Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jotunheim

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap egy újbudai háziorvosi rendelőben jártam. A sorszámosztó-automata beüzemelésére vártunk, körülöttem főleg idősek üldögéltek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ember unalmában figyelni kezd a körülötte folyó beszélgetésekre. Az orvosi rendelőkben pedig miről…..
Jotunheim 2015.12.04 22:10:00
Orvosként szólnék a témához. Egy nagy megyei kórházban dolgozom, az osztályunkról az elmúlt években 5 orvoskollégám és 4 tapasztalt diplomás nővérünk ment a családjával külföldre. Az elment embereket nem tudjuk pótolni, az osztályon évek óta 8-10 tartósan betöltetlen nővéri pozíció van, mert ilyen munkáért ennyi pénzért senki nem jön ide dolgozni. A szakdolgozók hiánya miatt még több munka jut az itt maradottakra, így még kevesebbet tudnak egy-egy beteggel foglalkozni. Az osztályon alapvető gyógyszerek állandó hiánycikkek, az én arcomról sül le a bőr amikor a hozzátartozókat kell kérnem, hogy legyenek szívesek bizonyos gyógyszereket behozni, mert azokra a mi gyógyszerkeretünkből nem futja. Gyakran elfogy a pelenka, az ágynemű, néha még a gumikesztyű és a papírtörlő is. Az eszközeink java 15-20 éves, egy értékelhető minőségű EKG-t lehúzni több percbe telik, de nincs kerete a kórháznak újat venni. A munkaruhák többségét magamnak kell venni és otthon mosni mert a kórháznak a patyolat felé fennálló tartozásai miatt több hetes csúszással kapjuk vissza a mosásra leadott munkaruhákat, ergo abban az időben nem lenne mit felvennem.

Ezek az állapotok is legalább olyan fontosak a kollégák külföldre menekülésében mint a nevetséges fizetés, de ezek rendezéséhez forrásbevonás kell. Mindig mondják, értsük meg, nincs honnan elvonni, de közmédiára jut évi 80 milliárd, van pénzünk stadionokra, olimpia rendezésre, közpénzen fenntartott propagandára, várkert felújításra, MNB kastély, festményvásárlásra, felcsúti kisvasútra, többszörös áron épített vasútra. Embereket akarunk gyógyítani, de ha ehhez nem biztosítják a minimum feltételeket se, nem itthon fogjuk tenni