Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pry

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözlet,   gondoltam megosztok egy apró sztorit, amely ma (19/Jun/2012) történt velem.Nincs benne halál, félrekezelés és egyéb horror, ellenben hűen tükrözi a közegészségügy (vissza)fejlődését. A történet színhelye egy Budapest belvárosában lévő EÜ…..
pry 2012.06.22 07:46:42
@Braincelle: Nem az a kérdés, hogy ki mikor van szabadságon, hanem az, hogy nyáron mennyi beteg fog jönni, és hogy a csökkentett légyszámú munkaerő ebből mennyit tud ellátni, és mennyi plusz előjegyzés keletkezik, és azok milyen sürgősek.

Eddig érthető, akceptálható. De az augusztus 20-tól, a tervezett, mondjuk októberre előjegyzett műtétig eltelő hasonló intervallum alatt sem lehet megjósolni, hogy milyen sürgős esetek lesznek. Legfeljebb az orvosok számát, kapacitását lehet valószínűsíteni. Egy szakmai okok miatt (esetlegesen) csúsztatott időpont birtokosa mindenképpen jobb pozicióban van.
Mentők blog Human error 2012.05.14 18:52:00
Pénteken állt bíróság elé az a fiatal doktornő, aki tavaly februárban egy rosszullévő cukorbeteg vércukormérőjén a high (HI), azaz rendkívül magas jelzését hibaüzenetnek vélte, majd a betegnek kristálycukros vizet adott. A férfi néhány órával később meghalt. A 27 éves P.…..