Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hevn

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi 77,9 milliárdról 80,5 milliárdra nő a közmédia közvetlen támogatása, míg a teljes állami médiaköltségvetés 114,3 milliárd lehet, tudta meg a Napi.hu. A 114,3 milliárd egyébként a GDP 0,3 százaléka, tehát nem lehet azzal vádolni a kormányt, hogy fukarkodna az állami…..
Hevn 2014.10.25 01:54:42
Augusztust írunk. Már érzékelhetően rövidebbek a nappalok. Egyre többször jut eszünkbe az iskola. Ma pedig igazi, esős, "őszi" reggelre ébredtünk.   Az új iskolaév kezdése mindig izgalommal jár, talán egy kis aggódással is. Rengeteg kérdés kavarog a kisiskolás és szülei…..
Hevn 2014.08.07 17:25:42
@Túrós: ez a 8 óra nem az a 8 óra amit te dolgozóként legályázol egy melóhelyen.
Egyrészt az órák között van szünet, az alsós tananyag nem olyan hú de borzasztó, vannak készségtárgyak rajz, ének stb. ami kb. kikapcsolódás.
Nem folyamatos figyelmet kíván.
A Falnál Abban a Vakondtúrás vagy milyen nevű koszfészekben nyitunk, ahová Samu elsuvasztotta Szegfűt és a kis Samukát, hogy majd itt jó dolgotok lesz ill. biztonságban itten lesztek, nem másutt. A kocsma-bordély, ahol a gyereklány és csecsemője bujkál, igen vidám hely, most…..
Hevn 2014.06.03 19:28:21
@Fushi Mishi: na akkor foglald össze picinyem, neked mi tetszik ebben...
Kíváncsi vagyok, hogy tudsz-e egyáltalán két mondatot írni...
Hevn 2014.06.03 23:20:06
@Nikorene: "Zanzásítva", kb. 8 oldalnyi kép+összefoglaló..., na te már fogalomzavarban szenvedsz...

Örök érve az esztelen fanoknak, hogy miért nézi valaki ha szar. Hát pl. hogy hiteles kiritkát tudjon róla írni, te honnan tudod, hogy én nem egy filmkritikus vagyok, aki inkognítóban, kendőzetlenül fejti ki itt a véleményét?

Amúgy lehet, hogy hülye vagyok vagy troll de a sorozat attól még szar ;)

Persze te is kifejtheted, hogy mitől jó, bár gyanítom neked sem fog sikerülni.
Hevn 2014.06.04 15:23:21
@Nikorene: van egy harmadik lehetőség is, véleménynyilvánítás.
Mert ugyebár véleményből sem csak pozitív van, de a negatívat is le szokták mondani az emberek (bizonyosan te is véleményeztél már negatívan valamit, hát ez is hasonló lehetett), főleg az interneten korában, ahol a kommentelhető cikkek, blogok jóformán buzdítanak is arra, hogy írd meg róla a véleményed.
Több ember megsérült amikor az orosz rendőrség és az önkéntes kozák járőrök Szocsiban erőszakkal szétverték a Pussy Riot zenekar legújabb happeningjét - twittelte ki nemrég Pjotr Verzilov, a zenekar szóvivője. A kozák önkéntesek gumibottal, viperával verték a lányokat,…..
Hevn 2014.02.20 09:41:10
@Gamma Leonis: ez szerintem nem a szólásszabadságról szól. Ezek valami feminista\anarchista lázálomban tévelygő provokátorok.

