Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilovebalaton

113 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Balaton mindig csodálatos, pláne ősszel, amikor akármerre nézel, minden ezer színben pompázik. Az MTI fotósa, Varga György ezúttal a Kis-Balatonnál tett kitérőt, ahol mesésebbnél mesésebb képeket készített a Kányavári-szigetről. Dőlj hátra, és élvezd a kirándulást! (A képre kattintva csodás…..
Bár az időjárás nem feltétlenül ezt tükrözi, de közeledik az ősz és vele az egyre hűvösebb és rövidebb nappalok évszaka. Ilyenkor a legtöbben visszaállnak a munkába, vagy visszaülnek az iskolapadba, a potenciálisan felhasználható szabadidő pedig a hétvégékre redukálódik. Ez az az időszak, amikor…..
Néhány éve a Balatonnál töltök pár napot. Inkább a déli parton, de az északi oldalt, Balatonfüred környékét is már volt alkalmam felfedezni. Gondoltam ezúttal picit letérek a jólismert ösvényről. A legjobb döntésnek bizonyult. Ha a Kis-Balatont szeretnénk felfedezni, legjobb ha csillagtúraszerűen…..
Szerencsére igazi ünnepi időjárás várható a teljes hosszú hétvégén, így remélhetőleg senki és semmi nem zavarja meg a hagyományos augusztus 20-i tűzijátékokat. A Balaton környékén megszokhattátok, hogy több helyen már augusztus 19-én elkezdődik a durrogtatás, nem lesz ez másképp az idén…..
A Balaton egyik rákfenéje, hogy ha ott vagy a tó mellett, a helyi programokkal kapcsolatban jó eséllyel képben vagy, de fogalmad sincs arról, hogy mi történik két településsel arrébb. Hogyan is lehetne, hiszen azokat a programokat is jó eséllyel csak helyben hirdetik. Jakab Kristófban balatoni…..
Repül az idő, az idei Balaton Sound is elérkezett az utolsó napjához. Lányok az idén is voltak bőven, mi pedig abszolút a teljesség igénye nélkül megmutatjuk őket. Jövőre, veletek, ugyanitt, kattintásra nyílik a szuper galéria, tessék: (via balatonsound.hu/facebook)..
Ezt sem feltétlenül gondoltuk volna néhány évvel ezelőtt, de a balatoni ingatlanpiac mostanra úgy felpörgött, hogy azon még Budapesten is csak pislognak. Mi aztán tudjuk, hogy mindig is menő volt a tó mellett lakni/tartósan itt élni, de úgy alakult, hogy egyre többen gondolják így, újra divat lett a…..
Az MTI egyik legújabb szokása, hogy varázslatos légi fotókat készít a Balaton környékén. Hát, isten tartsa meg ezt a jó szokást, mert Jánossy Gergely jóvoltából újabb lenyűgöző képekben gyönyörködhetünk. Ezúttal a Sió-csatorna volt a téma, amelybe az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt 60…..
Ez az a hétvége, ahol minden öt négyzetkilométerre jut egy koncert, előadás vagy boros esemény - segítünk eligazodni, és választani a rengeteg balatoni program közül. Ha megteheted, azonnal indulj le a tóhoz, itt ugyanis szombaton és vasárnap is lesz tűzijáték - több partmenti település is…..
A Pörcben igazi időutazásban lesz részed: a Kocsis család saját termékei ma is a dédapa receptjei alapján készülnek, a "tőkelegények" pedig ingben és nyakkendőben állnak a pultnál. Ugye, nem sietsz? A hangulat, ami a békebeli hentesüzleteket idézi, ugyanaz maradt, mióta itt jártunk, a kínálat…..
Klasszikusok sok újítással és ötlettel egy olyan helyen, ahol kétszáz éve Badacsony legmenőbb párja élt, és ahol a panoráma már önmagában mindent visz. Ha gyalogoltál már a badacsonyi Rózsakőhöz, vagy az egykori Badacsony hegyi munkatábor és bazaltbánya felé, valószínűleg ismered azt az érzést,…..
A Wekerle híres delikátüzlete, A Másik Bolt Örvényesen nyitotta meg a balatoni kirendeltségét. Sajtok, borok, szörpök, kenyerek, és természetesen jó kávék is várnak itt, ha véletlenül, vagy nem annyira véletlenül erre jársz. Willmann Fábián még véletlenül sem a felkapott helyekre utazik, ahol sok…..
