Regisztráció Blogot indítok
Adatok
E-lemér

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók Mennyi? 30! 2012.11.05 23:32:26
Intro Akinek nem jönnének be az Amazon idei modelljei, vagy egyszerűen csak hazai alternatívát keres, az mostanában találkozhat néhány újdonsággal. Úgy fest, hogy az idei karácsony - most látszó - limitösszege a harmincezer forint lesz az olvasókra, a nagy játékosok ez alá…..
E-lemér 2012.11.23 09:14:29
@Kara kán:
Tényleg nagyon hasznos egy könyvolvasónál is az érintő képernyő. Végletekig egyszerűsíti a használatot. Még a netezés is nagyon kellemes lehetne 6 colnál kicsit nagyobb vagy 800*600-nál komolyabb felbontású kijelzőn, de egy telefonnál persze így is sokkal jobb.
Jövőre viszont lesz 10 colos színes szagos e-ink (from Pocketbook). Ami még mindíg nem fogja az aktív kijelző létjogosultságát veszélyeztetni, de komoly előrelépés lehet. Akár egy munkára alkalmas tableten vagy notin is óriási fícsör lenne a sokszorosára növelhető akku idő. 1 töltéssel 1 hónapig működő tablet vagy notebook?? Még akkor is óriási ha mellőzni kell a videó nézést. A gond az lehet ha túl drágán mérik és a minőség is kérdéses a kezdetekben (a bejelentett eszköz pl. 10 colon 800*600 pixelt fog tudni :)
E-lemér 2012.11.23 09:24:41
E-lemér 2012.12.05 19:55:35
@ehran: Az ilyen kérdéseket megoldja a piac. Olyan eszköz tud életképes maradni, amelyik a legjobbat nyútja a legjobb áron. Az általad is említett félmegoldásokra szerintem sincs senkinek szüksége.
Lehet félreérthető voltam, de én csupán azt vizionáltam ill. abbéli lelkesedésemet próbáltam megosztani, hogy a színes (e-ink) nem aktív kijelzők további fejlődésével akár eljuthatnánk oda, hogy érdemes legyen ne csak könyvolvasókban alkalmazni ezt a csuda technológiát.
Természetesen a videó lejátszást ez esetben el lehet felejteni, hiszen egyelőre az e-ink kijelző működési elvével nem összeegyesztethető az a képesség hogy másodpercenként sokszorosan frissítsen, ráadásul mindezt alacsonyan tartott fogyasztás mellett. Na de ez maradjon is csak meg a hobbi és videó lejátszásra kihegyezett eszközök privilégiumának.
Vendégírónkról: az e-olvasás nagy öregje, aki már akkor villanyon olvasott, amikor a kínaiak még a négykombos kvarcóránál tartottak. Ő az, aki ha bemegy egy papírkönyv-áruházba, e-könyvvel a zsebében jön ki. Fogadjátok ismét sok szeretettel a Gyalugép Feketeöves…..
E-lemér 2012.07.04 13:34:26
@lhi:
A felolvasó szoftver valszeg formátumtól függően előfordul, hogy valamelyik ékezetes karaktert nem olvassa, vagy két karakteres betűt helytelenül (cs, ly, gy). Ez több mint zavaró, ha a kiszemelt könyvnél ilyenbe fut bele. Szintén követhetetlenné teszi az eseményeket, amikor pl. címmel rendelkező új fejezethez ér a felolvasó. Nem tart ilyenkor egy pillanatnyi szünetet sem és csak kapkodhatja a fejét a kedves hallgató, hogy most mi van. Inkább úgy jellemezném a tudását, hogy a semminél több, de vannak benne zavaró tényezők, ami miatt csak annak éri meg használni, aki máshogy képtelen olvasni, vagy érdekli az informatika eme tudománya (vannak benne ügyes megoldások: hangsúlyozásra figyelés több kevesebb sikerrel, spec karakterek figyelembe vétele) Bár volt olyan vers, ahol a sor végi vesszőt is folyamatosan felolvasta :)
De természetesen egy hangoskönyvnél összehasonlíthatatlanul élvezhetetlenebb, függetlenül a hangoskönyvet felolvasó olvasási képességeitől.
Jópofa plusz szolgáltatás, és nem is kéne rajta túl sokat pofozni, hogy akár használni is érdemes legyen.
E-lemér 2012.07.11 13:11:45
@whitebeard: Én kicsit korábban vettem. Nálam win7-es pc-vel és Avast vírus kergetővel nem volt szerencsére semmi zűr.
De az hogy a forgalmazó tapasztalata szerint is letiltott vírusirtó mellett lehet csatlakoztatni, csöppet gyanússá teszi a dolgot, különösen annak fényében, hogy a nálad tapasztaltak alapján vírus is érkezhetett a könyvolvasón.
Ha más is tapasztal hasonlót, nem ártana szólni nekik, hogy a magyarítás mellé a vírusokat még gratis sem kellene csomagolni az olvasó mellé, bármekkorának is tűnik rá az igény.
Nem lepődnék meg ezen amúgy, mert nálam is hasonló figyelmességgel jártak el (gondolom a magyarítás során), csak nálam nem szoftveresen bakiztak, hanem koszosan, csomagolás nélkül rakták a dobozába az amúgy jól működő mütyűrt. Ezúton is köszönjük a figyelmességet kedves magyarországi képviselet :)