Ennél bizonyosan jóval szakszerűbben és kulturáltabban kellett volna őket elvinni a helyszínről, de ezek szerintem csak meggyőződés nélküli provokátorok.
A Jobbik következő frakciójában kizárólag politikusok lesznek. A lista első 27 jelöltjéből mind a 27 képviselő. 26 most is országgyűlési képviselő, a 27. pedig megyei közgyűlési képviselő. Így egyetlen "civilt" se visznek a parlamentbe, hiszen 27-nél több képviselőjük…..
"Pista, úgy ki van a tököm! Hogy-hogy mivel? Há' már megint van a ValóVilág. Mindenhonnan ez a mocsok folyik, tegnap vacsora közben az asszony odarakta a tévét, és dögöljek meg, nem hiszed el, ezek mekkora idióták! Tudod micsinál az szoláriumos nyálgép? Áll, egy szál pöcsben,…..
Mi kell ahhoz, hogy a Jobbik, hogy megkapja a szavazatomat? Akármilyen érzelmű is az ember, kötelessége, hogy megvizsgáljon minden lehetőséget. Bajnai valamennyire hiteles, de Gyurcsánnyal való összeállása után ez a hitel elszállt. Az LMP programja annyi, hogy legyen az egész…..
A képen minden rajta van, de kis kiegészítés hozzá. A sajtóanyag szerint a Queens Of The Stone Age a nulladik napon lép fel augusztus 10-én, amikor is a Nagyszínpad úgy üzemel majd, ahogy egy normál fesztiválnapon, tehát nem csak egy fellépőre lehet számítani. Ezen kívül mindenki…..
A keresőóriás legújabb készüléke megjelenését követően azonnal kiverte a biztosítékot az Egyesül Államok számos pontján. Sokaknak nem tetszik, hogy a Glass meglehetően észrevétlenül képes videófelvételt készíteni, ezért számos protest mozgalom és tilalom látott már…..
Hevn 2014.01.21 14:20:19
@burnout syndrome: ezt most komolyan gondolod, hogy bárkit beengednének vizsgázni egy ilyen szemüveggel?

Az emberek csak hülyék, nem vakok.
Rezignáltan vettem tudomásul, hogy 2014. január 12-én elstartolt a Való Világ 6. szériája. Ezzel pedig megkezdődött az össznépi agymosás egy újabb fejezete. Mostantól kezdve újra szájtátva, kocsányon lógó szemekkel kukkolhatják a nézők, mint éldegélnek nagy semmittevésben…..
Igyekszem félreérthetetlen lenni: NEM támogatom semmiféle alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését. Megítélésem szerint egy alacsony hatékonyságú, korrupt, államelvű politikai kultúrában, mint a magyar, ez még egy lépést jelentene a szakadék felé. De ez csak a hab a…..
...legalábbis nem sűrűn, így ha őket éri el a felmondás, az mindig meglepő. Leépítés, átszervezés, költségcsökkentés, cégmegszűnés: ezek a leggyakoribb érthető okok, amik miatt bárkit elbocsáthatnak, munkanélkülivé válhat. De bizony olyan alkalmazott is akad bőven, aki a saját hibájából lett…..
Hevn 2014.01.10 13:48:40
@Void Bunkoid: ezt remélem te sem gondoltad komolyan.

Azért tart itt ez az orzság, azért fejlődik alig, vagy inkább stagnál, mert a politikai korrupció elképsztő méreteket öltött.

Szerinted ha az emberek mellényzsebből ki tudnál fizetni egy laptop árát akkor az lenne, hogy hazavinné a cégeset, hogy azon tudjon letölteni, ahelyett, hogy simán venne egy sajátot? Ami tényleg az övé, cégtől függetlenül, növeli az ingóságait?

Kétlem.
Nem kell attól senkinek megijedni, magas szellemi színvonalú alkotások lesznek a legújabb kormányzati agyrémben, aminek Magyar Krónika lesz a neve. Erre garancia az azt előkészítő, és felügyelő ember személye. Kerényi Imre már egy billegő alaptörvény asztallal megmutatta milyen…..
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
Hevn 2014.01.05 21:08:02
@nyehehe: a fekvőrendőrökre fényvisszaverő szarokat kéne aggatni,h ogy az ember észre is vegye őket. Sokszor még nappal sem észrevehetőek, de este aztán idegen úton káosz.

A villogó zöld jó, minnél több infót kapsz arról, mikor fog váltani a lámpa annál előbb el tudod dönteni át tudsz-e rajta menni.

Ha 100 méterre már villog, akkor tudod, nem kell fullba taposni a gázt, ha 30 méterre akkor meg tudod, hogy simán átérsz nincs miért aggódnod.
Hevn 2014.01.05 21:23:42
@Bombaló: sok a beláthatatlan kereszteződés. Belvárosban, szűk utcákban van egy rakat olyan rész, ahol konkrétan ha először jársz, le kell lessítanod 20-ig, hogy meglásd biztonságosan, hogy van-e elsőbbséged.

