Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalmarpolip

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Harmadik hetéhez érkezett a Százas játék, és a két főszereplő összetalálkozott. Mindkét csapatnak az volt a feladata, hogy megírja a találkozás első benyomásait. Ítéljétek meg ti, hogy kinek hogy sikerült! A mostani 200 szó a korábbiak után lett feltöltve. Alakul lassan a…..
CÍM: GravitációCSAPAT: GyerekKULCSOK: csokoládébarna, sógornőJOGOK: Rowlingé meg persze az enyém. :)MŰFAJ: angstFIGYELMEZTETÉSEK: Erotikus tartalom, durva beszédKORHATÁR: 16 évTARTALOM: A gravitáció kérlelhetetlenül visszaránt a földre, akkor is, amikor legszívesebben a magasban…..
kalmarpolip 2012.06.21 02:37:04
1) Igen, bár az üzenet, amit így magában hordoz nem igazán tetszett és eléggé el is húztad, ami végül javadra vált, de azért mégis.

2) A kulcshasználatod siralmas, olyan, mintha egy korábban megírt történetbe szúrtál volna be rabdom a kulcsoknak többé-kevésbé megfelelő epizódokat sőt, olykor csak mondatokat. 2 pont

3) Itt kell neked megköszönnöm, hogy Scorpiust nem Draco torzóként hozod. Egyébként lehet, hogy én olvastam keveset, de az állítás erre a kihívásra mindenképp igaz: a te kamasz/felnőtt Scorpiusod az első, akinek saját, önálló személyisége van. Jól kidolgozott és átgondolt, akárcsak a többiek. Lenyűgöző munka, különös tekintettel Lily lélektanára és elcseszett gyerekkorára. 5 pont

4) Az elején kissé nekikeseredtem, hogy basszus, megint pia. Aztán jó lett ez. Mégpedig azért, mert te nem is kerestél kifogást, nem akartad felmenteni a nagyivót, elfogadhatóvá tenni a káros mértékű alkoholfogyasztást. Elfogadható lélektani indokod volt rá.
Akad bekezdés, ami nem volt hibátlanul átbétázva, de csak vesszőkről van szó. Különben a történetben lyukak nem voltak, logikus volt, jól felépített, nem csak gerinccel meg csípővel, de volt koponya is, ujjpercek - csak a lengőbordák hiányoztak. Majd megvesztem, hogy megtudjam, miért rühelli a bájitaltan professzor Lilyt. 4,5 pont

5) Nos, ennek itt gyakorlatilag köze nincs a kihíváshoz, de amit írtál annyira jó volt, hogy ez a hiányosság nem érdekel. Nem arról van szó, hogy megütött, mint a jégfehér esküvő, vagy megláttam benne magam, mint a mézsárga esküvőben, ez csak egyszerűen jó volt. Kellemes. Mint egy hollywoodi csajfilm, hangulatra, de azért mégis több. Jól esett téged olvasni, megérte eddig fennmaradni érted. Illetve nem értem, hogy miért nincs itt egy komment sem. Miért nem olvassátok el, népek?!?!

Balgák, nem tudják, mit veszítenek. 5 pont
kalmarpolip 2012.06.25 14:42:11
Én pedig meg vagyok lepve, ugyanis ez az első kommentem, amire a szerző reflektál. Meg izgatott is vagyok, ez most nekem esik jól.
Hogy mit láttam benne? Egyrészt azt, amit Katjusha olyan hosszan fejtegetett, hogy a gyerek egy pecsét, továbbmegyek: egy berozsdált biciklilakat (mivel a problémával épp tegnap találkoztam, vázolnám a biciklilláncomat - itt érzem kicsit, hogy kezdek offtopic felé kanyarodni, de majd igyekszem visszahozni -: kívül vastag gumi, belül vastag lánc, a lakat pedig elég masszív ahhoz, hogy ne lehessen leütni, de elég satnya ahhoz, hogy egy hétnyi esőtől tönkremenjen) amit nem tudsz leszedni a kerékről, és tudod, hogy csak halálod után jön majd le, amikor már végleg megette a rozsda, de akkor egy érintéstől vége lesz. Addig meg... a canga marad a helyén és így te is.
Nem tetszett, hogy bár írtad, hogy Lily érve Rosie mellett, hogy az szereti őt, ez mégsem lenni elég ahhoz, hogy a gyerek nélkül vele maradjon. Az sem, hogy abból, ahogy Lily a visszavonulásáról beszél Scorpiusnak az érződik, hogy a gyerek érkezése miatt végleg bevégezte a kviddiccsel és nem is gondolkozik egy későbbi visszatérésben. Túl könnyen adta fel a nagy álmát, ami itt a gyerekvállalás egyenes következményének tűnik. Pedig nem az.
Egy nagy fordulat az ember életében, de inkább nyit új távlatokat, mint éget fel körülötted minden hidat.

