Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabi a konyhából

33 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
Jajjj! Drága Norbi! Majdnem a szívbajt hoztad rám. Hát, szabad ilyet művelni egy szőke rajongóval, te kis huncut? Kellett némi idő, amíg felfogtam, hogy nem egy léggyel társultál, hanem nekünk, kisembereknek adsz lehetőséget beszállni az Update  cégbe... Juujjjj, ez annyira CUKI! Remélem, Réka…..
Mint már korábban említettem, voltam az Ázsia boltba, ahol sikerült hozzájutnom egy kis ketjap manishoz, ami indonéziai édes szójaszósz. Mivel nem akarom, hogy csak úgy kihasználatlanul megpimpósodjon, ezért igyekszem felhasználni. A követkő recept nem autentikus indonéz, és…..
Az egész úgy kezdődött, hogy betévedtem az Ázsia boltba, ami mindig úgy végződik, hogy veszek néhány olyan dolgot, amit vagy nem egészen tudom hogyan kell elkészíteni, vagy egyáltalán nem. Így volt ez most a rizslapokkal is, amik többféle méretben állnak a rendelkezésére…..
Kitchen diary Gyors csokitorta 2013.03.18 21:42:50
Nem szoktam tortát sütni. Azt hiszem még soha nem csináltam ezelőtt, de egyszer mindennek eljön az ideje. Azt gondoltam eddig, hogy a tortasütés olyan, mint a pulyka. Olyan felnőttes.  De kezdek rákapni az ízére, ez a csokitorta például teljesen egyszerű, már első olvasásra…..
Szeretem a tésztát. Nagyon. Barátok vagyunk már régóta, nem is tudom, mit kezdenék nélküle. Persze nem egészséges ez a mi kis kapcsoltunk, de hát annyian keverednek rossz társaságba manapság, nem én vagyok az első, aki eltévedt. :) Amikor valamilyen gyors tésztára vágyom, nem…..
Egyik este arra gondoltam jó lenne valami tartalmas, gyors saláta, de vajon mi legyen az. Most kezdem felfedezni a bulgurt, a quinoat és a kuszkuszt, de mivel ezek közül még csak a bulgurt sikerült annyira felfedeznem, hogy jól el is tudjam készíteni, ezért a bulgurra esett a…..
Újra én, újra itt. Lassan kezdek magamhoz térni, bár nem könnyű. Igen sokat kellett az elmúlt időszakban dolgoznom és még most sem a lazítás részénél járunk, de nem is ez volt az, ami teljesen lefárasztott. Hanem az életmódváltás-projektem. Bizony.  Ezúttal nem viccelek.…..
Kitchen diary Mexikói pogácsa 2013.02.03 21:33:10
Van nekem egy barátnőm. Na nem csak egy van, de most róla lesz szó. Ivettet már a bölcsődében ismertem, ahova mindketten nagyon kicsi korunkban bekerültünk, mert a szüleinknek dolgozniuk kellett. Ott még nem igazán alakult ki köztünk barátság, leginkább nem kedveltük egymást, és…..
Azt hiszem elért a tavaszi fáradtság, pedig még nincs is tavasz, messze nincs. Mert a február még javában a télhez tartozik, minden szempontból. Hideg is van, az alapanyagok is korlátozottan elérhetők a zöldségesnél - annak ellenére, hogy én szerencsére már csak egészen kicsi…..
Kitchen diary Sült pulykacomb 2013.01.27 21:35:03
A pulykát valószínűleg sokan tudják nagyszerűen elkészíteni, de az én személyes kedvencem az, ahogy az anyukám csinálja. Szerintem utánozhatatlan. Az íz, amit ismerek. Azt hiszem valójában minden anyuka utánozhatatlanul főz. Minden gyereknek az marad az igazi, amíg csak él. Az…..
Belevágtam a cake pop bizniszbe, nem tudtam tovább türtőztetni magam. Minden jól haladt, a receptet szinte teljes egészében követtem (kivéve a kandírozott gyömbér részét, mert igaz, hogy kandíroztam itthon gyömbért, de nem egyáltalán nem lett olyan minőségű, hogy bele akarjam…..
Régen ettünk halat (megint), pedig elhatároztam, hogy többször fogok készíteni. Mert jó, mert finom, mert egészséges, a szagot pedig le lehet győzni. De valahogy mégsem ment, igaz karácsonykor úgy alakult, hogy mi készítettük P-vel a halat (természetesen paprikás lisztbe fogatott…..
