Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vantage

25 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október közepén hatalmas megtiszteltetésben volt részünk. Meghívást kaptunk egy nagyszerű gyárlátogatásra, az olaszországi Eclisse bázisára. Az Eclisse az egyik legelismertebb olasz tolóajtógyártó, története 1989-re nyúlik vissza. Ekkor alapította ugyanis a tulajdonos Luigi…..
Max Bill személyében ismét egy nagyszerű designerrel gyarapodott a Frascio/Griffwerk csapata. A svájci építész, igazi polihisztor: nemcsak formatervező, hanem festő, szobrász, és elismert szakíró is egyben. Sajnos 18 éve elhunyt, az új modell mégis szorosan köthető hozzá, ezért…..
Új rozetta a Frascio-tól!Extra vékony, mindössze 1,3 mm-es rozetta jelent meg a Frascio kínálatában. A Piatta fantázianevű süllyesztett modell, a hagyományos rozettákhoz hasonlóan, négyzet és kör formában rendelhető. Nemcsak azért szeretjük, mert egyszerű vonalvezetésű, hanem…..
Az év elején, január 14-19 között került sor Európa egyik legnagyobb építőipari kiállítására Münchben. A Bau Messe nevet viselő esemény nem véletlenül 6 napos. Mi az ajtó- és kilincsgyártó standokat jártuk körbe alaposan, igyekeztünk megnézni minden egyes gyártót.…..
Október 18-21 között rendezték meg Milánóban a MADE Expo építészeti szakkiállítást, ahol a legjelentősebb olasz ajtógyártók is jelen voltak. Természetesen mi is ott voltunk! Íme néhány kép a kiállításról.    ..
Már korábban is beszámoltunk arról, milyen állapotban volt a bemutatóterem mikor júliusban beköltözünk, aztán később is adtunk egy kis ízelítőt, hogy haladunk a renoválási munkálatokkal. Most jött el a pillanat hogy összepárosítottuk azokat a fotókat, melyek felújítás…..
Hitvallásunk szerint az esztétikus és gondosan megtervezett beltéri ajtó olyan mint egy műtárgy. Amellett hogy nap mint nap gyönyörködünk benne, úgy illeszkedik az enteriőrbe akár egy jól megválasztott szőnyeg vagy egy csinos díszpárna. Ha ügyelünk a minőségre, évtizedekig…..
... és ahogy telnek a napok, haladunk szépen, lassan már csak a mintaajtók hiányoznak, de mi azért még találunk bőven tennivalót, hogy minden tökéletes legyen a nagy napra! ..
Adott egy 1890-ben épült malomépület, melynek fantasztikus belső hangulata és jellegzetes részletei - illatok, ablakok, gerendák - magával ragadtak bennünket. Itt nyílik hamarosan a Vantage Design bemutatóterme, addig is szorgalmasan takarítunk, átalakítunk, építünk és…..
 Andrea Morgante neve egybeforr a Shiro Studioval. A londoni székhelyű céget a tervező hozta létre 2009-ben. Építészettel és tervezéssel foglalkoznak, nagy projektektől kezdve egészen a design tárgyakig. Munkáik során a tudományoknak is nagy figyelmet fordítanak, így a műhelyben…..
Philippe Starck építész, tanár, bútortervező, formatervező. 1949-ben született Párizsban. Apja feltaláló és mérnök volt, így valószínűleg tőle örökölte a formák és újítások szeretetét. 1968-ban már saját design cége volt, ahol felfújható tárgyakat készítettek. A…..
Ferdinand Alexander Porsche. Igen, ő az a bizonyos Porsche unoka. Neve az ajtó designban is sokat mond, bár biztos, hogy legtöbbünknek a stuttgarti autómárka jut eszébe róla. Nemhiába. A tervező fő életműve ugyanis a 911-es, mellyel legendát alkotott. 1935-ben született…..
