Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bencebacsi1

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
bencebacsi1 2014.11.06 03:13:06
@SmittyB: Biztos az USA (polgárai) sem mond(anak) mindig igazat, de hogy ezelőtt a büdös életben nem tiltották még ki egyetlen szövetséges, NATO-tag(!) ország polgárait, ráadásul vezető tisztségviselőket, csak pont most, tőlünk... Hát, hihetetlen, micsoda balszerencse, hogy pont most sikerült ennyire figyelmetlennek lenniük és/vagy hazudozniuk össze-vissza. Ennyire fiatal vagy, vagy ennyire rövid az emlékezeted. Tényleg nem ismerős ez a "hazug, elnyomó, imperialista, nyugati hatalmak provokációja" duma néhány évtizeddel ezelőttről? Ja igaz, akkor is voltak lelkes "hazafiak", akik bőszen védték a "néphatalmat" a gaz reakciósokkal szemben. Gondolom, te is közéjük tartozol. Csak gratulálni tudok hozzá.
bencebacsi1 2014.11.06 14:00:48
@bekestobbsegg: Hát igen, annak idején az '56-os felkelőket is csőcseléknek nevezték.
Egyébként pedig a fidesz az egyéni listás szavazáson 2002-ben csak az első fordulóban 2.217.755 szavazatot kapott, 2006-ban 2.272.979-et, 2014-ben pedig az egyetlen fordulóban is csak 2.142.142-et.
Forrás:
www.nvi.hu/parval2002/so02/elem_ind.htm
www.nvi.hu/parval2006/hu/03/kozlemenyek/kozl0509.pdf
www.nvi.hu//hu/ogyv2014/861/861_0_index.html
Tehát idén kevesebb szavazattal lett kétharmados győzelmük, mint amennyivel korábban vesztettek. Látható tehát, hogy a fidesz egyetlen érdeme, hogy sikerült szétvernie a baloldali ellenzéket (ügyészség annektálása, majd koncepciós perek indítása, karaktergyilkos média pénzelése stb.), de egyébként még a saját táboruk is csak csökkent és bizonyosan szánalmas gondolat azt feltételezni, hogy a teljes népesség akaratának kétharmadát képviselik. Mellesleg, nyilvánvaló, hogy akik itt hozzászólnak, azok szinte kivétel nélkül voltak szavazni is. Az a csendes többség, akikkel sikerült elhitetni, hogy a baloldali erők képviselői nemzetrontó hazaárulók és egyéb agyatlan marhaságok, ettől még nincsenek képviseltetve a fidesz által, mert rájuk sem szavaztak.
Ahogy azt rebesgették - vagy fideszes politikusok néhol elszólták magukat -, Áder János köztársasági elnök és szuverén gondolkodó bejelentette, hogy április 6-án tartjuk az országgyűlési választásokat. Mielőtt a szekértáborok adrenalinsokkos állapotba taszítanák az…..
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
bencebacsi1 2014.01.12 23:59:58
Egy ilyen ház szerintem ott mutat jól, ahol valamilyen módon kiemelkedik a környezetéből, pl. szikla ormán, vagy sivatagban.
kathysmode.blogspot.hu/2011/08/a-minimalist-open-floor-house-plan.html
Lankás domboldalon abszolút semmit mondó.
A google egyébként egy rakás ilyen kockát dob ki a "minimal house" keresésre, úgyhogy egyedinek nem nevezném a dizájnt. A hetvenes években nálunk is rengeteg ilyen épült, ezért újnak sem, csak azóta kiderült, hogy ami elsőre jópofának tűnik, abban nem biztos hogy évtizedeken keresztül lakni is jó. Az étkező meg leginkább a plázák önkiszolgáló éttermeinek környezetére hasonlít. Az otthonos ház újra divatba jött, a minimál design viszont szerintem már évtizedek óta nem menő.
bencebacsi1 2014.01.13 01:04:00
@Hack.Elek: Tehát aki kritikát fogalmaz meg az építménnyel kapcsolatban, azt nem az az alapvetés vezérli, hogy ebből a pénzből ő mást épített volna, hanem mivel neki nincs ilyenre pénze, ezért fújj és le vele! Nooooormális?!
Íme, egy eset, amikor a minimál dizájnt tovább fejlesztik:
www.digsdigs.com/modern-house-interior-to-merge-with-nature/
Ez már tetszik - mondjuk, a beton piknikezőt (vagy mi az) leszámítva - de ahogy a kritikám, úgy ez is csak személyes benyomáson alapuló és egyáltalán nem szakértői vélemény.
