Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Redskins

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Fidesz szavazó! Bizonyára hallottad a hírt, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, gondolom örülsz is neki. Azért felhívnám a figyelmedet egy pár dologra. Bár a kormánypártok kapták a legtöbb szavazatot, a szavazók abszolút többsége nem őket támogatta. Tehát a magyar választók több, mint…..
Redskins 2018.04.10 08:03:19
@Viking Erika: Sajna létezik a vidék-főváros szembenállás (bizonyíték maga a szavazás). Oka talán a két területen tapasztalható megélhetési, függőségi viszonyok különbözőségében keresendő. Gondolok itt arra hogy "vidéken" nagyobb a függés a helyi hatalmat gyakorló személyektől, minnél kisebb a település annál inkább igaz. Hatalom persze többféla lehet. Lehet hatalmat gyakorolni a hívek felett (egyház), a polgárok felett (önkormányzat), a foglalkoztatottak felett (vállalkozások, önkormányzat, állami foglalkoztatók).
Nagy lehet a szerepe egy "független" polgármesternek aki szórólapon kampányol a helyi fidesz képeviselő mellett (nem magánemberként, szavazáskor önkormányzati alkalmazott kérdése : Melyik a mi urnánk?). Kórházigazgató munkahelyen buzdít fidesz melletti szavazásra. ....
Nincs azzal semmi baj hogy nyert a fidesz, nyerjen. Az már inkább furcsa hogy a saját szabályai alapján megalkotott rendszerben a saját maga által megalkotott törvények szerint teszi ezt és ez alól az sem menti fel hogy az MSZMP idején az is így csinálta, meg az előtte levő rendszer is így csinálta.
Édesapámnak Rákosi, nekem Kádár, gyerekemnek Orbán? Nagyon nincs rendben és ez a szavazás erről szólt.
Redskins 2018.04.10 09:19:11
@Viking Erika: Azt mondod hogy: "Ezt a választási rendszert a rendszerváltás óta használjuk." majd jön a lényegi változás: "Ebben egy lényegi változtatás történt, a minden párt által óhajtott parlamenti létszámcsökkentés. Ehhez csökkenteni kellett a körzetek számát és átrajzolni a térképet. " hozzátenném még azt is hogy egyfordulóssá tették. Nekem ez ellentmondás, a két rendszer nem ugyanaz.
Nem érted hogy jön ide az MSZMP? Nem a választási rendszer miatt hisz ahhoz semmi köze viszont működésével kapcsolatban sok hasonlóságot vélek felfedezni (felnőtt fejjel éltem abban is és létezem ebben a rendszerben is).
Nem tartom bugrisoknak a vidéken élőket, magam éltem városban most falun, családom egy része a fővárosban. Teljesen más lehetőségek vannak vidéken és teljesen más lehetőségek a fővárosban amelyek meghatározzák az életminőséget, gondolkodásmódot. Nem magyarázatot keresek, oka van mindennek - ennek is.
Az hogy a Fidesz presszionálta-e a "tömegeket" nem kérdés hanem tény (pl.: EBESZ).
Nem gyászolok senkit.
Mondod: "Az ellenzék káoszt kínált, az egyetlen üzenete "leorbánnal" volt és bizony ez az üzenet kevés volt egy olyan országban, ahol akárhányan mondják el, hogy nyomorognak az emberek milliói, nem nyomorognak. ". Sajnos ismerek olyan helyet ahol nagyon be kell osztani a havi juttatásokat hogy mindenre jusson, az ország egy részén nem egyszerű az élet (nem a fővárosra és nem a nyugati országrészre gondolok) hogy ez nyomor vagy nem döntse el mindenki maga.
Az ellenzék bután viselkedett, kicsit okosabban játszva simán megakadályozhatták volna a kétharmadot, igaz a választást a Fidesz akkor is megnyeri de egyszer ennek is vége lesz.
Nem örülök az eredménynek de ez van.
Redskins 2018.04.10 10:16:36
@eßemfaßom meg áll: Nem értem, mi a gondod? Saját véleményemet írtam, egyes egyedül.
Úgy döntesz, hogy hátrahagyod a stresszt és kipróbálod milyen az élet falun? Lefoglalsz egy hosszú hétvégét.    A foglalás eufóriáját követően, ahogy telnek a napok, kételkedni kezdesz döntésedben. Vajon jól választottál? Képes leszel eltölteni három napot, vagy extrém esetben egy teljes hetet…..