Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KoviUbi

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra feltelepítettem a játékot, mert így retroperspektívában zavart, hogy elakadtam benne. Miközben játszottam vele, belebotlottam a nem éppen nagy szókinccsel rendelkező gauchókba ..
Marha sokat vártam rá, hogy blu-rayen végre megjelenjen. Mikor felröppent a hír, hogy limitált kiadásban megjelenik egy digibook is, átváltottam arra. Ez az első ilyenem, úgyhogy nekem is premier volt. De elvileg nem sokáig, a Cápa Digibook már elő van rendelve, ott azért szerintem…..
KoviUbi 2012.08.30 13:12:37
freddyD:
Hát ezen a hüvelykujjas dolgon jót röhögtem: nem azon, hogy olyan, hanem ahogy előadtad :-D
Ha meg sem említed, én talán fel sem figyeltem volna rá :-)
Amúgy már láttam másnak is ilyennek a hüvelykujját; nincs ezzel semmi.

Egyébként nagyon igényes kiadásnak tűnik. Mondjuk említve voltak az audio track-ek is. Azok is a BluRay-en vannak rajta? Vagy egy külön disk-en? Meg gondolom rajta vannak az extrák is, nem?
Remélem a Cápa Digibook exkluzív bontását is láthatjuk majd itt ;-)

Magáról a filmről: engem is megfogott, nagyon érdekes volt a stílusa, és a karakterek - főleg a főszereplő - ábrázolása. Ennek ellenére én azért nem úgy vagyok vele, mint Te, vagyis hogy azonnal újra megnézném, meg akár többször is. Nem bántam meg, hogy megnéztem, sőt! De nem az a film, amit rendszeresen többször is megnéznék (max. csak hébe-hóba, ha épp menne a tévében, vagy valaki más is megnézné, stb.)

Bár az való igaz, hogy ennek a rendezőnek eddig ez a legjobb filmje, és az átlag közönség számára is a legfogyaszthatóbb!
Láttad egyébként a többi filmjét? Pl.: Valhalla Rising, Bronson, Pusher?
Nekem nemrég volt szerencsém a Valhalla Rising-hoz (aminek a magyar címét szerintem totál félrefordították; szinte köszönőviszonyban sincs a film történetével). Hááát, elégé érdekes szájízzel álltam fel a film után. Kicsit vontatott volt, helyenként meg brutál véres, időnként nagyon elvont, mégis volt benne valami, ami arra késztetett, hogy tovább nézzem a filmet. Nem egy átlag kalandfilm, vagyis ha valaki a "13. Harcos"-hoz hasonlatos filmet vár, akkor nagyot fog csalódni benne. Mégis valami megfogott ezzel a filmmel kapcsolatban, és bár ezt se nézném meg túl sokszor, mégse mondom azt, hogy időpocsékolás volt.

Szóval mindezzel csak azt akartam mondani, hogy azért valamit tudhat ez a rendező, amit bele tud csempészni a filmjeibe, ami által valahogy megragadnak az emberben a filmjei...

Egyébként pedig köszönjük az exkluzív bemutatót!
Korábban beharangoztam, most több mint két héttel a felvételek után itt a kész videó. Nehéz szülés volt, mert a legtöbb Crossoverrel ellentétben itt tényleg ketten írtuk külön-külön a forgatókönyvet, amit aztán össze kellett turmixolni. Ami jóval lestrapálóbb, mint…..
KoviUbi 2012.08.29 18:15:29
Egyébként hivatalos forrásból tudom, hogy ez a film igaz történet alapján készült.
Itt a link, ha nem hiszed:
nagyfrancokat.hu
:-)))))))))))