Igen, a siralmas talány tényleg túlzás. Azt is el tudom fogadni, hogy én nem figyeltem eléggé. A csokinő lehetett volna (vagy lett is?) egy szép keret, de míg az elején egy viszonylag - é.: egy egyszerű mugliképhez mérve - hosszabb bekezdést szántál neki, addig a végén, amikor megint felbukkant. jól észrevehető volt, kigyulladt a kis sárga lámpa meg a heuréka felirat is, de aztán egy olyan súlyos és nagy horderejű rész következett, hogy mindezt elnyomta. A sütis-szemes párhuzamot pedig értettem én, felfogtam ésszel, de nem tartottam túl erősek, ahogy mondtad, nem nagyon jött át.

(Itt van egy rész, ami csupa bók meg hízelgő szó, ezt hálásan köszönöm.)

Itt viszont én tiltakoznék: egy korábbi kommentben írtam alkoholizmusról, a Borostyánemlékhez, de nem hozzád. Direkt vissza olvastam. Nem. Rá lehet fogni, hogy körülírtam, az az én hibám, de nem azt akartam. Amikor olvasni kezdtelek, magának a piának nem örültem: fices körökben sokan úgy kezelik, mint mindenre ráhúzható, egyszerű megoldást, ami kicsit szexi is, vad is, tök ideális. Pedig ez nem igaz.
Aztán jöttél te, ezt is szépen csináltad, megint meg vagy dicsérve.
Az alkoholizmus nekem is közel van, itt is családban marad, mostanában dolgozom is alkoholistákkal, szóval hatványozottan érdekeltnek tekintem magam, illetve sajnállak, akkor is ha nem szükségeled, amiért neked is kijutott. Látom, hogy Lily nem betege az italnak. Viszont nagyivó - ezt mondtam - és amit csinál tényleg káros méreteket ölt - ezt is mondtam. És tényleg nincs leírva, de érződik, hogy a babával vállalásával Lily visszavesz majd kicsit, mondjuk nem iszik.
Még egyszer mondom (bár most hogy nézem... lehet, hogy még nem mondtam?), nem az zavar, ha isznak. Tudtommal egyik szereplő sem muzulmán, tehát csak csinálják, ha akarják. De az alkohol minden, csak az nem, aminek ábrázolni szokták, így kicsit félve közelítek minden ilyen témával foglalkozó fichez. Benned kellemesen csalódtam, te adtál nekik miértet az iváshoz, és erőt ahhoz, hogy kezeljék. (mellékszál: másik ehhez hasonló mumusom a rák - olyan egyerűen kezelik és olyan könnyű szívvel nyúlnak hozzá egyesek, hogy már szinte fáj)
Ja igen: a bájitaltanár meg annyira hiányzott már azóta, hogy először megemlítetted, hogy amikor Lily abban a bizonyos férfiingben először megjelent, akkor az első gondolatom a tancsi bácsi volt. De köszöntem a magyarázatot.

