Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gostee

19 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a kijelentés hogy autót kellett vennem az előző bejegyzés elején, egy elég érdekes témakört vet fel. Sok a kérdés ilyenkor, egy autókért rajongó ember életében szerintem nem az van hogy autók "kell" venni, hanem az hogy találtál egy elfogadható indokot arra, hogy megint autót lehet venni. Első…..
Az év elején adódott a helyzet hogy kocsit kellett vennem, ha érdekes hogy miért egy következő cikkben részletezem. Egy autóbuzi kevés racionális döntést hoz mikor autóvásárlásról van szó, nálam ez így nézett ki akkor: "Kell egy minimum 5 hengeres diesel, rövid utakra, melóba járni" Úgy gondolom,…..
Noshát hol is kezdjem, ha eleje már nincs. Az eddigieket összefoglalva pár sorban: Kaptam egy kettes golfot, amit néhány baráttal darabokra szedtünk, felújítottunk és összeraktuk. Nagyon csodálatos meglepi volt ebben az egészben, hogy az autó minimális hibával üzemel megbízhatóan kb két éve. Ezalatt…..
Onnantól ahol abbahagytuk... Persze nem a tervek szerint alakult minden. Januártól új helyen folytattam az összeszerelést. A nem a saját kerekén gurult oda át, viszont az volt az utolsó tréleres út. A történet elég kacifántos, megpróbálom nem unalmasan tálalni. A motoron kívül…..
Szotyi - A feltámadás Kész 2015.08.20 16:13:17
Ez a mostani állapot. Azoknak akik esetleg olvassák a blogot előljáróban. Szotyival nagyon szeretnénk ott lenni a 300 legjobb Golf között ha már tavaly csak az egyikünk jutott fel.   Rengeteg fénykép és még több munka volt vele a nyáron. Annyira belelendültünk az…..
Igen már le van festve. Igen elég rég írtam a blogba. Igen azóta már nem így áll, de itt is be kell tartani a sorrendet. Szeptember 26. nagyon fontos dátum. Ekkor készült el a festő. Persze én nem voltam aznap Pécsett így nem is én hoztam el, hanem kedvesem és egy kollégám. A…..
Szotyi - A feltámadás Festés 2014.09.15 20:46:22
Nem azért nem írok új posztot mert lusta vagyok és nem tudok mit írni.... Nincs is semmi köze hozzá. A Golfi még mindig festőnél van. Én nem vagyok türelmetlen. "Második/hobbi autó ezért nem sürgős." Illetve "Nekem ráér" ez az a két mondat amit soha nem szabad megmondani. A…..
Sírunk a krómozott lökhárító és a kézifékkar után, majd beülünk a klímába és bekapcsoljuk a navit. Ki van nyalva a fenekünk, csak nem ismerjük be. Mai közélet-cikkünk kommentposztja...
Gostee 2014.09.10 11:25:29
A cikkel javarészt egyet értek, szerintem jó cikk volt. Én az a fajta ember vagyok aki szereti szerelni az autóját, és szeretem a régi autókat. Mert tetszenek... Viszont a kényelem és a komfortos utazás fontos szempont.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megtehetem hogy legyen ilyen autóm is és olyan is. Aki siránkozik hogy régen jobbak voltak az autók, vegyen egyet. Még lehet kapni Golf 2-eseket régi opeleket 626-os mazdákat. Aki türelmes és kitartó még rozsdamentesen is talál. De ha rozsdás is egy mai autó árának a feléből fel lehet újítani, és akkor az közel olyan lesz mint régen.

Elárulom aki kíváncsi hogy rettenetes élmény egy átlag autósnak. Nekem 2-es golf dieselem van. Imádom... De elismerem hogy ez remeg zörög, néha szerelgetni kell, nem szeret 120-nál jobban menni (de érzetre ott már közel áll a felszálláshoz). Ehhez képest a 2006-os stilo egy űrhajó, 140-nél meg csendben van kényelmes, és rengeteg kényelmi extra van benne ami nagyon hiányozna amikor nem az a célom hogy autózzak, hanem hogy A-ból B-be a lehető leggyorsabban odaérjek kényelmesen.

Emlékszem még 2 ütemű Wartburgal Nagykanizsa Budapest út a balatonon át 5 óra volt és aznap az ember hátfájással tért nyugovóra. Az 5 órás út után pedig 5 órás fülzúgás borítékolható volt. A golfi ennél sokkal jobb ez tény, de egy mai swiftnek csókolomot kell köszönnie kényelem és utasbiztonság szempotnjából.

