Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geza2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E-könyv olvasók R-ÁFÁzás 2011.03.24 18:56:00
Egye meg a fene, de csak nem tartunk ott az értelmes gondolkodással, vagy akár a szövegértéssel, hogy kiérdemeljük azt a fránya 5%-os kedvezményes adókulcsot. Decembereben már zúgolódtam egyet, hogy hogy lehet az e-könyv ÁFA 25%. Nem voltam egyedül, bár Barrosoval nem tudtam…..
geza2 2011.03.28 23:50:45
www.forbes.com/forbes/2011/0411/focus-tim-oreilly-media-e-book-antipiracy-steal-this.html

"Jon Bruner: Az összes kiadott könyvét digitális jogvédelem (DRM) nélkül kínálja, ami megakadályozná a másolást és a kalózkodást. Nem aggódik?

Tim O’Reilly: Nem. És akkor mi van? Tételezzük fel, hogy a célom tízezer példányt eladni valamiből. Mondjuk, hogy DRM-mel el is megy ennyi, és hozzájutok a pénzemhez, DRM nélkül viszont százezer példány fog keringeni, de ebből csak tízezerért fizettek. Melyik ezek közül a jobb eset? Szerintem sokkal jobb, ha százezer példányban létezik valami, amiből tízezer kifizetett, mintsem úgy eladni ugyanennyit, hogy más nem jár jól.

Nagy általánosságban elmondható, hogy akik nem fizetnek, azok amúgy sem fizetnének. Inkább örülünk neki, ha valaki, aki nem engedheti meg magának, hogy megvásárolja egy könyvünket, nem fizet érte, viszont valami hasznosat alkot az információval, amihez hozzájut.

Szerintem fontos hinni a piacnak ebben az alapvető logikájában. A DRM amúgy is pocsék hatással van a felhasználói élményre, nagyon megnehezítni, hogy az emberek használják a terméket."
geza2 2011.03.28 23:56:10
zine.openrightsgroup.org/features/2011/video:-an-interview-with-neil-gaiman

"Megpróbáltam néhány kísérletet elvégezni. Némelyik igen nehéz volt: például meggyőzni a kiadómat, hogy fogja az egyik könyvem, és tegye ki ingyen. De vettük az Amerikai isteneket, ami még mindig igen jó eladásokat produkált, és egy hónapra feltették a weboldalukra. El lehetett olvasni, le lehetett tölteni. És ami történt, az az, hogy a független könyvesboltokon keresztüli eladásaim (amit mértünk) a következő hónapban háromszáz százalékkal megugrottak."
IntroÉn kérek elnézést a vicces címért, de múlt heti posztom megkésve bár, de rendezett némi csapkodást ezekben az amúgy nyugodt és kultúrált vizekben.Kell még egy - félig komoly - mea culpa is, természetesen létezik feltörhetetlen DRM, mégpedig az, amit oda sem adunk a…..
geza2 2011.03.22 16:18:42
@Merras: Kissé túlzásnak tartom az "engedély nélküli kiadás"-t.

Tessék megnézni mikor és hogy kerültek a MEK-be ezek a művek. Lásd: közös jogkezelés, sok-sok átalnánydíj a letöltésekért az Artisjus Egyesületnek.

És egyébként ti az örökösöktől kaptátok meg a kéziratot?