A köze nincset azért kaptad, mert malfoyos-gyerekes szöveget írhatsz a saját szórakoztatásodra is, ráadásul ha a végén Lily bejelentésénél, hogy abbahagyja a játékot az indoklást (terhes) kicserélnénk valami másra, akármire, ami logikusan beilleszthető, akkor 1) úgy is megállná a helyét és kerek egész lenne, 2) csak Scorpiusék szóban forgó, esetleges gyerekvállalása maradni, ami miatt nem felelne meg a csapatodnak, mert az kevés lenne hozzá, ami azt jelenti, hogy 3)ami kicserélhető, az nem elég fontos.
A csajfilmes hangulat meg tényleg nem sértésnek ment. Igazából a leírás és a cím alapján nem sok jót vártam tőled. Aztán meg... olyan volt, mint amikor megnéztem az Amerikai szépséget: láttam, hogy a lányok filmezni készülnek, hívtak engem is; megkérdeztem a címet, elmondták én pedig csak ez alapján leültem közéjük; tél volt, gondoltam jól elnevetgélünk megint valami rózsaszín csetlésbotláson, aztán valaki előadja az aktuális szívfájdalmát - aztán egy értékes és sokatmondó filmet kaptunk, mély tartalommal, ami még sokáig bennem maradt.
CÍM: Odaadás CSAPAT: Esküvő KULCSOK: hollófekete, sógornő JOGOK: Rowling nénié MŰFAJ: romantikus, dráma FIGYELMEZTETÉSEK: enyhe erotikus tartalom KORHATÁR: 16-os karika TARTALOM: Bellatrix Lestrange-nek mindig az kell, ami a másé. De mi van akkor, ha jelenleg ő az, akitől elvesznek…..
kalmarpolip 2012.06.23 14:01:19
@malfoykihivas:
Kedves kispajtások!
Elismerem, hogy kissé elkapkodtam, túl hamar kattintottam a küldésre, ám ez a véleményemen mit sem változtat.
Mivel érzem, hogy látom, hogy nem voltam túl finom, kicsit jobban kifejtem, mire is gondoltam, hátha ezzel javítok a dolgon, és a szerző is több hasznát látja. És hogy ne érezzem én sem, hogy félmunkát végzek, az egyes ponttól kezdem. Azt mondtátok, a pontjaim élnek, így azokat nem teszem hozzá megint.
Tehát:

1) Igen, volt esküvő.

2) A hollófekete ott volt a ruhában, Bella hajában, a sógornő pedig ugyebár Bella volt. Vagy Cissy. De inkább Bella, amit nem tartok egy túl fantáziadús megoldásnak. A főszereplődre húzni mindkét kulcsot... hát szabad, de nem szép. Minden esetre érezhetően jelen voltak.

3) Szerintem a legnagyobb hibád a következetlenséged volt. Ezt még hangsúlyozni fogom, mert nem korlátozódott a karaktereidre, ez egyelőre a következetlenség v.1.
Legerősebben az éles váltásaidnál látszik, hogy nem érted és érzed a karaktereidet, a Black lányok anyukája az egyik pillanatban kedvesen cseveg Bellával, a következőben meg gyakorlatilag megfenyegeti, hogy számolja fel a viszonyát Luciussal - aztán kiderül, hogy blöffölt, de betalált.
Bella itt, mielőtt a háború elkezdődött volna, egy viszonylag ép lelkű fiatal feleség kéne legyen, ha kissé melankólikus, búskomor, kiábrándult is. Nem az a félőrült, akivé az Azkaban tette. Egy ilyen nő pedig nem képes lelki viharok nélkül az oltárnál kufircolni a szeretett húga vadonat új férjével, majd a sajátját ölelgetni.
Luciust pedig nem hogy gyenge férfiként mutatnád be, hanem egy üresfejű bábot csinálsz belőle. Miért nem szól egyikük egy szót sem, egy árva szót sem a megszeghetetlen eskü előtt? Hol van az a szenvedély, amiről előtte írtál? Meg ugyan nem mutattad, de ha ennyi időt szenteltél annak, hogy beszélj róla, akkor esetleg hajlandó lennék neked elhinni, hogy létezik, ha nem törődnének bele rögtön, hogy vége.
Nagyon-nagyon lélektelenek lettek a szereplőid, nincs bennük erő - de még csak nem is gyengék. Olyan semmilyenek.

