Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osszhang

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt hét végén világszerte tanulmányozott Őrtorony cikkben (2012. április 15., 12. oldal, 16. és 17. bekezdés) ezt olvashatjuk: 1./ Ha egy rokonunkat vagy közeli barátunkat kiközösítették, akkor Jehova figyel, hogy hűek „vagyunk-e parancsához, hogy kerüljük a kapcsolatot…..
Kérdés Miért tartanak Jehova Tanúi titkos összejöveteleket, és titkos előadásokat, amiről azt akarják, hogy senki se tudjon? Ha minden a Bibliáról és Isten szolgálatáról szól, akkor miért kell ezt titokban tartani? Válasz Sajnálom, de azt hiszem, félreinformálták önt.…..
osszhang 2012.05.25 22:57:16
A kiközösítssel nem lehet bajunk, hisz az bibliai utasítás, tudjátok a kevés kovász is megkelesztheti a kenyeret:"Levelemben már megírtam nektek, hogy nem szabad kapcsolatot tartani paráznákkal. De nem általában e világ paráznáival vagy nyerészkedőivel, harácsolóival vagy bálványimádóival, hiszen akkor ki kellene mennetek a világból. Most tehát azt írom nektek, hogy ne éljetek közösségben azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek.Mert mit tartozik rám, hogy a kívül levők felett ítélkezzem? Nem a belül levők felett ítélkeztek-e ti is?" (1Kor 5,9-12) Ezek a Páli szavak igen kemények, és valóban szükség van erre, ha meg akarjuk őrízni a gyülekezet szellemét. De viszont van egy kis probléma, méghozzá, hogy kikre is kell pontosan alkalmazni. Mivel sok olyan esetet tudok, hogy mikor az illető a vénekhez fordult azok elítélték, és kiközösítették. Holott ezzel megpecsételték a sorsát, még mélyebbre taszítva a bűn mocsarába. Gondoljatok csak Jézusra, aki a bűnös asszonyt, miután vádlói mind elmentek nem ítélte el:"Asszony hol vannak a te vádlóid hát senki sem kárhoztat téged, akkor én sem kárhoztatlak, eredj el és többé ne vétkezz". Hisz aki vétkezett nem kell az orra alá dörgölni, hogy az bűn, azt ő is tudja, inkább segítséget kell nyújtani annak elhagyásában. Sajnos ezt nem igazán teszik meg sok helyt. Például egy alkoholistának nem használ, ha nem beszélnek vele, lehet egyedül még mélyebbre süllyed, de egy kis támogatással viszonylag könnyen leszokna az italról. Ez a kiközösítés hibája, hogy sokszor alkalmazzák olyanokra, akiknek csak egy kis segítségre lenne szükségük. Mert nem minden bűnüs egyben kovász.
Mi lesz a csapattal???? Ha valóban az a helyzet, hogy a szervezet a végét járja, mi lesz a tagsággal, és azokkal, akik egész életüket erre az ügyre tették fel??? Netán sokan véget vetnek életüknek az elkeseredettség és a bánat miatt? Vagy az ügyesebbek, akik mindig üzletet…..
osszhang 2012.05.07 10:36:05
@reboot: Jól emlékszel.:)
Egyébként matematikát, és informatikát végeztem, nem Magyarországon.
osszhang 2012.05.07 10:38:54
@Τιμόθεος: Köszi a figyelemeztetést, ez valóban igy van, de mindig arra törekszem, hogy objektiv maradjak, persze ez soha nem sikerül 100%-ban.
osszhang 2012.05.07 11:42:41
@reboot: Igazadvan, erre a reakcióra én is számoltam a gyülekezet részérő, ezért nem egyszerre adagolom nekik, hisz túl sok lenne.
Az én gyülekezetemben nagyon felnéznek a tagok, és a vének is a fiatal gárdára. Épp ezért a fiatalokkal(értem ezt 20 év felett) kezdtem el. Finoman, kérdésekkel próbálom rávezetni őket, hogy ez és es nincs rendben, nem logikus a tanitás. Mivel tudják, hogy matematikus vagyok ezért sokan elgondolkoztak, utánna jártak.
Most ők próbálják a szüleik figyelmét felhivni, mert legtöbbjük vén. Én csak csendben a háttérből mozgatom a szálakat, és van eredmény, ezért vagyok ilyen pozitiv.
Egyébként, a matematikában hiszek, azt tanitom is.
Lothar Gassman: A vér fogyasztása és a vérátömlesztés  Jehova Tanúi nem csak a vér élvezetét kerülik (például a véreshurkát), hanem a vérátömlesztést is — akár életveszélyes helyzetekben. Konkrét esetben ez odáig mehet, hogy inkább hagynának meghalni egy embert,…..
osszhang 2012.05.06 12:36:32
@Johnny Joker: Én még mindig max 3d-ben látom azt az elképzelést, hogy milyen lehet a 6d, a video alapján.(de ez csak elkpézelé marad). Ez olyan, mint papirlapra kockát rajzolni, sejtjük, hogy milyen lehet 3d-ben, de aki még nem látott kockát biztos torz képet kap róla.
A negyedik dimenziót pedig egy matematikus nem úgy nézi mint egy fizikus szemmel.
Például adott az e1=(1,0,0,0), e2=(0,1,0,0), e3=(0,0,1,0), e4=(0,0,0,1) egységvektorokból alló bázis, és ezek mivel lineárisan függetlenek, minden más elem felirható ezek lineáris kombinaciójaként, az öszzes kombináció megadja a 4D teret.
De ez csak matekos szemmel.
Egy élet, egy rossz döntés! Hol is kezdjem... talán 12 éves voltam amikor a Tanúk becsengettek hozzánk. Mi szívesen fogadtuk Őket hisz Istenről beszéltek ( az rossz nem lehet gondoltuk ). Tanulmányozás elkezdődött, majd lassan a gyerekeket is oda ültették, oda ültünk.Később…..