Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rózsabogár

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szcientológia, avagy a hit börtöne film egyáltalán nem téma az "egyház" berkein belül, hiszen "akkora a terjeszkedés". Csak a szokásos témák vannak napirenden: 1. Hubbard mindenhez értett   2. Vettek egy új ingatlant / felújítottak egy meglévőt és újra…..
Rózsabogár 2015.12.11 08:54:29
@fenyőgerenda: Nagyon jó felvetések!! Tényleg fura, hogy szabadon garázdálkodhatnak. Lehet, hogy téves kép él bennünk, miszerint számtalan feltételnek kell megfelelni egy hasonló intézménynek a működési engedélyhez?... Szakmailag ( orvosilag) senki sem ellenőrzi-követi az ott folyó munkát? Tulajdonképpen konkrétan mire kaptak engedélyt?
1 millió dollárt a magyaroknak! November elején írtam, hogy összeszedték a teljes összeget (értesüléseim szerint összesen több mint 1 milliárd forintról van szó), amely az új épületük átalakításához szükséges "ideális orggá". Most kiderült, hogy a világ leggazdagabb…..
Rózsabogár 2015.12.07 16:31:32
@Jon Philip: Köszi , látom. Ismétlés a tudás anyja... Németországban most is hír, picit nagyobb visszhanggal.
Forrás: Tony Ortega blogja (1. rész, 2. rész), aki orosz hírügynökségi forrásokra hivatkozik Russia Today cikk - Moscow court bans Church of Scientology over ‘irreligious’ trademark restrictions Érdekes hírek érkeztek az orosz fővárosból. Egy moszkvai bíróság jóváhagyta az…..
Rózsabogár 2015.12.07 08:24:19
  BEVEZETÉS ÉS HÁTTÉR Ezt a blogot 7,5 évvel ezelőtt, 2008. február 13-án indítottam útjára. Az eredeti szándékom a szcientológia egyfajta reformjának előmozdítása volt (ezt tükrözte a felhasználónevem is), a téma alaposabb objektív tanulmányozása külső szemlélőként…..
Úgy látszik, már szent a béke a Lélekpillangó/Harmonet tábor és a szcientológia között. Bár a múltkor lecsapott a szcientológus Facebook-rendőrség az őket támogatókra, most mégiscsak lehoztak egy erősen reklámszagú interjút kedvenc jedi lovagunkkal. A helyesírás és a…..
Rózsabogár 2015.07.15 00:46:29
@PTS level III.: Még hajaz is a Mászterre... :) Nem kérdés, a kis partvisnyeles a szimpatikusabb.
Válogatás az utóbbi napok Facebookos bejegyzéseiből: Apja fia A jedi mester fia felfedezte, hogy az internet saját nagyszerűségünk reklámozására is kiválóan használható. Az apuka már saját kárán megtanulta, hogy nem szabad fullba nyomni a kretént, mert az elriasztja…..
Rózsabogár 2015.07.10 23:48:09
@PTS level III.: A maraton után egy zöldségesnél lettem figyelmes a füzetecskékre. Egy rövid gyorstalpaló után nem engedtem a ledermedt néninek, hogy kidobja őket, hanem kikotortam a táskámból a noteszemet, kértem celluxot és mind a 8 példány hátuljára atombiztosan applikáltam egy rövid kérést és eme blog elérhetőségét. Elvégre az ólálkodó veszélyekkel szerintem is jó, ha tisztában lesz mindenki... Preventíve. Mert a probléma természetesen nem a felvilágosítással van.
Egy héttel ezelőtt ezt írtam az István király & Koppány tarhálós rendezvényről (kiemelés tőlem): István és Koppány egymással versengve buzdították a kb. 150-200 fős "tömeget", hogy adományozzanak még többet. Két rövid beszámoló jelent meg a rendezvényről, semmi…..
A szcientológiában elérhető legmagasabb ún. "szellemi szint" az OT VIII. Az ide való eljutásért kell kicsengetni a szcientológia "auditálás" összköltségét, azaz cirka 50-100 millió forintot. Egyik honfitársunk, akinek már sikerült ennyi pénzt elvernie erre, a következőt…..
Rózsabogár 2015.06.18 07:56:19
Gyűjtőoldal: szcientológia és az üzleti tanácsadás   Az egyéni szcientológus tanácsadók adatlapjai:  ..
Rózsabogár 2015.05.07 00:06:41
Rózsabogár 2015.05.21 08:24:38
@norbert79: Rajta vagyok, de még nem kaptam válaszokat. Kényes ügynek ígérkezik.
