Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gic30

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar abszurd: jövőre a tanulási problémával küzdő gyerekek a törvény értelmében nem küzdenek tanulási problémával, vagy egyszerűen fogyatékosnak minősítik őket. ..
gic30 2017.12.02 19:47:28
Nekem SNI-s gyermekem van, szerintem senki ne válassza "önként", mert iszonyúan korlátozó hatású, nagyon kevés előny mellett. Eleve nem választhatjuk bármelyik iskolát, hanem csak azt a néhány kijelöltet, ahol az adott típusú SNI-s tanulókat fogadják. Ez egy viszonylag nagy fővárosi kerület esetében számunkra kettő (!) általános iskolát jelent és 0 gimnáziumot. Hiába kiemelkedő intellektusú a gyermekem, neki tanulási problémái nincsenek, nem fog tudni hol továbbtanulni. Ennyit az SNI-ről.
Ami a tanulási nehézségeket illeti: korrepetálok olyan kislányt, akinek semmilyen papírja nincs, de ezerszer több tanulási nehézsége van, mint az én SNI-s gyermekemnek. Ő semmilyen támogatást nem kap az iskolától a tanuláshoz, pedig tisztában vannak a problémáival. Nem a papírokon kellene múlnia, hanem minden gyermeknek egyedileg megadni a szükséges támogatást. Szerintem.
Ami pedig a BTMN-kategóriával elérhető végzettségeket illeti: párom diszlexiás, diszgráfiás. Nem diagnosztizálták gyerekkorban. Végigszenvedte az iskolát, egy iszonyú gyenge szakközépben érettségizett. Matematikai-logikai képességei azonban kiemelkedőek: lett belőle egy kiváló fejlesztőmérnök és van még mellé egy informatikusi diplomája is. Jelenleg is tanul egyetemen. Szakterületén semmi jelentősége nincs az olvasásnak-írásnak-szövegértésnek: ábrák vannak, kapcsolási rajzok, matematikai műveletek, ezekhez pedig jól ért. Ha nem jutott volna el az érettségiig (ami nem sokon múlt), akkor nem lenne lehetősége azzal foglalkozni, amiben jó.
egyszervolt Autizmus, média (1.) 2011.02.11 08:55:00
Sokat istenítjük, de sokszor elegünk is van az 'Esőember' című filmből. Istenítjük, mert ez az a film amit szinte mindenki ismer, és ami - akárhonnan is nézem - bemutatta, és egyáltalán a köztudatba emelte az autizmus létezését, és ez akkor egy óriási, korszak alkotó dolog…..
Ezen az oldalon eddig ritka volt a politizálás, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Azonban ma a következőket olvastam egy cikkben: A tavaly elfogadott Nemzeti alaptantervben és a kerettantervekben is szerepel, hogy szeptembertől a testnevelésórákon tanítani kell a…..