Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tib-o

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
tib-o 2012.05.01 20:51:02
Rossz úton jár az, aki az embereket kerékpáros és autós kategóriába sorolva mond véleményt. Szerintem szerencsésebb a kultúrált és a kevésbé kultúrált (bunkó) kategórizálás. A kettő között is van átmenet, mert nem mindenki tartozik a két véglethez. Az emberek viselkedése még a lekiállapotnak is függvénye. Sokat jártam, vezettem küföldön és -sajnos- általános tapasztalat, hogy nálunk sokkal több a türelmetlen, agresszív vezető, mint tőlünk nyugatra. Noha a déli és keleti országok népei sokkal kevésbé tartják be a szabályokat, mint mi, figyelnek egymásra és még ott is nagyobb biztonságban érzem magam, mint itthon. Mindekivel előfordulhat, hogy elnéz egy táblát, vét valamit a szabályok ellen. A kisebb, veszélytelen szabálytalanságokat egy jó vezető általában ki tudja védeni.
A jelen videóval kapcsolatban azért azt is látni kell, hogy a Hondásnak tizedmásodpercei voltak arra, hogy ezt a helyzetet megoldja. A bizalmi elv alapján az előzés megkezdésekor számíthatott arra, hogy a merci visszamegy a záróvonal túloldalára és arra is, hogy a kerékpáros -látva őt, mert a videóból látszik, hogy oldalra fordult- kicsit jobbra húzódik. Egyik sem jött be. Nem biztos, hogy amikor ez tudatosult benne, lett volna más, jobb megoldása . Amennyiben vészfékezik, hárman éppen egyvonalba kerültek volna, nem fértek volna el és lehetett volna ebből egy komoly ütközés is.
Röviden: nem is olyan egyszerű ez a helyzet.

Félmillió kilométer levezetése után tanácsolom, hogy ha bunkóval találkozol, mondd azt, hogy "ebből már ember úgysem lesz" és legyints, de ha egy bénával hoz össze a sors, próbáld elviselni, inkább segíteni, mint még kellemetlenebb helyzetbe hozni.