A kormány ritka büszke magára, hogy sosem látott mértékben emelte a foglalkoztatottságot. Csakhogy e mögött nincs más csak a külföldön munkát vállalók és a közmunkások számának növekedése. A versenyszféra pedig stagnál már három éve, ami mindent elmond Matolcsyék…..
bencebacsi1 2013.10.10 23:25:41
@Trompf: Ha esetleg kipipálnál más országokat is, akkor láthatnád, hogy 2008 közepe és 2010 eleje között minden más államban is drasztikusan nőtt a munkanélküliség és az államadósság is. Viktorka örülhet, hogy nem jött össze neki a 2006-os puccs és az előrehozott választás (hatalomra jutás), különben a fidesz ma a béka segge alatt lenne, nem kormányon. Nem mellesleg a grafikonból (aminek a megbízhatóságával most nem kívánnék foglalkozni, mert nem tudom megítélni) az is kiderül, hogy az államadósság csökkenésből növekedésbe az első fidesz-kormány idején fordult át.
De, mivel a magyar gazdaság minden kormány alatt nagyjából követi az EU-s trendet, a lényeg szerintem nem ez, hanem OV Rékosi Mátyást idéző retorikája, az, hogy (konkrétan meg nem nevezve) ellenségnek kiáltja ki azokat, akiket én a barátaimnak tekintek (más, fejlettebb európai országok polgárai) és azokat, akik mutyi helyett egészséges piaci versenyben lavírozva, komoly szaktudás felhalmozásával és fejlesztése mellett gazdagítják az országot és teremtenek valódi munkahelyeket. Őket nevezi Orbán országrontó multiknak.
Ha egy szóban össze szeretnénk foglalni, hogy ki a felelős a devizahitelezésért Magyarországon, akkor azt mondhatjuk, hogy mindenki. Mivel az elmúlt hetek, és nagy valószínűséggel a kampányidőszak egyik fő témája lesz a leginkább svájci frank alapú jelzálog fedezetű hitelek…..
bencebacsi1 2013.10.04 04:41:47
Én 2007 októberében vettem fel gépjármű hitelt és könyörögve kértem a bankot (amivel a márkakereskedő le volt szerződve, nem én választhattam meg), hogy euro alapú hitelt adjanak, de nem voltak hajlandók. Ők ragaszkodtak a svájci frankhoz és máshol is ez volt a helyzet. Esetleg még forint alapút lehetett választani valami 40% körüli uzsora thm-mel, ami még rövid lejáratú, szabad felhasználású hitelnek is durva. Ha lett volna euro alapú konstrukció, annak legfeljebb 1-2%-kal lehetett volna magasabb a kamata. Azóta az euro kb. 17%-kal lett erősebb a forinthoz képest, a svájci frank viszont 66%-kal. Akkoriban pont azok vettek fel forint alapú hitelt, akik alapszintű pénzügyi ismeretekkel sem rendelkeztek, teljesen tájékozatlanok voltak és nem fordítva. Az euro pedig azért lett frankra cserélve, hogy a bankok tudjanak maguknak nyerni még 1-2% hasznot. Magyarul, a saját kis plusz hasznuk érdekében annak kockázatát 100%-ban rákényszerítették az ügyfelekre, a biztonságos euro alternatíva megszüntetésével. Aki figyeli az árfolyamokat, észrevehette, hogy a dollárhoz képest a forint nagyjából mindig egy irányban mozog az euroval, a svájci frank viszont a 2011 szeptemberében bevezetett 1,20-as árfolyamküszöb bevezetése előtt rendkívül volatilis volt, tehát a bakok tisztában lehettek (és nekik kellett volna) az euroval szembeni magas kockázatával. A fentiek okán én szinte kizárólag a bankok felelősségének tartom a kialakult hitelválságot és minimum fele-fele arányban kellene osztozniuk az árfolyam-különbözet költségein a hitelfelvevőkkel. Nincs rá pénzük? Szerezzenek! A hitelfelvevőktől is ezt várják el sőt, be is hajtják rajtuk.
Hétvégén Baján furcsa körülmények között nyert a Fidesz. Szexista nőgyűlölő honlap a Fidesz szóvivő kabinetfőnökétől, az ultrákkal márciusban az egyetemfoglalást megzavaró Jobbikos, Kubatov Gábor székházvédő titkára, és ex-láncszavazó kisiparos. De nézzük egyenként…..
bencebacsi1 2013.09.24 16:47:55
Csak, hogy tisztán lássak...
Akkor, ezek szerint, színdarabban szerepelni (jelmezben), interjúkat készíteni, baloldali politikusokkal egy légtérben tartózkodni az rossz dolog sőt, egyenesen megbotránkoztató.
