Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pyrp

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Megkapják az orvosok 2012.05.16 12:10:00
Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az…..
Pyrp 2012.05.16 14:14:52
@Kandeláber: Azért ne feledd, hogy a csontkovács nem egy rossz dolog. Ha fáj a hátad, beállt a derekad reumatológus-csontkovács rakja helyre neked, úgyhogy őket nem szidni. Lézerakupunktúra meg tényleg hatásos, sok esetben ajánlott. De kuruzsló, rontáslevevő..... Nos, az tényleg geci.
Pyrp 2012.05.16 14:33:20
@komplikato: Én sem úgy értettem, hogy minden jött-mentet el kell látni. Hanem arra, hogyha rendelkezik érvényes TB-vel, körzetedhez tartozik (érvényes,bejelentett lakcímmel), akkor el kell látnod. No matter what. Pl. közismerten balhés cigánycsalád gyereke lázasan fekszik, már kiraboltak ott többször is. De ki kell menned. Kimész, megvizsgálod, kórkép,valószínűsíthető ételmérgezés rossz higéniás körülmények miatt. Beadod anti injekciót, kislány anafilaxiás sokkot kap, allergiás rá. Család körbeáll. Nah, ha lány most meghal, te is mész vele. Jó, suprastint be akarod adni, nem engedik, nehogy tovább betegítsd.meggyőződ őket. ok, be, jobban lesz.mehetsz. Közben esetleg feltörik kocsidat. Kimennél hozzájuk újra?
Pyrp 2012.05.16 14:39:53
@öööö...izé: Ez a lényeg. Egy eddig jó eseteben éppenhogy költségvetési egyensúlyban lévő kórháztól még több forráselvonás után mit csináljon az igazgató? ne 13, hanem 2 öltésel varrja. műtét előtti bemosdatás otthonról hozott szappannal ne történjen? ne fizessük ki az orvosokat? Vagy műtők volumenkorlátja? Ebből születttek a kurva várólisták. Kapsz OEP-től havi x db ilyen meg olyan műtétre pénzt, meg x számot sürgősségre, azt oldd meg ahogy tudod. Tökmind1, hogy több műtétet kellene elvégezni, hiába vannak kihazsnálatlan műtők, az OEP csak x db-ot térít meg..... agyrém. Legolcsóbb gyógyszerekről nem is beszélve. Sok esetben generikus gyógyszer meg sem közelítit eredeti hatékonyságát, beteg szervezete is ahhoz szokott de majdnem MINDIG váltsunk, mert olcsóbb