Regisztráció Blogot indítok
Adatok
totalkaosz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furcsállom, milyen sok energiát pazarolnak ellenzéki szervezetek arra, hogy végre zöldágra vergődjenek magukkal, és kitalálják, együtt akarnak-e működni a következő választásokon, és pontosan milyen formában tegyék. Közös lista? Alku az egyéni jelöltekről? Háttérmutyik?…..
totalkaosz 2012.05.15 16:35:24
Mi derül ki a számomra ebből a cikkből?
1.bekezdés: A cikk írója nincs meggyőződve arról, hogy az ellenzéki pártok illetve a civil mozgalmak demokratikus alternatívát képviselnek.
2.bekezdés: Biztos benne, hogy ami ma jellemzi Magyarországon a hatalmat az igenis igényli a kormányzási stílus és az állami struktúra átalakítását, vagyis SZÜKSÉG VAN egy DEMOKRATIKUS ALTERNATÍVÁRA.
3. bekezdés: Az ellenzéknek nincs kiforrott terve (?) a jogállamiságról és az alkotmányosságról és így nem képes ezek mentén szerveződni sem.
4. bekezdés: Teljes a káosz!
5. bekezdés: Megvan a véleménye a Milláról, a 4K-ról, sőt a Szolidaritásról is: ez utóbbinak szerinte nincs semmi értelme!
6. bekezdés: Úgy látja, hogy a választók többségének szüksége van egy demokratikus programra.
7. bekezdés: viszont az ellenzéki szereplők még nem tudják, hogy miben higgyenek!
Nem tudom, hogy a cikk szerzője honnan tájékozódik, de szeretném figyelmébe ajánlani annak a civil szervezetnek a blogját és honlapját, melyre szerinte semmi szükség nincs ma Magyarországon.
szolidaritas.org/szoliblog/szoliblog_-_egyutt__kozosen__egyutt__kozosen__-_szekely_sandor_irasa/
Az lehet, sőt biztos, hogy a választóknak /és a nem választóknak is/ vagyis mindannyiunknak szükségünk van egy demokratikus programra és a Szolidaritás más demokratikus erőkkel együtt jelenleg épp ezen a programon dolgozik. A káoszt nem keverném össze evvel a mostani csendes ám annál aktívabb munkafolyamattal, amelynek a végén remélhetőleg mindenki számára kiderül majd, hogy volt értelme az együttműködésnek!
Ez ugyanakkor egyben egy hosszú tanulási folyamat is, mert mindannyiunknak tanulnunk kell, hogy hogyan válhatunk valódi demokratává. Sokan ma még félnek és nem mernek kiállni magukért, a véleményükért, mert láthatatlan vagy látható falakba ütköznek. A Szolidaritás Mozgalom az ilyen emberek mögé szeretne állni, hogy erőt adjon nekik, hogy nincsenek egyedül: sokan vagyunk és még többen lehetünk, ha összefogunk a jó, nemes célokért. Ne az anyagi haszon lebegjen a szemünk előtt, mert az egymás segítése, az elesettekért való kiállás, habár anyagi haszonnal nem jár, mégis sokkal többet ér.
Ha ezt az összefogást nem tudjuk megvalósítani, akkor szerintem az egész ország szét fog esni, teret hagyva Európa közepén a szélsőjobboldali radikalizmusnak, amitől a jó Isten óvjon meg valamennyiünket.
EMBEREK! Gondolkozzatok már végre valahára!
Ja, és ne türelmetlenkedjetek:A jó munkához idő kell. Kapkodásban volt részünk az elmúlt két évben bőven és hova jutottunk vele...