Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiburtius22

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi sem örülünk neki, de ismét bebizonyosodott egy korábbi jóslatunk: elemzések szerint, a nyugdíjvagyon közel 10 százalékát tőzsdézte el az állam – leginkább az árfolyamveszteségnek köszönhetően – 2011-ben.  Ez az összeg még a legveszteségesebb…..
Tiburtius22 2012.05.03 15:10:40
@Knorr: Abszolút egyetértek.
Azt hallottam, hogy a trükk ez lesz: a megszűnő Mnyp.-k tagjai a legerősebb, azaz az OTP Mnyp.-be lépnek majd át. Így lesz a terelés (nyilvánvaló, hogy oda lépnek át, ahol a legkevesebbet kell majd pluszban befizetni). Ha ez megvan, akkor Csányi úr maga megszünteti a saját Mnyp-jét és átadja a vagyont az ONYP-nek. És Viktor majd azt mondja szomorúan, hogy "jaj de sajnálom."
Tiburtius22 2012.05.03 15:20:47
@komplikato: Hát ez is egy jó meglátás.

"Érdekes módon én anno kaptam papírt róla a MANYUP-tól mennyit buktak, államitól hányan kaptak ilyen papírt?"

A hozzáértők elmondták már, hogy az állami nyugdíjrendszer egy állami szinten menedzselt piramisjáték: amit levonnak ma tőlem, holnap kiviszi a postás valakinek. Addig működik, amíg a piramis alja tud bővülni. De amint csökken, akkor keletkezik a "hiány". Innen csak lefelé megy, még akkor is, ha lehet rajta lassítani.
Tiburtius22 2012.05.03 15:28:05
@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: Szeretnék veled egyetérteni, de nem értelek. Szidod a fityiszt, és azt írod, hogy az államban jobban megbízol. Hát állami szinten az történik, amit a fityisz akar.