Kitchen diary Vaníliás briós 2013.01.12 19:24:26
Ha a péksütemények között kell választani, én mindig a brióst választom. A kedvencem. Amikor a konyha készen lett, elhatároztam, hogy ez lesz az első péksütemény, amit elkészítek. Azóta már elég gyakran sikerem volt vele, persze azért még némi tökéletesítésre szorul,…..
Gabi a konyhából 2013.01.14 20:30:30
@vezér01: jogos, a vaníliás cukrot elfelejtettem felsorolni, javítom :D
Mivel egész nap dolgozom, ezért hétvége kivételével mindig este főzök. Olyankor az embernek már nem nagyon van kedve olyan ételbe kezdeni, ami 2-3 órán keresztül készül, arról nem is beszélve, hogy P. sem tele hassal érkezik haza, szóval estére csak olyat csinálok, ami még az…..
Kitchen diary BBQ csirkecombok 2013.01.09 11:21:29
Ennél a receptnél szerintem a világon nincsen egyszerűbb, még én sem tudtam elrontani. Akkor készítettem először, amikor Anyuék jöttek megnézni a kis lakást már kész állapotban. Vacsorára érkeztek, tehát 2 + 4 főre kellett készülnöm, amit nagyszerűen el is terveztem,…..
Kitchen diary Mézeskalács 2013.01.04 10:57:42
A kimaradt karácsonyi receptek közül természetesen nem hiányozhat a mézeskalács sem, amit egész évben (szerintem nagyon igazságtalanul) mellőzünk, decemberben meg ugye dögivel. Pedig a hozzávalók egész évben kaphatók, és minden évszakban ugyanolyan finom. Mivel pedig nálam már…..
Kitchen diary Boldog 2013-at! 2013.01.03 21:58:02
Minden év elején zavarban vagyok kicsit. Fogadkozások, mit nem teszek soha többet, vagy éppen mit teszek mostantól hetente háromszor, ha esik ha fúj. Aztán persze az egészből nem lesz semmi. Mert az újévi fogadalmakat az emberek általában csak megszokásból teszik. A társadalmi…..
Hajlamos vagyok arra, hogy elcsábuljak a boltban. Ezen nem segít különösebben semmilyen praktika, sem az hogy ne menj éhesen vásárolni (az ember ugye nem azért vesz szárított alga lapokat, mert éhes), sem pedig a "használj listát" verzió (mindig listával megyek, tényleg mindig, mert…..
A december olyan volt, mint valami ámokfutás. A munka, az ajándékok, az előkészületek, a megszervezés, hogy minden készen legyen karácsonyra. A blogra sem volt időm, ami tekintve, hogy annyira nem régóta vezetem, elég rossz előjelnek tekinthető. Tényleg kifogtak rajtam a képek, és…..
A képek még mindig nincsenek rendben a blogon, de célom, hogy a következő 1-2 napban ezen végre túljussak, mert emellett folyamatosan főztem, a karácsonyi sütiket is illene feltenni időben, nem pedig az utolsó (utáni) pillanatban, hogy nahát, ilyenek is vannak. A mézeskalács…..
Kitchen diary Technikai munkálatok 2012.11.20 20:07:24
A képek hamarosan visszatérnek, csak még az átméretezésen nyűglődök kicsit, viszont előtte ügyesen kitöröltem mindent. P túl nagy felbontású, és pont ezért állati jó minőségű képeket készít, de ez nem tudja kezelni a blog. A képeket viszont tegnap este nem sikerült…..
Hal. A nagy ellenség. Méltatlanul kiszorul a konyhákból, pedig egészséges, tele van mindenféle omega 3 zsírsavval, az íze is nagyszerű, persze csak ha az ember el tudja készíteni. Igazából a hallal nekem egy bajom van, hogy büdös. De tényleg. Emlékszem, amikor régen a mamáéknál…..
Lassan kezdek kijönni a betegségből, már dolgozni is járok. 1-2 napja még az is nagy szó volt, hogy mindenféle segítség nélkül tudok egy helyben heverni és a plafont bámulni üveges tekintettel, bedugult orral, fájó torokkal. Azóta maradt még némi köhögés, de semmi komoly.…..