A jobbkézszabály, egy vészhelyzeti szabály szerintem. Ha a cigók kivágják a táblát, akkor is legyen mihez igazodni, csak idővel valahogy inkább a lustaság szimbóluma lett.
Az idióta petárdázásnál kevés értelmetlenebb dolgot tudnék felsorolni az amúgy nem túl izgalmas szilveszteri hagyományok "tárházából". Tényleg van, aki őszinte örömét leli abban, hogy meggyújt egy kétes eredetű robbanószert, és élvezi a durranás hangját? Nyilván akad…..
Hevn 2014.01.01 13:04:50
Először is, a kutyákat ilyenkor be kell vinni a házba. Ha kint hagyod egyszerűen halálra rémül, és el fog szökni jó eséllyel.

A petárda önmagában nem rossz dolog, de inkább a tűzijáték része.

A szimpla olcsó bóvli, csak hangos de semmi egyéb petárdákat egyszerűen betiltanám. Veszélyesek és nincs semmi értelmük.

@citrix: láttam én már cigányasszonyt is az utca közepén szarni az nem érv, hogy összepiszkítanak mindent, a kutya egy állat, piszkít, szobatisztává lehet nevelni egyszerűen, sőt, nevelni sem nagyon kell rá, de kint a szabadban neki semleges terület.

A gazda felelőssége összeszedni a piszkot.

Nem az a lényeg, hogy hány napig megy a petárdázás, mert a kutya fél. Az ember is amúgy, amit nem ért meg, attól berezel. Ha hallanál egy kurva nagy robbanást, aztán még utána vagy 100-at, akkor lehet, hogy te is beparázánál, hogy ez most mi a f@sz.

Buta pöcsök vagytok, a kutya hűséges társa immáron 20.000 éve az embernek. Jobban kéne őket tisztelni, tudod hány embert mentettek már meg?

Te faszkalap.
Hevn 2014.01.01 13:06:32
@Jóképességű Takarítónő: jó majd amikor anyádat egy földrengés betemeti és keresőkutyákat kéne a helyszínre vinni, akkor majd visszamondod, hogy a nyanya inkább ott krepáljon be a romok alatt mintsemhogy nehogy a kutyák összevizeljék a leszakadt betonelemeket...
Hevn 2014.01.02 13:04:20
@midnight coder: kétlem, hogy negatív lenne a mérleg.

Amúgy meg igen, egy kutyát nevelni kell, ahol kisgyerek van, ott meg meg kell gondolni odaveszel-e egy kutyát, sajnos a gyerekek az állatokat néha ugyanolyan játékszernek tekintik mint a legót, ám ezzel együtt is elhanyagolható azon szomorú esetek száma, amikor kutya támad emberre.

Ok nélkül pedig csak veszett kutya támad, vagy ha esetleg idegen a "portájára" lép.

Ellenben ha megneveled akkor nagyon jó társ, hasznos a rendőrségnek, bombakeresésben, kábítószer-keresésben, életmentésben, vakvezetésben, területvédelemben stb. stb.
A szilveszter estéim mindig botrányosak. Minden évben akad valami olyan dolog, amit másnap nem tudok hova tenni. Oli hívott meg egy nagy szabású házibuliba, egy volt csoporttársához az egyetemről. Nem ismertem sem őt, sem senki mást. Nem sok reményt fűztem az egészhez. Délelőtt…..
Hevn 2014.01.01 22:28:57
Nem csak munkával, és tanulással, de önkéntesként is ki lehet jutni külföldre, bár kétségkívül, erről ritkábban szól a fáma. Bálint viszont – miután három hónapig nem talált munkát Magyarországon – úgy döntött, megpróbálja. Így került ki Katalóniába, ahol…..
Gábort az indoklás szerint azért bírságolták meg, mert forgalommal szemben parkolt, pedig nem is. Az már a google 2011-es utcaképén is látszik, hogy nem sokan foglalkoznak a szabályos parkolással, de mi a helyzet levélírónk esetében? Te mit tanácsolnál neki? 2013. augusztus…..
TComment Hol trafizzunk? 2013.12.11 06:01:05
Ön is fog fizetni gyorshajtásért, hiába szabálykövető. Elmondjuk miért. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hevn 2013.12.11 14:23:15
@sgery: rendben, akkor 10% a tűrés, az 55 km/h, csal 7-10 km/h-t az óra, mondjuk akkor óra szerint kb. 65-tel kell menned, hogy bemérjenek az 50-es táblánál.