4) Ha kiírod magadból a dolgokat, amik foglalkoztatnak, tényleg jót tud tenni. Megszabadulsz, utána tisztábban látod a dolgokat, hasonlók. Hasznos leírni az álmaidat is, meg azt is, hogy mikre gondolsz lefekvés előtt - de ezek önmagukban nem történetek. Ahhoz, hogy azzá váljanak, foglalkozni kell velük. A szereplőidnek motivációt, a tetteiknek értelmet adni. Ez az, ami a te írásodból a leginkább hiányzott nekem (nevezhetjük következetlenségnek, mert végülis az).
Például: Bella megkarmolta Lucius hátát. Még csak nem is vérzik, csak piros. Hogy ne vegye ezt észre Cissy? Nyilván Lucius akrobatává lesz és majd 'úgy fordul', hogy ne lehessen látni, nem? Nem. Az aranyvérükre büszke mágiahasználókról írsz, kedvesem! Hát minek az a pálca? Ja, megszeghetetlen esküt kötni, igaz.
Vagy amit már előttem is említettek, Bella késésével, ruhájával kapcsolatban.
Vagy Rodolphus, akinek a szeme előtt flörtölnek a feleségével, ami őt látszólag jól elszórakoztatja, aztán a végén, amikor mi már tudjuk, hogy biztonságban érezheti magát (sőt, valahonnan ő is rájött) bevallja, hogy mindig halálosan féltékeny volt az új sógorára. Ilyen és ehhez hasonló logikai bakikat vétettél.
Stilisztikádat nem szeretném túlragozni: távolról sem az igazi, ezt remélem érzed te is. Ha nem, hozok néhány példát:
Narcissa a fésülködőasztal előtt ült, olyan volt, mint egy angyal. Fehér bőre és szőke haja pedig még inkább hangsúlyozták, hogy nővérétől mennyire különböző értékeket képvisel. > Nem, tévedsz, a külső jegyekből nem látszik, milyen értékeket képviselsz. A szőke, fehér bőrű, kék szemű emberpéldányok nem erkölcscsőszök, a fekete hajú, piros rúzsos, koromszemű népek pedig nem házasságtörő, drogfüggő, gonosz fenevadak. Értem, mit akartál ebből kihozni, szép párhuzam lehetett volna, de ezzel a bakival besült az egész.
Vagy, ahogy az összes szereplődet ugyan azon a patetikusnak szánt hangon beszélteted végig, amin te is beszélsz, és amitől nem lesz nemesebb, nem lesz szebb ez a dolog, csak álmosítóbb és nehezebb és vontatottabb és még sorolhatnám milyen is.
A bétáitokról írtam már több kommentben, mert szerintem legalább olyan fontos személy a történet szempontjából, mint maga a szerző. A bétádnak kéne felnyitnia a szemed, ha nagyokat hibázol, ha csuklik a történeted - vagy egyszerűen csak nem bíztatni, amikor nem jó, amit írsz. Ezért gondolom, hogy inkább bétázzon egy ellenséged, mint egy barátod, aki tart attól, hogy megbánt azzal, amit az írásodról mond. Így azt hiszem, azt a bétát, amelyik nem őszinte. A tiedet vagy nem érdekled annyira, hogy elmondja, hogy az írásod nem megfelelő, vagy - és ez az utolsó tippem - nem vette ezt észre, tehát nem ért a dolgához. Ezt mint jótanácsot mondom, ha nem esik jól, most már tényleg nem tudok mit csinálni.

5) Tehát, a történeted nem tetszett. Nem szeretem a párost, nem szeretem ezt az alakoskodó módot, ahogy előadtad őket és így nem tudtam szeretni a történetedet sem. A stílus, az előadásmód talán megkedveltethette volna velem, de nem sikerült.
Malfoy Kihívás Mézsárga gyerek 2012.06.04 19:00:00
CÍM: Sabbia della fata - TündérhomokCSAPAT: GyerekKULCSOK: mézsárga, unokahúgJOGOK: JKR tulajdonában az összes, én meg szórakoztatás céljából kölcsönvettem a szereplőit, remélem sikerültMŰFAJ: romantikus novella (bár vádoltak olyannal, hogy a legelvetemültebb…..
kalmarpolip 2012.06.06 00:01:23
1) Igen, teljes mértékben.

