Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roncsbringa

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez a mostani bejegyzés  csak ezért született meg, mert nagyon kedves számomra az elkészült bringa. És csak nagyon rövid, inkább képes beszámolót tervezek. Persze a  vas a régi, eredeti állapotában is kedves volt, de csak a rajta lévő Shimano DX szett miatt, ami ráépült anno…..
Utoljára akkor láttam a roncsbringa blogot, amikor élesítettem az utolsó bejegyzést. Te jó ég, milyen régen volt! Úgyhogy üdvözletem mindenkinek, aki újfent ide téved, és nem csak a képeket nézegeti, hanem bele is olvas. Remélem találtok felhasználható információkat,…..
Üdvözletem minden kedves látogatónak aki akarva/akaratlanul idetéved! Úgy látszik a dolgok nem változnak, ezek a blogok már csak így, mindig egy kicsit késve készülnek el.  Bár igazából nem a blog írója a hibás, hanem a kerékpárok építője túl lassú. A kis kemping óta…..
Na jó, tudom gyenge próbálkozás a cím, viszont tényleg szeretem a Lovasi zenéjét. Üdvözlök minden kedves látogatót, és megint csak azzal kell kezdenem hogy bocsi a késés miatt.  Jó szokásomhoz híven már megint rengeteg idő eltelt az előző bejegyzés óta, pedig a kis…..
Szisztok kedves régi és új  olvasóim! Remélem jól bírjátok ezt a pokoli időjárást, én már besokalltam. Főleg hogy a műhely (sufni) ablaka déli fekvésű. Kicsit úgy érzem, kezd rossz szokásommá válni ez az örökös csúszás a blogok írásával, de végre újra itt, ami…..
roncsbringa 2013.08.12 20:20:45
@Pepe17:

Szerintem nem véletlenül!
Üdvözletem minden kedves látogatónak! Mint ahogy a Troger posztban már jeleztem, június közepéig be kellett fejeznem egy születésnapi ajándék biciklit legkedvesebb keresztlányom részére. Sokáig gondolkodtam, hogy milyen típusú legyen, végül a lakhelyére jellemző terepviszonyok…..
Sziasztok! Legutóbb azt ígértem, hogy pár nap és itt az új bejegyzés, talán nem késtem sokat. A most bemutatásra kerülő bicikli szintén Zoli barátom alkotása, bár kevés közöm nekem is van hozzá. Már most szólok, ez Corratec Beach Cruiser nagyon ütős lesz! Én személy…..
/roncsbringa extra kiadás/ Üdvözletem mindekinek, aki szándékosan (vagy csak úgy csak tudatalatt) idetévedt. Az élet úgy hozta, hogy a tervezettnél jóval hamarabb "billentyűt ragadhattam", de egyenlőre nem a GT RTS-2 következik, arra még egy keveset várni kell. Helyette…..
Üdv minden kedves régi és új olvasómnak, akit ide sodort a véletlen. Először is megkövetek mindenkit, aki jó ideje hiába várta azt a bejegyzést, de más irányú elfoglaltságom miatt nem volt időm az írásra. Na jó, bavallom lett volna... De végre itt vagyok, és újra megoszthatom…..
Gilde már régóta porosodott a ház különböző részein elhelyezve, végül az erkély alatt várta sorsa jobbra fordulását. Eredetileg a Kedvesemnek szántam, de mivel felépítéséből adódóan sportolásra  csak korlátozottan alkalmas, (mármint a Gilde nevű kerékpár) így…..
roncsbringa 2013.02.16 10:06:02
@Péter Heinemann:

