Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macsek33

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsuzsáék jó hat és fél éve lettek határátkelők, a németországi Augsburgban kezdték meg külföldi életüket. Akkor írtak is posztot a velünk történtekről (itt olvashatjátok el, szerintem érdemes!). Most kérésemre hat évvel később veszi fel Zsuzsa a történet fonalát –…..
macsek33 2019.04.02 07:00:45
@Sorceress777:
Lehet így tűnik, mert nyilván a poszt egy leegyszerűsített vázlata a totális képnek.
Nyilván a pánikbetegség kialakulásához más egyéb családi vonatkozású dolgok is hozzájárultak, melyeket nem akartam itt boncolgatni, de nyilván egy idő után az sem segített, hogy sokat vagyok otthon.
macsek33 2019.04.02 07:00:45
@rozsomák:
Lehet, hogy volt benne szerencse is, de hidd el nem az elfogultság miatt írtam, hogy nagyon jó szakember, eléggé szerteágazó tudással és gyakorlattal.
Nyilván bennünk is volt félsz, hogy pár év kihagyás be fog tenni neki, mert főleg az informatikában ez rengeteg, de igen, akkor használhatjuk ezt a szót, hogy szerencsére nem így lett.
macsek33 2019.04.02 07:00:45
@sörm: Szia,
Gratulálok neked, tényleg kitartó vagy!
Igen, én valószínűleg nem vagyok ennyire, persze nyilván rásegített, hogy annyira nem is voltam rászorulva. Okulva ebből csinálom most máshogy
Mai utunk Németországba, Augsburgba vezet, és kiderül, miért indul útnak egy mérnök és egy közalkalmazott, feladva mindent. Zsuzsáéknak szerencséjük is volt, hiszen egy baráti család az elején segítette őket, és viszonylag hamar találtak munkát is, bár a nehézségek csak…..
macsek33 2013.05.18 14:05:23
Sziasztok,

Én írtam a történetet. Köszönöm a reakciókat, legyenek azok bármilyenek :-)
Többen kérdezték, hogy miért nem megy a szakmájába dolgozni a párom, meg felvetették, hogy valószínűleg nem jó szakember, mert a közszférából jött. Ez utóbbit meg cáfolnám, igencsak jó szakember, nagyon széles körű tudással. Volt már IT munkára felvételizni, ahol csak annyi volt a gond, hogy hát igen, azért a német kellene. Angol nem elég. Ez még a kiköltözéskor volt. Azóta inkább tanulja a nyelvet, nagyon jól is halad, és több IT-s állásra is be van hívva a közeljövőben interjúra.
Nyilván a terv a jövőre nézve nekünk is az, hogy a szakmájában helyezkedjen el.
Volt még olyan kérdés is, hogy vajon Magyarországon is ugyanekkora lendülettel megtettünk-e érte mindent, hogy meg tudjunk élni. Jelentem igen. Amikor kettőnknek volt négy munkája, (egy teljes és két mellékállás) akkor tudtuk kihozni a hónapjainkat nullára, és akkor tellett még plusz kiadásokra is. A különbség abban van, hogy itt két állással kifizetjük amit kell, nem kell a boltban (annyira) válogatni, hogy mit teszünk a kosárba, és szép lassan az otthoni elmaradásainkat is fizetni tudjuk. Illetve abban van az óriási különbség még, hogy a jövő mit hozhat. Magyarországon még ha jobban fizető állást is talál az ember, akkor sincs meg az a jövő kép amit az ember elképzel magának. Plusz még ott van a folyamatos létbizonytalanság is.
Visszatérve még egy kicsit a freizügigkeitsbescheinigung-ra. Igen, hallottam, hogy január elsejével eltörölték, ettől függetlenül kérték még ebben az évben is, illetve, ha most bemész megigényelni, kiállítják.
Még egyszer köszi mindenkinek, aki érdemesnek találta a posztot, hogy elolvassa és kommenteljen :-)
Megígérem, hogy fél év múlva ismét jelentkezem és elmesélem, hogy hogy alakult az életünk tovább. Remélhetőleg akkor már egy szuper IT-s munkahely előnyeit ecsetelhetem.
A külföldre költözésnek mindenki esetében más az oka, azért én azt gondolom, hogy két kategóriát mindenképp fel lehet állítani. Az egyik a szerelem/ házasság a másik a karrier/ pénz vonal. Van még a kalandvágy kategória, de az előbb utóbb beleolvad valamelyikbe, mert ahogy az…..
Folytatás: Azért, az emberi természet mindenhol a világon ugyanolyan…  Voltunk egy helyen, ahol az utcán (még az itten viszonyokhoz képest is) irgalmatlan közlekedési káosz uralkodott. Kérdeztem, hogy itt meg mi van? Egyszerre őrült meg mindenki? Mondták, hogy nem, hanem…..
Kedves Munkahelyi Terror Blog! A "Tanárként már nem is próbálkozom" bejegyzéshez küldenék egy "gyöngyszemet", melybe munkakeresésem során sikerült belefutnom. Pár száz forintos regisztrációs díjról már hallottam, de 5.000 Ft-osról még…..
macsek33 2012.05.18 14:01:43
@punka: Nem az a kérdés, hogy létezik-e gmail.hu, hanem az a szánalmas, hogy gmailes, freemailes stb... ingyenes email címekkel akarnak munkavállalókat szerezni. Ennél mondjuk már csak az a cinkesebb, ha valaki ilyen email címmel ellátott hirdetésre jelentkezik. Ha egy cég komoly, vagy komolynak akar látszani, vagy egyáltalán valamit is ad magára, akkor van weboldala, amihez ugye saját domain is kell és így már lesz is saját céges email címe.
Érintőlegesen fejtegettem már, hogy miért vállal valaki külföldön munkát, nem is mennék bele, de az tutifix, hogy nem azért költözik el valaki a világ túlfelébe, mert otthon annyira megbecsülik. Bár a munkanélküliségi ráta az csak statisztika  az egyén szempontjából,…..