Az innovatív design. Karim Rashid 2012.06.11 09:52:00
Karim Rashid valószínűleg a valaha élt, legismertebb és legfoglalkoztatottabb designer az egész világon. Ezt nem csak sokszínű munkásságának köszönheti, hanem annak is, hogy ő tulajdonképpen egy sztár-designer. Nem csak tervez, hanem előadásokat is tart, illetve rendszeresen…..
Lengyel származású építész, 1946-ban született Lodz-ban. Gyerekkorában még zenésznek készült (komoly tehetsége volt hozzá, még a lengyel televízióban is szerepelt) aztán ifjú korában kivándorolt családjával, Amerikába ahol végül építésznek tanult. Leginkább az általa…..
Építész, designer. 1954-ben született Milánóban, itt szerzett építész illetve ipari formatervezés szakon diplomát 1979-ben. Ezt követően 10 évig volt a Cappellini művészeti vezetője, ez idő tájt már belsőépítésszel és termék-designnal is foglalkozott. Saját cége a…..
A kilincset  sokan csak másodlagos, szükséges alkatrésznek tekintik, holott az ajtó legmeghatározóbb, legmarkánsabb kiegészítője. Éppen ezért különösen fontos hogy olyan modellt válasszunk, mely leginkább harmonizál a nyílászáró stílusával és annak megjelenésével. Ebben…..
A Frascio-t az észak-olasz szárzmazású Giacinto Frascio Lavenone alapította, 1945-ben. A cég mára Németország vezető kilincsgyártója lett. Az olasz vonalak a formákban, designban is visszaköszönnek. A Griffwerk a Frascion belüli kis fonál, mely az erőteljesebb, markánsabb…..
A német cég 1929-ben alakult, alapítója Heinrich Wilke. 1970-ben a 111-es (The Classic - The Original) kilinccsel igazi áttörést értek el, ez a darab akkor és most, egyaránt klasszikus, ugyanakkor időtálló alkotás. A "111" piacon való  megjelenését követően nem volt…..
A DND a diffusione-nuovo-design szavakból adódik, a céget 1968-ban hozta létre Angelo Martinelli a testvéreivel közösen, az olaszországi Brescia tartományban. Az alapító iparos volt és már a kezdetektől fogva az innovációra törekedett, szorosan együttműködve a helyi…..
Az olasz Olivari a legtávolabbi múltra visszatekintő gyártó, 1911-ben alapította Battista Olivari. A teljes gyártási folyamat Olaszországban zajlik, így a régmúlt kézműves-kisiparos technológiákat is alkalmazzák egyes munkafolyamatoknál, modernizált formában. Kezdettől fogva…..
Íme néhány életkép a legjobb milánói bemutatótermek kínálatából. A legizgalmasabb ott tartózkodásunk ideje alatt a Tre-P&Tre-Più volt, ugyanis éppen akkor vendégeskedett náluk Daniel Libeskind, a lengyel származású amerikai sztárépítész, aki többek között 2003-ban…..
Mi jut eszedbe ha azt mondom: Milánó?Gucci? Pizza? Prosciutto? Dóm?Az egyik közülük biztosan.Milánó és Olaszország azonban nemcsak a divat, hanem a design örökös európai fellegvára is egyben.Az olasz forma- és bútortervezés mindig előremutat. Páratlan és felülmúlhatatlan. Nem…..
Rengeteg berendezett enteriőrt láttunk, ahol a legapróbb részletre is odafigyelve varázsolták el a lelkes érdeklődőket. Találkoztunk orosz milliárdosok ízléséhez berendezett miliővel, vagy kipróbálhattuk a híres designerek által tervezett legújabb bútorkreációkat, melyek…..
A kiállított székek, puffok, kanapék, fotelek kifogástalan anyagminőség és kidolgozottság mentén készülnek és meghatározzák a legújabb trendeket.Az anyagok textúrája, színe, párosítása maximálisan harmonizál egymással, a merészebb vonalú ülőkék is rendkívül finomak…..