2 héten belül nyoma sincsen a problémának).
Továbbá fontos, hogy míg a mohát lehet használni, addig a zuzmókat el kell kerülni. Az problémát okozhat náluk.
Itt a meleg a nyár  a fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök sláger időszaka.  Nálunk mostanság a "zöldek" fűszernövények és a spenót nagyon kapós a pockoknál. "Zöldek:  A természetben sokféle zöld növénnyel találkoznak a hörik. Ezért én is javaslom, hogy adjatok nekik időnként zöldeket. Nálunk…..
Megérkezett az igazi nagy hőség. Ezt érezzük mi is és  hörcsögeink is. Nézzük mikre kell figyelni, és melyek azok a praktikák melyekkel kellemesebbé tehetjük számukra a meleget. A hörik  25°C-26 °C  környékén már érzik, a meleget, 30 °C körül már fokozottan figyelni kell a hőguta a jeleire. Nehezen…..
Hogyan válaszunk állatot ? Mire érdemes figyelni ?  Érdemes élőben választani. Ekkor kiderül melyik állat szimpatizál velünk. Tegyük be hozzájuk a kezünket, hogy megszaglászhassanak.Gyakran nyalogatnak vagy kisebbeket csipkednek. Mind a két reakció az ismerkedés jele. A gazdi kezét már ismerik nem…..
Akár honnan is legyen a kisállat, nem hátrány, ha szerető környezetből kerül az új családba.  Állatkereskedésből: Adódik a kérdés, hiszen az állatkereskedésekben  és a neten keresgélve is találhatunk gazdira váró csöppségeket. Az állatkereskedésben feltételezem, a munkabér miatt jár be a személyzet…..
 Az előző bejegyzésben olvashattatok arról, hogy melyik tartási formát javaslom és, hogy miért is éppen azt.  Ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy milyen berendezéssel érzik jó magukat a kisállatok. Egy megfigyelést is bemutatok, lentebb pedig sorba vesszük a szükséges felszereléseket és, hogy mikre…..
Kiválasztottuk a nekünk szimpatikus kis hörcsögöt, haza vittük és most azt tapasztaljuk, hogy nyekereg, csíp, harap és elfut. Hogy lehet, ez amikor a tenyésztőnél békésen elvolt a család kezében ? Ezt a kérdést időnként megkapom a gazdiktól vagy éppen a tanácskérőktől. A válasz igazán egyszerű.…..
Először megnézzük a jelenlegi problémákat a tartásukkal kapcsolatosan utána a ketrecekre, terráriumokra és a műanyag dobozokra is kitérek. A cikk alján találtok linkeket is.  Megfelelő élettér Dzsungáriai törpehörcsögök számára: 60x40x40 cm méretű terület. Ennél kisebben nem szabad tartani őket! A…..
Auróra tenyészet Etetés 2016.08.06 23:03:09
Alapvetően érdemes megfigyelni az eredeti élőhelyükön folytatott táplálkozást. Változatos és ami az útjukba akad, és számukra ehető azt elfogyasztják. Felszíni útjaik során a leesett gyümölcsöket, zöldségeket, magokat, különböző növényeket, rovarokat is megeszik. Táplálkozásuknál fontos a megfelelő…..
A fajtáról: Dzsungáriai törpehörcsög Hazánkban Dzsungáriai törpehörcsög néven ismerjük ezt a fajtát, de máshol Orosz törpehörcsög, Szibériai törpehörcsögként ismerik. Egyedül a latin neve egyezik meg minden országban: Phodopus sungorus. Kedvelt hazánkban mivel alapvetően barátságos természetű…..