2) Bár te se tologattad az arcunkba a kulcsokat, de mind a kettő kulcsfontosságú (hehe, fél12es szóviccem ^^) volt a történet előremozdítása és/vagy végkifejlete kapcsán. 5 pont

3) Scorpiust nézve azt kell mondjam, hogy a gyerek, mint archetípus elég naivan, mondhatni túl ártatlanul él benned, kicsit talán vígjátékba illően, de ez megengedhető ha igaz, ami >5), görgess lejjebb<. A többieket is szépen megcsináltad. Továbbá szeretném, ha tudnád, hogy ilyen irányba "torzult" OOC Hermionéval még nem találkoztam, kellemes meglepetés volt. 5 pont

4) Szépen van felépítve, jól gördül előle, megvannak a logikai összefüggések, a flashbacket is jól szúrtad be - tehát ami megvan, az mind a helyére került. De hagytál lyukakat. Érezni, hol nem volt barátod a történeted, melyik részeket szeretted kevésbé, mert ezekkel kevesebbet foglalkoztál, kevésbé dolgoztad ki, nem varrtad el. Ezek nem nagyon, de hiányoznak. 4,5 pont

5) Mindenek előtt Mominak szeretnék gratulálni, az első idézet szörnyen tetszik.
Aztán: tudd meg, kóros pontpontpontozó vagy! Ez itt megbocsátható, mert >következő bekezdés<, de szólj rá a bétá(i)dra, hogy ezt ne hagyják neked.
A barokkra nem bólintanék, a rokokó az építészeti stílus, de szentimentálisnak ez bizony szentimentális volt. Ifjú Werther társad lehet a bajban, barátkozzatok kicsit. Ez persze nem baj, én stílusjegyeket nem értékelhetek; hogy a személyes ízlésemnek nem esik jól, az én dolgom. Ezt figyelembe véve az ötleted jó, szépen kivitelezted, összességében csak gratulálni tudok.
Külön kiemelném azt, ahogy a gyerekeket beszélteted - egyszerűen ennivaló! A párbeszédeid könnyedek, a szópárbajaid meg lélegzetelállítóak, szinte csiklandoznak. Személyes kedvencem, amikor Draco és Astoria ölik egymást. 5 pont
kalmarpolip 2012.06.20 23:47:09
@Rokokó:
Tökéletesen igaza van, helyesebb lett volna azt írnom, hogy a rokokó inkább építészeti stílusként, mint irodalmi irányzatként teljesedett ki.
Vagy valami ilyesmit.

Hibám beláttam, szégyellem magam.
CÍM: Játék az életCSAPAT: EsküvőKULCSOK: királykék, unokahúgJOGOK: Még mindig Rowlingé, és a vele szerződésben állóké. És természetesen a Nyan Cat kitalálójáé.MŰFAJ: Humorosnak szánt… valamiFIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOC karakterek, slashKORHATÁR: nincsTARTALOM: Voldemort…..
Malfoy Kihívás Vérvörös gyerek 2012.06.08 19:00:00
CÍM: CasanovaCSAPAT: GyerekKULCSOK: vérvörös, nagybácsiJOGOK: Minden jog Rowlingot illeti!MŰFAJ: komor, néhol romantikus regényFIGYELMEZTETÉSEK: -KORHATÁR: 16 évTARTALOM: Scorpius Malfoy örök casanova. Mestere a nők szédítésének, a csábításnak. Szenvedélyes, vad és szeret…..
kalmarpolip 2012.06.12 23:27:00
1) Igen.

2) Hát a színedet gyakorlatilag minden elsődleges vérvörös-asszociációra ráhúztad, a nagybácsi meg minden apróságra dühkitöréssel válaszolt, tehát jelen volt, ha nem is tevőlegesen. 3 pont.