Amúgy nehéz volt a színészi munkája alapján ezt a Pindroch Csabát azzal a Pindroch Csabával megfeleltetnem, aki a Valami Amerikában is szerepelt. Valahogy ég és föld ez a két színészi teljesítmény...
Amúgy ezek után már meg is értem, ha ezek után újra akarják gondolni a magyar filmek állami támogatását (ilyen szarra kár kidobni az adófizetők pénzét)
Néztem újra Jericho-t (vélemény majd később) és egy részre szerepelt ez az öreg fickó és végig az volt bennem, hogy "Te, ez nem a ....?" Utánajártam, és tényleg ő volt. Olyan jellegzetes is volt ez a nevetése, úgyhogy erről is készítettem a képkockát. Kíváncsi vagyok, más…..
Elhiszitek, hogy az ilyen sokkal jobban magával ragad, mint bármilyen majdnem valósághű szuper-modern konzolos játék? C64-es szívem itt újra nagyokat ver :) Még ha csak egy videó is... UI: Summer Games,World Games rulez..
KoviUbi 2012.08.29 18:13:37
Jaj, és ha már gémes retroérzés:
Kitaláljátok, hogy melyik játék zenéjéből merítettek ihletet az alábbi szám szerzői?
www.youtube.com/watch?v=jezgS6CDSwk

(a kommenteket megnézni csalásnak számít! aki régi gémer annak tudnia kell! :-)))

U.i.: Nem reklámozni akarok, csak valahogy rábukkantam erre az együttesre, és nagyon ráflasheltem mikor meghallottam ennek a számnak az elejét!
KoviUbi 2012.08.29 18:14:38
Oh jeh, Spectrumon mennyit toltuk a Summer Games nevű játékot! :-)
És általában mindig én nyertem, mert a rúdugrás szám csak nekem sikerült. (azon kívül volt még úszás, futás, műgrás és sportlövészet)

Amúgy ezt ismeritek?
www.zxspectrum.net/

Itt emulátor nélkül (csak Java plugin kell a böngészőhöz) lehet tolni ilyen régi játékokat (ha esetleg valakinek nincs kedve a nosztalgia kedvéért emulátorokkal bíbelődni).
Ha már sport, ajánlom mindenki figyelmébe az adott oldalon található alábbi játékokat:
- Basket Master (kosár)
- Match Point (tenisz)
- Match Day 2 (foci)

Hú, de jó kis kétszemélyes játékok voltak ezek anno. Egyjátékos módban egyik sem volt annyira szórakoztató (bár azért érdemes kipróbálni), de ketten... húhúhú, a multiplayer előszobái voltak ezek!
Bár e filmek nem szerepeltek a filmes szégyenlistámon, de mikor láttam 3000(!) forintért a 4 filmet egy kiadásban, csak rádöbbentem, hogy ezt akkor mégsem kéne kihagyni. Utólag kiderült, hogy az első részt szerintem egyszer már láttam, de a maradék hármat biztosan nem. Igazából…..
Múlt héten megint nálam volt Lalee és rögzítettünk többek között Beach Soccer meccseket is. Sajnos a három meccsből a másodikat valahogy nem sikerült felvennem (utólag derült ki), pedig az volt a legszorosabb. 2:2-es döntetlen után nyertem aranygóllal. És elnézést, ha túl…..
KoviUbi 2012.08.29 18:13:43
Erről a focis játékról most eszembe jutott egy másik: Actua Soccer (az 1. része, nem a második)
Az alábbi példa is mutatja, milyen vicces bugok voltak benne:
www.youtube.com/watch?v=5dhBr3ObVVA

Bár ennek ellenére egy nagyon játszható, szinvonalas és élvezetes focis játék volt a maga idejében; pláne egymás ellen vagy egymással(!) nagyon hangulatos tudott lenni. De úgy látom azért multiban ez a Beach Soccer is fun tud lenni, mégha egyedül nem is tolnám vele :-)
No mindegy, csak azt akartam mondani, hogy most ennek a két meccsnek a hangulata eszembe jutatta a régi Actua Soccer-es meccsek hangulatát... Pl. haverral néha akkorákat üvöltöttünk egy-egy közösen kidolgozott, szépen kivitelezett, a gépi játékosnak lőtt gól kapcsán, hogy a szomszéd sokáig nem értette, hogy milyen meccseket nézünk mi a tévében télvíz idején :-)))
Tequila + Sör + egy 99 forintos DVD (imdb-n jóval 3 alatt van). A végeredmény egy vázlat egy közelgő új bemutatóhoz  ..
KoviUbi 2012.05.17 12:20:28
@levi92: Kérdéseddel már szinte válaszoltál is: gazdaságos. Na mi szokott gazdaságos lenni? :-) The Sco! (a RPCJ sorozatból merítve)
Nálunk is sok ilyen gyöngyszemet szoktam találni a film-guberáló részlegen: jó kis papírtokos kiszerelés, olyan "nagy" címek, mint pl. "Fegyencnindzsa lesújt IX." vagy "Eretnek katona a föld alatt VII."; és olyan nagy színészi nevekkel, mint pl BRUCE Wilson, WESLEY Spikes, JACK Norrison, NICOLE Kidnap :-)
Ráadásul bírom, hogy ezeknek a ZS-filmeknek a trailer-jeiben olyan nagy elánnal mutatják be a színészeket, mintha mindegyikük egy-egy többszörös Oscar-díjas színész lenne.
A borítójukra meg rá van írva csupa nagybetűvel "3 OSCAR-DÍJAS...", a folytatás pedig apróbetűvel "...is lehetett volna" :-)