A zseniálistól kicsit távol állnak ezek a fa kiegészítők, de nagyon örülök, ha valaki értékeli és tetszik neki. Rendelés felvételen még nem gondolkoztam, többek között azért sem, mert időigényes a kivitelezés, és mert -főleg a sárvédők- méretre készülnek. De ha komolyan érdekel beszélhetünk róla.
Az az igazság, hogy ezekről a fából készült kacatokról nem akartam írni, de Zoli barátom kicsit rásegített, hogy  megérne egy kis törődést. Többek között azért sem akartam közzé tenni, mert ezek nem profi kiegészítők, csak egy lelkes amatőr esetlen próbálkozásai.…..
roncsbringa 2013.01.16 13:04:08
@droctor:
Hali!
Nem szeretnék vitaoldalt nyitni a témával kapcsolatban, de nem értek egyet veled. A fa mindig is jól megfért a fém mellett, és nincs ez másként a mai modern világunkban sem. A fém hideg, kemény még festve is, míg a fa lágyabb, melegebb, és élő. Miért ne lehetne a kettőt kombinálni? Miért ne lehetne a közelmúlt modernnek látszó, de ridegséget és az elavulás érzését sugárzó eszközeit szebbé, melegebbé, "élővé" tenni a fa által? Technológiailag akkor tartanám idegennek, ha valóban a mai kor csodáit szerelném fel fából és bőrből készült kiegészítőknek. Valóban disszonánsan hatna egy alu-, vagy karbonvázas hightech biciklin, de még az elektromos bringákon is. Vagy elmehetnénk a különböző felhasználási célokra tervezett kerékpárok irányába is, de szerintem felesleges. Szerintem a 80-as években és előtte, de még a 90-es évek elején (nem sportcélokra) gyártott biciklik nagy része is jól megférne a fa kiegészítőkkel.
Örülök hogy tetszik blog, remélem még lesz miről írnom!
A GT Karakoram annyira bejött a kedvesemnek, hogy megirigyeltem. Gyorsan el is döntöttem, hogy nekem is kell egy "új" bringa, ha lehet akkor GT.  Nem is gondolkoztam sokat, ment a telefon Kaposvárra, a képek meg jöttek Zolitól. Természetesen volt neki egy nekem megfelelő vas,…..
Új családtaggal bővültünk. Na nem most, és nem úgy,  és még szeptemberben, de csak most jutottam el odáig, hogy "papírra vessem", és megosszam veletek élményeimet. Az új jövevény egy 1989-es GT Karakoram. A GT kerékpárokat sztinte mindenki ismeri, de nem tudom tudjátok-e,…..
Ha az ember fia elindul valahova, általában meg is érkezik. Ki gyorsabban, ki lassabban. Én egy kicsit lassú voltam, főleg hogy a múlt hétre ígértem a befejező részt, ezért megkövetek mindenkit, aki hiába várta. Természetesen volt oka a csúszásnak, ugyanis kitaláltam, hogy a…..
Szép napot (estét vagy éjszakát) mindenkinek, aki újfent idetéved, és olvassa ezt a kissé hosszúra és talán unalmasra sikeredett történetet. Megnyugtatok mindenkit, hamarosan vége. (de csak a Hercules sztorinak) A dolgok mai állása szerint ugyanis Hercules talpra állt!! Illetve…..
Végre van egy kis időm folytatni a Hercules felújításáról szóló történetet. Tudom, megint sok idő telt el az előző rész óta, ezért ezer bocsi mindenkitől, főleg azoktól, akik már olvasni/látni szerették volna a folytatást. Ne reménykedjetek, a bringa még nincs kész, de…..
Már lassan egy hónap is eltelt azóta, hogy a Hercules darabokra szedve várja sorsa jobbra fordulását, én meg csak most értem el idáig, hogy ebből egy újabb bejegyzés szülessen. Ott tartottam, hogy a bicikli alaposabb átvizsgálása során eldöntöttem, hogy ami menthető és jó…..
  Ez a történet  -mint a képeken is látszik- nem most kezdődött, azonban most értem el odáig, hogy tapasztalataimat, illetve a történéseket közzé tegyem egy olyan helyen, amely teljesen ismeretlen terület számomra. Nem volt egyszerű feladat, és tartottam/tartok is tőle.…..