3) A karakterekkel elsősorban a cselekedeteiken keresztül ismerkedhetünk meg, az így kapott képet pedig az árnyalja, amit a szerző a dialógusokban a szájukba ad. Amit mondanak, és ahogy azt mondják. Már csak a között is sok különbség van, ahogy egy 60 körüli bácsi, és ahogy egy 12 éves kislány kinyitja a száját. Mivel a te történetedben a szereplőid nem igen mozogtak (a jellemző az volt, hogy ülnek egymással szemben vagy épp fekszenek egymás mellett és beszélgetnek), így nagyobb hangsúly került arra, amit kimondtak. Az volt itt az igen nagy baj, hogy minden szereplődet egyformán beszéltetted. Ráadásul - ez még súlyosbít a dolgon - ugyan azt a stílust adtad MINDENKI szájába, amin te magad is beszéltél. Az eredmény: ha jól számoltam, 17 szereplőt használtál, valamivel többet nevesítettél, de csak egy karaktert dolgoztál ki, azt viszont ráhúztad mindenkire. 1 pont

4) Cselekmény az kétség kívül volt. Volt alaphelyzet, bonyodalom, kis jóindulattal késleltetés is, érzékelhető befejezés. Viszont a történeted tele van lyukakkal, amiket ha meg is próbálsz betömni, nem sikerül. Elcsúszol az idősíkokon és következetlen is vagy. Vagy csak túl fiatal.
De legalább összességében nagyjából logikusan haladtál előre, majdnem mindig érthető volt a szereplőid motivációja és megvolt a kellő kohézió is. 2 pont

5) A bétáddal kezdj valamit, mert vagy nem érti a dolgát, vagy nem őszinte. Én ez utóbbira tippelek. Fogadd meg a tanácsom: nem érdemes olyan bétával dolgozni, aki nem akar megbántani; az ilyen túl sokat szépít, túl elnéző, nem válik a javadra.
Aztán. Ha már van bátorságod regénnyel jönni egy kihívásra, akkor próbálj meg jó regénnyel jönni. Egy napig tartott elolvasnom az írásod és nem azért, mert túl hosszúra írtad volna.
Bár közölsz minden fontos, kevésbé fontos és egyáltalán nem fontos információt, mégsem élvezetes olvasni az írásod.
Többször meg kellett állnom pihenni. Igyekeztem minél nagyobb darabokat egyszerre elolvasni, de például az ilyen részek, mint ez: "Tudjátok, ő az az ázsiai nő a fekete hajával, mandulavágású szemeivel.", kívántak egy kis kávét meg csokit.
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez nem jó. Nem szörnyű, csak nagyon nem jó. 1 pont.
CÍM: Mint az élet, mint a halál, mint a dühCSAPAT: EsküvőKULCSOK: vérvörös, apósJOGOK: Természetesen J. K. Rowlingéi. Én mindössze kirándultam egyet a világában.MŰFAJ: leginkább angstFIGYELMEZTETÉSEK: AUKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Esküvőre gyűlik össze a varázsvilág…..
CÍM: Ásó, talár, nagyharangCSAPAT: EsküvőKULCSOK: lazacrózsaszín, nagybácsiJOGOK: Rowlingé, aki megalkotta ezt a csodálatos univerzumot. Én csak játszottam vele egy kicsit.MŰFAJ: általános, humoros, enyhe romantikaFIGYELMEZTETÉSEK: Slash, azon belül is Drarry párosításKORHATÁR:…..
kalmarpolip 2012.06.07 20:50:16
1) Nem, szerintem ennek az esküvőnek nem volt fontos szerepe. És ugyan így nemet adnék rá, ha ugyan ez a történet a gyerek csapatban szerepelne, esküvő helyett keresztelővel. Egyik sem felel meg a követelményeknek.