Fontos megjegyzés: ennek a bejegyzésnek az az egyetlen célja, hogy felhívja a figyelmet egy jelenségre. Mivel sokak számára érzékeny témáról van szó, a következő alapvető szabályok érvényesek a cikk tartalmára: -        Attól, hogy valaki egyszerre szcientológus ÉS…..
Rózsabogár 2015.04.09 07:52:19
Megírta az origo.hu is, rengetegen nézték meg  a filmet: Izmosan debütált a szcientológiaellenes film Közel tíz éve nem néztek ennyien dokumentumfilmet az HBO-n, mint ahányan a Going Clear: Scientology and the Prison of Belief című alkotást figyelték. Bár az amerikai…..
Ez azért még a sokat látott szcientológiafigyelőknek is új lehet. Egy karácsonyi ruhaadomány ezt hozta ki belőlük. A rászorulók kit érdekelnek, a lényeg az, hogy a szcientológiáról pozitív legyen a benyomás.  Egyébként a gigászi, ajándékokra odab*szott molinójukon jó a…..
Egy igen érdekes bírósági döntésre hívták fel a figyelmem a Kúria honlapján. 12/2012. számú büntető elvi döntés A jogi környezetből kiemeltem a történetet. Rövid összefoglaló: Egy szcientológus rábeszélt egy rákbeteget arra, hogy ne műttesse magát, majd…..
Igen, tényleg ez történt. Ez landolt a e-mail postafiókomban: Tisztelt Cégvezető!  F. Tamás vagyok a Drogmentes Világért Alapítvány Magyarországi munkatársa.  Azért írok önnek, mert napjainkban sajnos már Magyarországon is ott tartunk, hogy vidéket is belevéve minden harmadik tizenhat éves…..
Forrás: http://tasz.hu/hirek/szcientologusok-beszivarognak-az-iskolakba Nagyon örültem annak, hogy egy valódi jogvédő szervezet is kiállt a szcientológiával szemben (amely több kamu jogvédő szervezetet is alapított), és megmondta a frankót. Ez a mondat pedig annyira jól…..
Itt a képes összefoglaló a legutóbbi tarhálós buliról. A nagy hír az, hogy B. József, a magyar szcientológia egyik legnagyobb anyagi támogatója "kitüntetett új civilizáció építő" lett. Persze nem azért, mert árvaházat épített vagy rászorulókon segített vagy a…..
Ez ugyan már jóideje hír, de most volt időm egy olyan hosszú posztot írni erről, amelyet a téma megérdemel. A Sundance filmfesztiválon most vasárnap mutatták be a Going Clear: Scientology and the Prison of Belief című dokumentumfilmet. A filmet az HBO megrendelésére az Alex Gibney…..
Rózsabogár 2015.02.12 09:56:59
Erről már visszafogottabb videó készült:   Minden hétvégén lesz mostantól ilyen adakoztató jelmezes bohóckodás, ezen a héten Mátyás király emlékét fogják megszexualizálni...
Rózsabogár 2015.02.10 11:49:37
@Reformer: Köszi!
Ezzel kábítják a tagságot... (Igen, ilyen rossz minőségű volt az is, amit kiküldtek.)      ..
Rózsabogár 2015.02.09 21:58:20
Előzmény: Cherrish története Újabb, sajnos igen szomorú fejlemény állt be Cherrish, a volt Sea Org tag életében. Ezt írja a blogján (kiemelések tőlem): Apám ma megszakította velem a kapcsolatot Megmondom őszintén, csoda, hogy ez nem következett be hamarabb. Ez a blog az oka…..
A szcientológusok újévi rendezvényének (Los Angelesben tartották) részeként elismerték az Alkalmazott Oktatástan (Hubbard tanulási módszereit oktató, világinak álcázott, de az "egyház" kézivezérlésével működő szervezet) magyar irodáját. A Facebook-ra kirakott rendkívül…..
Rózsabogár 2015.01.06 09:05:14
@Niro: Megnéztem a maratonos listájukat. Partnerként feltüntetve az évek óta halott, néhai alpolgármester ( helyi vonatkozás ). Gondolom, sokan nem is tudják, hogy a szcientológia támogatói... Úgy tűnik, akit egyszer megszólítanak, örökös tag lesz. Így nem nehéz statokat produkálni. Tényleg addig jó, amíg ebben a hitben ringatják magukat ( elvan a gyerek, ha játszik ), az viszont már kevésbé, hogy ezzel sokakat megvezethetnek ( nem mindenki néz utána ) és az önkormányzatot sem értem, miért nem jelezték, hogy semmi közük egymáshoz ( fel lett hívva rá a szíves figyelmük ).
Rózsabogár 2015.01.06 09:06:28
@bporaira: Jól látod, kb. ennyi a történet. :)