Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perspektivak

181 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az evangelikus püspök Dr. Fabiny Tamás a 2015-16-os években aktívan nyilatkozott és szólalt fel a menedékkérők és menekültek védelmében - hivatkozva a keresztényi értékrendre. Ma már óvatosabban fogalmazna, hiszen a politika és a vallás nem szerencsés, ha túl szorosan kötődik…..
Hegyi Gyula a magyar közélet egyik sokoldalú, kreatív szereplője. Filmes újságíróként kezdte a pályafutását, később országgyűlési és EP képviselő volt, fél lábbal most is Brüsszelben él míg közéleti témákban pedig hetente jelenik meg írása valamelyik újságban. Mindezek mellett több verseskötet és…..
Az Osztrák-Magyar Monarchiának több ezer bosnyák katonája volt, akik vitézül harcoltak a Nagy Háborúban. A Birodalom felbomlott. Lássuk milyen emlékek maradtak Ausztriában és Magyarországon a bosnyák katonáinkról...
Tizenhat évesen meghatározó élmény volt Tarkovszkij Sztalker című filmjét látnom. Azóta öt-tíz évente biztos tiszteletemet teszem a Zónában és fedezek fel újabb gyöngyszemeket a Sztalker, a Professzor és az Író dialógusaiban. Gyönyörködöm a fantasztikus ábrázolásmódon vagy csak a már ismert történet…..
Szerző: Bolek Zoltán Gül Baba türbéje (Wikimedia) Magyarországon nem idegenek a muszlim sírok, a régészek az Árpád kori ilyen jellegű temetkezési helyeket és módozatot padmalyos síroknak nevezi. Ilyen temetkezési helyeket találhatunk idehaza többek között Szabolcs, Hajdúböszörmény, Orosháza…..
"There is no such thing as being non-political. Just by making a decision to stay out of politics you are making the decision to allow others to shape politics and exert power over you. And if you are alienated from the current political system, then just by staying out of it you do nothing to…..
The football tournament Free kick to all will take place The 29th of July 2017 at 1095 Budapest, Soroksári út 79...
Kevesebb, mint egy hónap múlva elindul a 25. Telekom VOLT Fesztivál. A szervező csapat nem csak a helyszíni ügyeket és a programot igyekszik minél pontosabban előkészíteni, de a következő hetekben a közönség is rengeteg tartalmat kap a VOLT közösségi felületein. Feltűnik többek között Palvin Barbi,…..
Kell egy örökkévalóságnyi együttlét – Marky Ramone és csapata a délutáni napsütésben, avagy: A villámháború végén pedig egyre nagyobb és egyre csúnyább dolgokat hordott a képünkbe a szél (A Nagy Sziget-blog újraértelmezése, 2. rész)  „Valaki, valahol eldöntötte, hogy én leszek a csütörtök. Rendben,…..
A nagyszínpados főműsoridő nem a Szentírás, a belépőjegy megvásárlása pedig senkit sem kötelez arra, hogy ott csápoljon minden este (A Nagy Sziget-blog újraértelmezése, 1. rész)  „Többre becsülöm annak kifejezését, hogy nincs mit kifejezni, nincs mivel és nincs miből kifejezni, hogy nem létezik a…..
Kétségtelen, hogy nem az idei volt minden idők legjobb VOLT-ja, mégis egy kiváló, nagyszerű fesztiválnak lehettünk a részesei június 28-a és július 3-a között a Lővér-kempingben, ahonnan elégedetten tértünk haza végül. Voltak a programban gyengébb napok is, amikor legfeljebb csak egy fellépő miatt…..
A FARE által életre hívott mozgalom több, mint 10 éves múltra tekint vissza Európában. Célja a harc a rasszizmus és a diszkrimináció ellen az élet minden területén, de főleg a focipályákon. 2014-ban több közel 2000 rendezvény kerül megrendezésre Európa szerte a mozgalom…..
Az aktuális UEFA döntés kapcsán számtalan mítosszal és legendával találkoztunk a FARE-t illetően, ezekre szeretnénk röviden reagálni.   A képen az UEFA bizottsága A Focival a rasszizmus ellen egy összeurópai szakmai hálózat, mely a sportot használja egy befogadóbb…..
A péntek esti magyar-román nagyon fontos meccs lesz, sok múlik rajta. A játékosok mindent megtesznek a sikerért, ne rontsuk el UEFA büntetésekkel az esélyeinket. Ez bizony a lelátókon dől el. (kép: www.csakfoci.hu) A Magyar Válogatott szurkolóinak többsége sem a korábbi…..
Avagy: hétmérföldes lépésekkel egy megkésett Sziget-összefoglaló felé (videóval és minden földi jóval; 3. rész) Aztán persze még sok minden történt… Mielőtt aznap este hazaindultunk volna. Augusztus 16-a, vasárnap, vagyis hát… ekkor már éjfél utáni időpontot jelzett…..
Egy kis szünet után újból jelentkezem Debrecenből, ahol az egyedi hangzásvilággal rendelkező Solar Surf zenekar énekesnőjével Szakál Diával beszélgettem zenéről, rasszizmusról, menekültkérdésről. A három gyerekes anyuka, emellett emberi jogi aktivista és önkéntes nagyon…..
Avagy: hétmérföldes lépésekkel egy megkésett Sziget-összefoglaló felé (videóval és minden földi jóval; 2. rész)   Csaknem tízezernyi szigetlakó dobta be a jövőnek szánt üzenetét a fesztiválon felállított óriási Jana Palackpostába – derült ki a szervezőiroda által…..
Avagy: hétmérföldes lépésekkel egy megkésett Sziget-összefoglaló felé (videóval és minden földi jóval) Hogy történhet meg velünk, hogy elkésünk, lemaradunk egy koncertről, egy buliról a Sziget Fesztiválon? Egy olyan koncertről, amelyre mindenképp szerettünk volna eljutni,…..
Legutóbb Zabán Tamással, a Robin Masters Project zenekar gitárosával beszélgettem zenéről, előítéletekről és más fontos társadalmi kérdésekről. A blues és rock stílusban játszó banda 2012-ben jött létre és tagjai Tomin kívül még Domokos Marcell (gitár) Fodor Balázs…..
Legutóbb a Nyolcadikosok zenekar két tagjával, Nagy Tiborral (ének, basszusgitár) és Rácz Imrével (gitár) beszélgettem fontos kérdésekről. A fiúkon kívül még Csende Gergely (dob) játszik a bandában, mely elsősorban indie rock és punk stílusban mozog. Hegedüs Erika a…..
Újabb fiatal debreceni tehetségeket szeretnék bemutatni a következőkben. A The headless faces zenekar énekesnőjével Juhász Annával és szóló gitárosával Veréb Krisztiánnal (alias Krisz Sparrow) beszélgettem zenéről, társadalmi problémákról, rasszizmusról. A zenekar tavaly…..