2) Szerepeltek a kulcsok. De tökéletesen helyettesíthetők lehettek volna másik színnel vagy rokonnal. Apropo rokon, szerintem elfelejtetted menet közben, hogy két kulcsod van és csak beszúrtál valamit, ami pont annyit ér, mintha teljesen kihagytad volna. 2 pont

3) Harryn dolgoznod nem kellett, de amit kaptál, azt jól használtad. Ezen túl Draco karakterén kívül senki másra nem fordítottál különösebb figyelmet. És OOC Draco figyelmeztetést sem látok sehol. 3 pont

4) A cselekmény egyszerű, egész jól felépített, de az az el nem sütött puska a falon (az otthon hagyott pálca esete) engem is zavar. 4 pont

5) Nem volt ez rossz, egy könnyed kis nyáresti sztorit kaptunk tőled. Örülök, hogy végre jött tiszta vígjáték is, de a bétádra illene rápirítanod, elég sok huncutságot bent hagyott.
Illetve: kedves Író és kedves Többi Írók! Mi a fene ez a dolog a forrócsokival? Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem, egyszerűen nem értem, miért kell, KELL ilyen sűrűn felhoznotok. Külső vagy belső kényszer? Számunkra is titkos kulcs volt? Vagy mi ez? Fáj már ez a sok kortyolás, meg édesség, meg gőzölgés és habzás! ...
...amit nyilván nem veszek figyelembe a pontozásnál, talán nem is itt a helye, nézzétek el nekem. 4 pontot adok erre a fentebb már jelzett hiányosságok miatt.
kalmarpolip 2012.06.11 20:09:23
@Kyraper: Félreértesz - talán rosszul fejeztem ki magam -, az én gondom nem az, hogy nem a főszereplők esküvője volt, hanem hogy az esküvő bármely más össznépi vigadással helyettesíthető, ami szerintem egyenlő azzal, hogy nincs fontos szerepe
CÍM: Szemet szemértCSAPAT: GyerekKULCSOK: lazacrózsaszín, menyJOGOK: Minden jog J. K. Rowling és a vele szerződésben álló társaságok tulajdonát képezi. Én csak kölcsönvettem a szereplőket egy kis játék erejéig, anyagi hasznom nem származik belőleMŰFAJ: hurt/comfort,…..
CÍM: BorostyánemlékezetCSAPAT: EsküvőKULCSOK: mézsárga, menyJOGOK: A jogok J.K. Rowlingot illetik, a történet megírásából semmiféle anyagi hasznom nem származik.MŰFAJ: novella, angst, romantikusFIGYELMEZTETÉSEK: szereplő halálaKORHATÁR: 14 évTARTALOM: Draco Malfoy látszólag…..
Malfoy Kihívás Jégfehér gyerek 2012.06.02 19:00:00
CÍM: Ius Primae Noctis – Az első éjszaka jogaCSAPAT: GyerekKULCSOK: jégfehér, apósJOGOK: Minden jog J. K. Rowling és a vele szerződésben álló társaságok tulajdonát képezi. Én csak kölcsönvettem a szereplőket egy kis játék erejéig, anyagi hasznom nem származik…..
kalmarpolip 2012.06.04 09:40:41
1) Igen, megfelelt.

2) Az após tényleg, valóban, aláírom, ott volt. De még hogy ott volt! És a jégfehér? Megemlítetted néhányszor, de kedves író, kérlek, kulcsot nem így használunk. 3 pont

3) Az elején csak borzadtam, milyen következetlenül kapkod Lucius Ginny után (most elmegy, de mégsem, megcsókolja, de mégsem, csókolj-meg-parasztlány, de aztán ő csókolja meg, behozom a férjed - vagy lehet, hogy nem), Ginny meg hol bőg, hol azt bizonygatja, hogy őt nem lehet megtörni. Szerencsére ez viszonylag hamar, szinte rögtön a nászéjszaka után megváltozott; onnantól azt lehet mondani, hogy a finoman megrajzolt karaktereid szépen fejlődnek, jól beleillenek a környezetükbe, előrelátóan, következetesen mozgatod őket. Ügyes vagy, simizem a buksid, 4 pont. (Megj.: életem legOOCbb karakterével találkoztam a te Molly Weasleyd személyében, aki mikor látta, hogy a lánya lelkét nyomja valami, napokig habozott rákérdezni. Ez nem hiba és nem jelent semmit, csak szórakoztatott, ezért akartam, hogy tudj róla)

4) Az alapötlet jó, a cselekmény kibontása, kidolgozása sem hagy kívánni valót maga után. Az események egymásba gördülnek, nem időzöl sokáig jelentéktelen részleteken. 5 pont.