FreddyD: Amúgy extrák voltak a DVD-n? :-)

Mert bizony én már belefutottam olyan occsó-áras dvd filmbe, ahol a szar film mellé, még extrákat is pakoltak fel! Csak azt nem tudom ilyenkor, hogy ha már a film is szar volt, akkor miből gondolták a kiadók/készítők, hogy az extrákra még egyáltalána kíváncsi leszek?! LOL
Már régebben beharangoztam, végre itt is van a nyereményjáték. A feladat egyszerű (videóban részletesen el van magyarázva minden): Itt láthattok 15 képkockát, 15 filmből. Nektek az a feladatotok, hogy megírjátok az e-mail címemre (jobboldalt), hogy melyik ezt a 15 film.…..
KoviUbi 2012.05.04 21:21:29
Nagyon jó a játék, bár igaz, ehhez hasonló játék megy már egy ideje az egyik fájlmegosztó portálon, de ott csak poén szinten, és egyszerre csak egyet kell kitalálni.
Igazából nem is akartam részt venni a versenyben, csak kíváncsiságból néztem meg a feladványt, de ez még az én fantáziámat is megmozgatta...
9-re rá is jöttem hamar, 4 pedig baromira ismerős, a többiről viszont lövésem sincs... de remélem az eredményhirdetésnél majd az is kiderül, hogy honnan is voltak az egyes képek, hadd tudjunk utána a homlokunkhoz csapkodni :-)
Hogy a 3-as miből lehet??? Valami ejtőernyős ugrás, vagy repülő szuperhős??? Lövésem nincs...
Ma viszont egész nap a 11-esen agyaltam, és a környezetemet is ezzel fárasztom, hogy filmcímeket dobálok fel nekik, amiben esetleg lehetett, de eddig semmi :-) Pedig nagyon rémlik valamelyik filmből, és tuti, hogy nemrég még láttam is, de hogy mi lehetett az...

Valaki írta fentebb, hogy aki sok filmet néz, az könnyebb helyzetben van... Hát én heti viszonylatban vagy 10-15-20 - számomra új - filmet is megnézek a nagyon régitől a vadiújig, de nekem meg pont az a bajom, hogy olykor már keverednek bennem a filmek... nem beszélve arról, hogy filmek terén is bőven bele lehet botlani gyengyébb produkciókba (és nem feltétlen a zs-kategóriás "gyöngyszemekre" gondolok), amik szinte kimossák az ember agyát, vagy kómába ejtik, és nemcsak maga a film nem marad meg bennem, de az addig látott filmek emlékét is kitörli... filmek terén is simán megvan az, ami az RPCJ-ben :-).

