Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arabica

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy igencsak érdekes, itthon még ritkaságnak számító stílust mutatunk be nektek ebben a bejegyzésben. A loft lényegében a lakótér újradefiniálása, melyre egy külön életstílus épül fel. Lássuk, mit kell tudni ezekről a lakásokról, és milyen izgalmas, eladó loftot találtunk…..
Arabica 2015.04.14 15:36:53
@ogiogi: Garancstetőn valóban messze van a busz, de ez a ház a Magdolnavölgyben van Piliscsabán, ahol a busz és a vonat is megáll. Egyébként ez az egyik legrendezettebb és legszebb lakópark az országban. Mondjuk az igaz,hogy bolt nincs, de aki kertesházban gondolkodik, az általában rendelkezik min. egy autóval. A konkrét ház valóban egy tévedés sztem is.
Orbán Viktornak a múlt héten újabb ötlete támadt: vegyük el az állami költségvetési támogatást a pártoktól a következő két évben, hiszen olyan rossz helyzetben van a magyar költségvetés. Hogy miért van rossz helyzetben a költségvetés, az elmúlt két év unortodox…..
Az EU-s agrartámogatási rendszernek köszönhetően az elmúlt évek valódi pénzesőt jelentettek néhány magyar nagytőkés számára. Csányi, Nyerges és Leisztinger érdekeltségei sok milliárd forinttal gazdagodtak, miközben a kis- és középbirtokos gazdákhoz az uniós pénzeknek…..
Arabica 2012.05.18 13:01:52
Mielőtt kimondjuk az ítéletet miszerint ezek a mocsok nagytőkések zsírosodnak a pénzünkből, javaslom a poszt szerzőjének, hogy merüljön el az agrártámogatás rendszerében.

Azt ugyanis nem lehet vitatni, hogy az egyes cégcsoportokban működő vállalkozások vannak, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet végeznek, munkaerőt foglalkoztatnak, adót fizetnek stb., ill. nem utolsósorban hozzájárulnak Mo. GDP-jéhez. A támogatások nem tűnnek el, hanem az olyan "jelentéktelen" magyar vállalkozások eredményesebb működését segítik elő mint pl. a Pick Szeged.

Tehát az azért erős túlzás, hogy a támogatások egyes személyek zsebébe megy, őket eteti. Ez áttételesen is csak akkor lenne igaz, ha a végső tulajdonosok minden pénzt egy-az-egyben kivennének a cégeikből. A profit kimozgatása viszont pont hogy nem jellemző az agrárszektor ezen szegmensében, hiszen az itt említett urak (Csányi, Leisztinger) pont hogy a máshol megtermelt profitot vitték bele az agrárbirodalmuk kiépítésébe. Nagyon okosan felismerték ugyanis, hogy az agrárium Mo. gyakorlatilag egyetlen stratégiai kincse, amelynek termékeire ráadásul a globális megatrendek miatt egyre erősödő kereslet van/lesz. Így tehát a saját jövőjükbe fektettek be, ami az országnak is jó. Mert pl. vehettek volna karibi szigetet is.

Az is tény persze, hogy ha nagyobb a működési méret, a területalapú támogatások mértéke is nagyobb. Akinek ez nem tetszik, az EU-nál tessen panaszt tenni, ugyanis a területalapú támogatás ott lett kitalálva, a kezdet kezdetén 1957-ben.
Arabica 2012.05.18 17:08:28
@Putyilov gyári melós: No akkor üsd be a gugliba, hogy Bonafarm csoport, ér rájössz majd, hogy van teljesítmény mögöttük. A végső tulajdonos cég ebből a szempontból irreleváns.

persze fröcsögni mindig egyszerűbb