Felesleges. Minek, ha egyszer 50 van kint? Nem kell odaragasztani a mutatót, de ha 50-es tábla van kint, akkor annyival kell menni. maradj 50-60 között, én garantálom neked nem fogsz büntetést kapni.

A lakott terület eleje meg vége meg a másik érdekes dolog.
Ezt ahogy észrevettem még mindig nem egészen emésztették meg az emberek.
Igen, ott bele kell taposni a fékbe, meg csak utána szabad gyorsítani. Nos, ha 50 méterrel előtte rágyorsítasz, akkor nyersz maximum 1 másodpercet, ellenben könnyen bukhatsz 30.000-et. Az elég drága órabér.

Én inkább belenyomok a fékbe, minthogy állambácsinak csengessem a pénzt. Van egy útszakasz Kápolnásnyék fele, ahol rendszeresen mérnek. Kanyar után jön a lakott terület kezdete tábla, eddig a tábla előtt úgy 30 méterre volt egy 70-es korlátozó már, most azt "valamilyen oknál fogva" kiszedték.

Mindegy, leszarom, én a tábla vonalát 50-el lépem át, és kapják be. Ennyi.

Ha pedig olyan van, hogy 30-as tábla munkálatok miatt, de már egy csavarhúzó sincs a helyszínen, akkor meg az illetékes önkormányzatnak kell írni.

Én megtettem, 3 nap múlva már nem volt ott a tábla.
Hevn 2013.12.11 14:36:38
@kovi1970: hát ha még egyszer elolvasod a hozzászólásodat, rájössz, hogy butaságot írtál. A kanyarbevétel két dolog függvénye, a vezetőé és az autóé.

De még ha a vezető azonos is, akkor is ha egy másik autóba ülteted, aminek jobb a tapadása, jobb a kanyarbevételi képessége, akkor is más más eredmény fog kijönni.

A sebességkorlátozások meghatározása gyanítom egy táblázatból adódik, amiben a kanyar hossza, íve, stb. szempontok alapján be van szépen írva, hogy mennyivel lehet biztonságon bevenni mert kitesztelték.
Hevn 2013.12.11 14:38:10
@wildpig: a leállósávos mérést betiltanám, ott van kint a nagy tábla, leállósáv csak vészhelyzet esetében...

Nem is értem miért engedélyezik ezt.
Az OC egy örök témát dolgozott fel legfrissebb elemzésében: miért árazzuk többre a lakásunkat annál, mint amennyit valójában ér? Kimazsoláztam a lényeget, úgy tűnik öt hibát követünk el leggyakrabban:   1. Elfelejtjük, hogy 2013 van 2008 óta a lakáspiaci árak 20%-kal…..
Gyakran hallani, hogy a gyerekek könnyen, szinte játszva megtanulnak egy idegen nyelvet, így nekik kisebb törés a külföldre költözés. Attila és gyermekei története az ellenkezőjét bizonyítja. Áldozat, törés nélkül a gyermekeknek (sem) megy egy idegen nyelv elsajátítása és a…..
A mai poszt igazán nem hosszú, mégis úgy éreztem, érdemes közreadni. Szerzője, Tamás, megjárta Németországot, ahonnan három hónap után visszatért Magyarországra. Otthon azonban csak a reménytelenséget tapasztalta, így aztán másodszor is nekivágott, ezúttal már…..
Tisztelt Szerkesztőség!   Nagyon örültem annak, hogy rátaláltam a Munkahelyi terror nevezetű blogra, ahol meg lehet beszélni, vitatni a munkaerő piaci problémákat, és jelezni lehet a különböző átveréseket, melyeket egyes munkáltatók folytatnak az adott álláshirdetésekre…..