Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sevaster

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A torkomnak ugrottak jónéhány fórumon Mészáros előadása után, hogy hogy mertem a háborús romantikát számon kérni a "Jó lovas katonán"? Még a méltán népszerű liberó megmondóember is beállt a sorba, szerinte "a katonáknak jól vagyon dolga,…..
sevaster 2012.05.07 09:55:34
Úgy gondolom, hogy aki előadóművészként (vagy jelöltként) vagy bármely más közszereplőként nagy tömeg vagy tévénézők előtt megnyilatkozik, felelősséggel kell témát választania, mert a média jelentős mértékben hozzájárul a közvélemény alakításához. Mészáros igazából nem gondolt ebbe bele, ő csak újat akart mutatni előző produkcióihoz képest. Csupán ennyit a védelmére. Ugyanakkor teljesen igazad van, felelőtlen dolog a háborút a romantikához kötni, főleg egy olyan Magyarországon, ahol indulatok feszülnek egymás ellen, cigányoznak, zsidóznak, bűnbakot keresnek a nyomorúság miatt, egy olyan Magyarországon, ahol a honvédelmi miniszter a katonai ismeretek bevezetését ösztönzi a középiskolákban, ahol a szélsőjobboldal egyre tör előre. Saját ismeretségi körömben is egyre gyakrabban hallom azt, hogy újra be kell vezetni a hadkötelességet, mert a fiatalokat meg kell tanítani a rendre. Könyörgöm, nem az erőszakra kell őket tanítani, hanem jövőképet kell adni nekik. A fegyver nem egy ostoba játék férfiaknak, a fegyverrel embereket ölnek!
Mellesleg úgy gondolom, hogy a kritikád nemcsak Mészárosnak szólt, hanem a műsorszervezőknek is, hiszen ők rakhatták a háttérbe a bulizó huszárokat. Ugyanúgy igazad volt, mint az előző előadásban a „szuperszemét”-tel kapcsolatban. Sokakat megsérthetsz ezzel, de valakinek (ez esetben neked) fel kell most már lépnie a sok médiaszemét és ízléstelenség ellen. „Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, majd győzöl” (Mahatma Gandhi)