Nagyon felhígult a mai filmipar, alig akad néhány gyöngyszem, és már tök szkeptikus vagyok a legtöbb filmmel szemben. Régen tök sokat jártam moziba, manapság meg alig van olyan, amire szívesen költeném a pénzem. Pedig lelkes filmrajongó vagyok (voltam?), de mostanra már annyi sz*rba naivan belefutottam, hogy már kezdem azt érezni, hogy lassan kiégek... Aztán ha elémkerül egy jobb fajta film, már az se feltétlen tetszik annyira, mint normál esetben a néhai filmes lelkemnek tetszene, és esetleg már nem is marad meg bennem annyira, mert a többi sitt kimossa belőlem, vagy beárnyékolja (értsd: minél több sz*r filmet látok, annál magasabbra kerül nálam a mérce, illetve annál lejebb a tűrésküszöb) Így pl. már ugrok minden giccses marhaságra (nálam már lassan a happy-end is az), vagy túlzó művészi megoldásra (pl. voooontaaaatooooott tööörtéééneeetveeezeeetéééés), erőltetett látványbeli próbálkozásokra (pl. elcsépelt mátrix-feelingekre), stb.
Én régen pl. szerettem a képregény-adaptációkat, de mostanra már annyi gyagyit láttam ezekből is, hogy már sokszor úgy ülök le eléjük, olyan fenntartásokkal, mint anno FreddyD a City-s játékok elé :-)
És némely filmre még azt se lehet mondani, hogy ZS-kategóriás, mert még azokból is vannak szerethetően szánalmas példányok (pl. olyan horror, amit végig lehet röhögni, stb.), netán még hangulatosak is... de sok filmet én már csak a "szürke" jelzővel tudom ellátni, aminek megnézése csak arra jó, hogy növelje az epilepszia-veszélyt, vagy a szürkehályog kialakulását...

Elnézést, hogy ilyen sokat írtam, és nem csak a játékhoz kapcsolódóan, csak azt szerettem volna mindezzel mondani, hogy én örülök ennek a Filmbarátok blognak, nagyon tetszenek a podcast-ok is, már csak azért is, mert olyan filmekre is ráirányította sokszor a figyelmemet, amit talán kihagytam volna... és megkímélt sok sz*rtól is :-)
A mostani feladvány is jól példázza, hogy már mennyien utánakerestek egyes filmeknek, és ha egyesek még meg is nézik azokat, már megérte... Mert azokat, amiket felismertem, valóban olyanok, hogy legalább egyszer minden filmkedvelőnek érdemes megnézni, a többit pedig elhiszem FreddyD-nek, vagyis, hogy nem a "Táncos nindzsa visszatér New York-ba VI." féle filmekből szúrt be ide képeket... Úgyhogy már csak ezért is kíváncsi vagyok, hogy a többi - számomra ismeretlen - kép, mely filmekből is való. Momentán én is rákerestem gugliban az egyik képre, és bár addig nem láttam azt a filmet, de ráirányította a figyelmemet, és kíváncsi lettem rá, úgy hogy majd hamarosan meg is nézem...

Szóval, csak azt akartam mondani, hogy szerintem ez a blog tovább folytatja az RPCJ misszióját, csak mindezt a filmek terén.
Mindeddig nem regeltem, csak nyomon követtem az eseményeket, de most úgy éreztem, le kell írnom, hogy nagy-nagy RESPECT az eddigiekért.
KoviUbi 2012.05.05 12:26:41
@freddyD: Bevallom őszintén az Avatar óta én elég hosszú időszakot kihagytam, mert azidő tájt már a bemutatók alapján se győzött meg egyik korabeli film se (kivétel a Shrek, de azt aztán végül mégsem sikerült megnéznem sajnos). Aztán azóta csak az Episode I 3D , ami érdekelt, bár igaz, mostanság tényleg egész jó filmekbe botlok bele (mozin kívül ;-). Bár ahogy Te is mondtad, ezek a filmek nem feltétlen azok, amiket nagy dirrel-durral beharangoznak. Ki tudja, talán még néhány kellemes meglepetés, és újra kedvem támad moziba járni :-)

Amúgy a sorozatokhoz, hogy viszonyulsz? Most nem ilyenekre gondolok, hogy "Jó Barátok Közt Minden Rosszban", hanem ilyenekre, hogy Firefly, Castle, Cowboy Bebop, 24, Maffiózók, stb.?
KoviUbi 2012.05.06 10:31:10
@algi: Eeegen, igazad lehet. És ha már szóba került Hollywood: bevallom őszintén én a Cannes-i filmfesztiválra - és az ott jelölt/díjazott filmekre - mindig is több figyelmet szoktam fordítani, mint az Oscar-gáláéra. Jobban adok az előbbi "véleményére". De hát erről már Woody Allen is beszélt a "Holly Woody történet" c. filmjében :-)
És akkor még nem említettem a Magyar Filmszemlét...