Többször írtunk már nektek a Budapest és a Balaton között pont félúton található Albaparkról, egyrészt mert tök mindegy, milyen messze megy az ember, egy megállót mindig útba kell ejteni pont félúton, másrészt mert tetszik nekünk a sztori: több évtizedes családi vállalkozásról van szó, ami a szemünk…..
Kihirdették az Év Strandétele-díj idei nyertesét, nagyon örülünk, hogy így választott a zsűri. Merthogy a győztes a füstölt pontyból készült pulled ponty fantázianevű bagel szendvics lett, és ha elolvasod, mit írtunk róla, könnyen rájöhetsz, hogy nagyon szerettük. Bezerics Dániel specialitása a…..
A paloznaki szőlőhegyen az idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Jazzpikniket, nyugodtan mondhatjuk, hogy a fesztivál évről évre egyre nagyobb és híresebb lesz. Az idei pikniket különleges nulladik nappal nyitották: az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group'n'Swing után a világhírű Kool…..
Nagyon jó és örömteli fejlemény, hogy egyre több helyen árulnak minőségi fagylaltot a Balaton környékén, Mindszentkálla legújabb fagyizójáról pont nemrég írtunk. A Kő fagyi?-val ellentétben a veszprémi Völgy fagyizó nem éppen új hely, de ez semmit sem von le a fagylaltok élvezeti értékéből -…..
Az 526 nevezett hajóból 395 ért érvényesen célba a 49. Kékszalagon, amelyen tizenharmadik győzelmét aratta Litkey Farkas a Festipayjel. A vitorlásoknak a 155 kilométeres Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihany - Keszthely - Tihany - Balatonfüred útvonalat kellett kikötés és külső segítség…..
8277-en vettek részt a Révfülöp és Balatonboglár között vasárnap rendezett 35. Lidl Balaton-átúszáson. A profi úszók már 7.15-kor nekivághattak a távnak a part mentén 27 fokos, az 5,2 kilométeres táv felénél, a tó közepén pedig 25 fokos vízben. A távot elsőként Juhász Janka, a nyíltvízi…..
Hűek maradunk a hagyományainkhoz, az idei fesztivál utolsó napját is az év legjobban várt posztjával vezetjük fel. Jöjjenek a csajok, akik szombaton egyébként olyat élhettek át a nagyszínpadnál, amire még soha nem volt példa. Nem tingli-tangli fesztiválveretés szólt késő délután, hanem durva…..
FRISSÍTÉS JÚLIUS 7., 12.30: Vasárnap megrendezik a 35. Lidl Balaton-átúszást. "Az OMSZ siófoki obszervatóriumának előrejelzése alapján a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével most vasárnap közel ideális feltételekkel lehet megrendezni az eseményt" - áll a szervezők közleményében.…..
Tavaly év tavaszán kezdtük el követni a Lela építését Balatonlellén, és elég gyorsan elment ez az egy év, mert az épület már majdnem készen is van: alig két hónap és átadják az üdülőparkot, ami elég ígéretes volt a terveken, és magyar viszonyok közt egészen megdöbbentő módon pont olyan ígéretesnek…..
A Balatoni Gasztrotérkép elkészítése ma már tulajdonképpen hagyomány, végre megjelent a legújabb, 2017-es kiadás is. A Balaton 1. Gasztrotérképe a Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs régió télen is nyitva tartó helyeit gyűjtötte össze, majd követte a második, a Badacsony-Keszthely-Sümeg…..
Egyszer minden véget ér, ez történik hamarosan az idei kemény téllel is. A Balaton jege az elmúlt napokban több helyen életveszélyessé vált, ha jót akartok magatoknak, nem kockáztattok valami nagyon csúnya dolgot, és nem léptek rá. Annyira olvad a jég, hogy lassan a komp újraindításáról is szó…..
Ha korcsolyázni (még) nem is lehet hivatalosan a Balatonnál, a tomboló mínuszok szebbnél szebb alakzatokat formálnak a part mentén. A téli Balaton elképesztő csodákat tud produkálni, nem győzünk ámulni a mostanában készülő lenyűgöző fotókon. Feltorlódott jégtáblát az elmúlt napokban rengeteget…..
Legutóbb szeptember végén írtunk nektek a Leláról, a Balaton-parti üdülőparkról, a cikk iránt szokás szerint őrületesen nagy volt az érdeklődés. Az építkezést március óta követjük, akkor még csak a tervek kerültek elő, májusban aztán elkezdődtek a munkák és lassan beleugrik az a majom a vízbe:…..