Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molz

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre aktuálisabb a téma, gondoltam összeszedem azokat a tudnivalókat, amik a témához kapcsolódnak - főleg az abszolút kezdőknek. Ezt a posztot nem elrettentésnek, hanem gondolatébresztőnek szánom, mindenki cselekedjen ezután belátása szerint. Az első és legfontosabb dolog, hogy a…..
molz 2014.01.14 21:29:58
Abszolút nem értek a témához, úgyhogy nyugodtan meg lehet mondani, ha hülyeségeket beszélek! Ingatlanfotózás esetleg filmezés (szántók, tanyák, tavak, ipari létesítmények, nagyobb villák) miatt érdeklődöm a multicopterek felöl. Az irányítás élvezete nem hoz lázba, csak a létrejövő képanyag minősége érdekes.
Egyre több helyen látom a táblagéppel vezérelhető nagyon olcsó, gyakran élő videóstreamet sugárzó wifi-s kütyüket, amik általában nevetséges hatótávúak és elég megbízhatatlanok. Egyetlen komoly hasznukat érzem, hogy az élőkép és az erős szoftveres túlvezérlés miatt rövid betanulás után már legalább a célpontot eltalálja a kezdő fotós. :-)
Ha egy gyenge wifi jel képes a vezérlést és a videóképet is kis késleltetéssel továbbítani, akkor nincs olyan lehetőség, amivel 3G hálózaton keresztül lehetne irányítani a multicoptert? Ezzel megmaradna videóstream és a nyílt forrású vezérlőprogramok használatának lehetősége, de eltűnne a wifi nagyon szűk hatótávja miatti probléma. Néhány külföldi oldalán látok példát Raspberry Pi-s vezérlésre (3G+GPS modul), idehaza hol tudnék ilyesmivel foglalkozó fejlesztőket találni? A hardverek és a mobilos infrastruktúra már annyira olcsó, hogy igazából meg vagyok lepve, hogy még nem terjedt el jobban. Egy GPS modullal még az esetleges hálózati hibák okozta kiesés esetén is leprogramozható volna a biztonságos "hazatérés".
Tehát azt kérdezném, hol kopogtathatnék, ha ilyen irányba szeretnék okosodni?
A javaslatokat előre is köszönöm!
Ideapad-tulajdonosoknak már késő bánat, a többieknek viszont közérdekű információ lehet laptopválasztásnál, ha tudják, hogy a Lenovonak már csak Thinkpadre van magyar szervizpartnere, amúgy küldik ki a cuccokat Lengyelországba. Sőt, embert nem lehet elérni a román callcenteren…..
molz 2012.05.13 10:09:35
@Terror Dzsoni: A gépről fogalmad sincs, a márkáról úgyszintén és olyan javaslataid vannak, amit már 100 hozzászólással ezelőtt kibeszéltünk. Ezt értettem trollkodás alatt. Az "Igazi magyar mentalitás" idézet is tőled jelent meg először a poston. :-) Azt nem tudom észre vetted e, hogy a témát eléggé körbejártam, de a lengyelekhez tényleg nem fogok kimenni.
molz 2012.05.13 19:28:46
@baliquez: 3 éve egy Thinkaped-et használok, ezért. Tetszik a stílusod, még!
molz 2012.05.13 19:30:29
@molz: szóval Thinkpad-et :-)