Még egy valami. A mai autók bonyolultabbak, érteni kell hozzá, és érteni kell mi hogyan működik. Én a stilon is tudok javításokat végezni, csak a dolog úgy kezdődik hogy laptoppal megnézem mire panaszkodik, és utána lehet keresni a fizikai problémát. Régen nem szóltak hogy 100milibárral kevesebb a turbónyomás ezért több üzemanyagot adok hozzá és ezért eszek 1-2 literrel többet.
A szigetelőszalagot is oldja a gázolaj  - Itt vagyok a Rakparton és megállt az autó – búgta a telefonba feleségem. A legjobb hely az elakadásra. Másodszor csinálja, rutinja van benne.  Érdekes a közlekedőtársak reakciója, a villogó elakadásjelző és a kocsi mellett…..
Gostee 2014.08.02 11:22:42
@Gyurma73: az én Tapasztalatom (elég szűk de csak ebben is vásárolnék) Passat b5.5 1.9 PD TDI 131 4motion. Fél literrel eszik többet mint a nem 4motion ami 10.000km-el számolva évente 20.000ft (a jelenlegi üzemanyag árak mellett) És mivel én nem akarom használni az összkerékhajtást off roadon vagy ahova tervezték őket, csak örömködni vele azon 2 téli napon amikor van hó ezért nekem megéri. Nem általánosítottam csak az én példámat mondanám. A városba pedig (ahol többet eszik az autó és ahol sokat járok) van egy kettes golf ami 5-el eljár. Köszönöm a hozzászólást.... Nagyon értékes volt.
Gondolom nem meglepő hogy amellett hogy itt időnként írom ezt a blogot, rendszeresen olvasom a két nagyobb magyar autós portált (TC és az Autónavigátor). Az ott néha olvasható cikkekhez / posztokhoz képest ez a blog kismiska. Golfi aljáról láthattok képet. Az alja és első…..
Február óta ugyan sok minden történt Golfival (és persze velemi is), de blogbejegyzés csak most készül. Szóval hol is kezdjem. Jó munkához idő kell. Már vagy ötödik alkalommal módosítom a felújítás befejezésének határidejét. Annyiban okosnak tartom, hogy nem osztom meg …..
Február az idén érdeklődés hiányában elmaradt. Itt a blogban legalábbis. Az események Szotyival azért történtek, csak nem volt rengeteg időm hogy leírjam. Eleinte azért mert sok volt a dolog, később pedig vitt a lendület és mikor leültem volna hogy írjak inkább mást…..
Szóval annyit tudnék hozzátenni, hogy normálisnak tartom magam. Játékboltba menve épp puzzle-t kerestünk kedvesemmel, és indulás előtt gondoltam vetek egy pillantást a makettekre. (Megszokásból is mikor arra járok megnézem hogy nincs-e valami golfos) Elkerekedett a szemem, hogy…..
Szotyi - A feltámadás Az új év 2014.01.05 20:13:18
Na mit látunk a képen?  Bizony bizony az első futómű a kocsi csomagtartójában. Ez még 2013-ban készült fénykép. December 30 egy nagyon szép napsütéses plusz 10 fokos nap volt. Reggel 9 kor indultunk a Szottyadthoz és 11kor már az autóban volt a futómű. El kellett vinni lemosni a…..
Szotyi - A feltámadás Bla bla bla 2013.12.15 17:05:30
A legutolsó bejegyzés óta nem voltam kint Szotyinál. (ez biztosan rosszul esik neki is) Nagyon szomorú vagyok miatta, remélem a két ünnep között kárpótolni tudom érte. Azt már nem mondanám hogy nem foglalkoztam vele azóta keresem az alkatrészeket, a hiányzó dolgokat. Örömmel…..
Szotyi - A feltámadás Kitekintés 2013.12.02 23:20:13
Havi egy lesz ez már eléggé körvonalazódik. Munkahelyi elfoglaltságok miatt karácsony előtt nem sok mindenre lesz időm a golfival, de egy bejegyzést írok, nehogy szó érje a ház elejét. Szotyi darabokban áll. Látta már több lakatos de egyenlőre nincs eldöntve hogy ki fogja…..
A golf meglepően egyszerűen szerelhető jószág. A belseje teljes szétszereléséhez nem kellett sok minden, csak néhány kulcs és két csavarhúzó. Mint az már elhangzott, a belsejét már szétszereltem. Bizony!!! Néhány szó azoknak akik hasonló cipőbe járnak. Első lépés az…..
Szotyi - A feltámadás New Hope 2013.10.15 19:31:05
Hát a heti egy poszt nem igazán jön össze ezt már tényként kijelenthetjük. Az elején azért mert nem volt mit írni, és írói vénám (még) nem olyan, hogy a semmiről tudja posztokat írni. Mostpedig már zajlanak az események de még most valamiért nem jutottam így a gép elé hogy…..
Szotyi - A feltámadás Célok 2013.09.28 15:12:00
Bár azt kellene most írnom hogy záporoznak az események és egyszerűen időm nincs posztot írni. De ez nem fedni a valóságot semmennyire. Márpedig ahogy jó édes anyám mondta hazudni bűn. Apámnak annyi hozzáfűzni valója van, hogy aki hazudik az lop is. :D  Szóval se nem bűnözök…..
Addig is míg a helyszín keresés zajlik, gondolom merüljünk bele kicsit az előzményekbe. Autóbuziként mindig terveim között szerepelt az öreg autó projekt, nem volt akkor konkrét terv csak öreg legyen. Minden tiszteletem a mai autóké mert szépek, okosak, gyorsak és kevésbé…..
Szotyi - A feltámadás Prológus 2013.08.21 19:51:27
Az autónak lelke van!   Mint az alcím is mutatja elég nehezen tudok tárgyként tekinteni egyes járművekre. Így belecsapva a levesbe szeretném bemutatni blogom sztárját Szotyi-t a "szottyadt" golfot. Ő (igen Ő nem pedig ez) 1983-ban látta meg a napvilágot az első mk2-es GTD-k…..
Majd ha visszaértünk Fengjiebe, írok az itt történt dolgokról, addig viszont most egy videót linkelek, amit a taxiból vettem fel. Egy kis városrészlet, sokat nem mutat, de ízelítőnek talán jó. Volt némi küzdelem az indavideóval innen a hotel hálózatáról, de végre…..