5) Namost, ez a dolog itt vagy nem volt átbétázva, vagy könnyes búcsút kellene venned attól a valószínűleg tündéri személytől, aki átolvassa és javítja az írásaidat, ugyanis ez részéről idő és energia pazarlás, részedről meg cink,hogy ilyen munka kerül ki a kezed alól, tehát mindketten vesztetek rajta, semmiképp sem jó üzlet.
Azért, hogy a Ginny-Lucius jelenetről csak utalásokban és csak részlegesen értesülünk, én is nagyon hálás vagyok, viszont azon sokáig gondolkoztam, hogy a Narcissa-Lucius ágyjelenet feltétlenül szükséges volt-e - igen, arra jutottam, hogy az volt - ahhoz, hogy kellően finom képet kapjuk mind kettejük kapcsolatáról, mind Lucius beteg lelkéről.
A párbeszédeket általában jól használtad, előre lendítették a cselekményt, nem csak tőmondatokkal operáltál, brava. CSAK Ginny és Katie beszélgetése volt kínos, és nem a téma miatt. Hanem azért, mert ahogy megírtad, abból süt, hogy azt a részt nem szereted, ráadásul hozzálövésed sincs, hogy kéne ennek a helyzetnek kinéznie. Emellett az egész Ginny-Katie párhuzam túl szájbarágósra sikerült. Mentség, hogy Katie eszköze is volt Ginny lelki fejlődésének és gyógyulásának. 3 pont
CÍM: JégfehérCSAPAT: EsküvőKULCSOK: jégfehér, fivérJOGOK: Cayden kivételével minden J.K.R. tulajdona.MŰFAJ: novella (enyhe crack beütéssel), absztraktFIGYELMEZTETÉSEK: Hannah allergiás a fahéjra. (Ne etessétek fahéjas tortával!) SlashKORHATÁR: 14 évTARTALOM: Draco csinos,…..
Malfoy Kihívás Férges alma 2012.05.11 17:00:00
Az érzelmek teljes skáláját bejárhatjátok ma történeteink segítségével: nem is tudom, volt-e már két ennyire ellentétes hangulatú értelmezése egy kulcsnak. Mindenesetre most két teljesen különböző megoldásban ismerkedhettek meg a férges almával. (Szerintem már a címek is…..
kalmarpolip 2012.05.12 13:18:09
HUNCUT:
Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Tökéletesen. A legegyértelműbb értelmezést választottad, ami túl egyszerű ahhoz, hogy földi halandónak eszébe jusson. Illetve ha szabad, ellenkeznék egy kicsit Mariannal: hogy lehet OOC egy karakter, akiről gyakorlatilag semmit nem írtak a könyvben?
Tehát három kockacukor- de csak mert több nem lehet - a bájosan egyszerű értelmezésért.

Mennyire tetszett a történet?
Meglehetősen. Jó volt olvasni, csak a végén tűnt fel, hogy végigmosolyogtam az egészet. Természetesen három kockacukor.

ROTHADÁS:
Mennyire felelt meg a történet a kulcsnak?
Megfelelni éppenséggel megfelel, de minden fantáziát nélkülöz. Mégis mi az első, ami a férges alma - Malfoyok összefüggésben az ember eszébe jut? Hát ez. Ennél még az is értékelhetőbb lett volna, ha slash-t írsz, kedves író, a kulcsot pedig úgy hozod be, hogy a féregből kukac, a kukacból kuki lesz, az alma pedig a popsi.
Több fantáziát, egy kockacukor.

Mennyire tetszett a történet?
Milyen történet? (Itt nem ér Örkény Egyperceseit hozni ellenpéldának, mert az egy másik súlycsoport) Három bekezdés szerintem nem történet. Nem állítom, hogy nincs eléggé kibontva, de érzem rajta, hogy nem a maximumot hoztad ki belőle. Ha volt még benned, akkor miért adtad ki?
Ez, kérlek, klisé. Kissé rosszul esik a Huncut mellett ennyire lehúzni, de talán épülésedre szolgál. Egy kockacukor, és sok (nagyobb?) sikert legközelebbre.