Ellenben, olyan embereket elvinni egy szavazásra, akik egyébként (saját meggyőződésükből) nem szavaznának és megmondani nekik, hogy kire szavazzanak, ezzel nem csak befolyásolva, de teljesen megfordítva a szavazás eredményét, az viszont teljesen elfogadható, hiszen a cél ugye szentesíti az eszközt. Ja, meg persze nincs is jelentősége a dolognak. Teljesen lényegtelen, hogy Zsigó Róbert ezután ország-világ előtt szajkózhatta, hogy a "bukott baloldal" továbbra sem kell az embereknek.
Az egy kicsit sem gyanús, hogy egy választókörben nagyságrendekkel eltérő eredmény született, mint a négy másikban.
Ha valaki egy kicsit is gondolkozik, nem nehéz kitalálni, hogy mi volt a jelentősége ennek a választásnak és az elcsalásának. Az, hogy továbbra is fenn lehessen tartani annak látszatát, hogy a fidesz a nyerő, őt támogatják az emberek. Ha egy párt erőt tud sugározni, el tudja hitetni, hogy legyőzhetetlen, az már önmagában is rengeteg szavazatot hoz a választásokon, mert sok ember van, aki annyira fél, hogy még a lefüggönyözött választófülkében sem mer másra ikszelni, mint a "megbonthatatlan" hatalmat birtokló pártra.
Egyébként, ha a baloldal nyert volna hasonlóan gyanús körülmények között (egyértelműen csalással), akkor éppen úgy fel lennék háborodva, nem tennék különbséget. És, ez az a pont, ahol a legfontosabb különbséget érzem a fidesz és a demokratikus pártok értelmiségi(nek látszó) támogatói között. Természetesen, minden pártnak vannak elkötelezett hívei, akik bármi áron, a tevékenységük hatékonyságának és igazságosságának mérlegelése nélkül kiállnak választott szervezetük mellett. Azonban ők általában, bár nyilván jó szándékú, de tájékozatlan, vagy a szerzett információkat komplex elemzéssel feldolgozni képtelen, egyszerű emberek. Ez tehát normális. Az viszont nagyon elszomorító, hogy a fidesz-szimpatizáns (és csak ők) értelmiség nagy része mindenféle kritika nélkül tekint saját pártjára, csalárd tettek bizonyítékainak sokasága sem tudja őket eltántorítani, ugyanakkor a másik oldallal kapcsolatban többszörösen is bizonyítottan rágalomvádakat továbbra is tényként tálalják. Amíg ez a fajta gondolkodás uralja ezt az országot, addig nem lesz itt nyugati típusú, a tapasztalatok szerint a legtöbb ember által elfogadható, ugyanakkor senkit sem kiszorító demokrácia. Persze, ha nem is akarunk ilyet, akkor ezt ki kellene mondani, ahogy Lukasenko is tette, és akkor mindenki el tudná dönteni, akar-e élni ebben az országban.
bencebacsi1 2013.09.24 16:52:30
@Elszaszer T. Csörsz: Ha már bizonyítékokról van szó, esetleg kifejthetnéd bővebben, hogy mitől maffia a baloldal (úgy az egész), mivel hiteltelenítette el magát (szintén mindenki) és hogy milyen zsákmányra gondolsz, amiért háborút indított. Persze, ha csak arra gondolsz, hogy meg akarják nyerni a választásokat és ők akarják irányítani az országot, gondolom, ez a cél nem csak a fidesz számára elfogadható.
bencebacsi1 2013.09.24 17:59:58
@Dr. Sziklai Krisztina: Zuschlag egy huszonharmadik mellékszereplő, aki a saját szakállára ügyeskedett, kihasználva a kapcsolatait, és összesen 25-millió forint kárt okozott. Egyáltalán nem bizonyítja egy komplett politikai rendszer korrumpáltságát. Ezzel szemben a trafikmutyi, a sokmilliárdos közgép szerződések vagy a stadionberuházások viszont igen. Hunvaldot (aki szintén egy alsó szintű pártkatona) pedig első fokon felmentették a legsúlyosabb vádak alól, de az a per még nem ért véget, és egyre világosabbá válik, hogy a Bajnai- vagy a tábornok-perhez hasonlóan itt is megfélemlített/félrevezetett tanúk szolgáltatták a "bizonyítékokat".
Ha már szóba került a 25-millió, érdemes elgondolkozni nem csak a szereplők fontosságán, hanem az elsikkasztott, elpocsékolt összegek nagyságrendjén is. Nyilvánvaló, hogy az anyagi kár jelentősége elsősorban annak összegétől függ. Gondoljunk csak a Sukoró ügyre, ahol 1,2-milliárd ft-os hűtlen kezelés volt a vád egy értékbecslés alapján, annak ellenére, hogy a beruházás később évi több milliárdos koncessziós- és adóbevételt hozott volna az országnak, több ezer új munkahely mellett. Ez a per volt az egyik legfontosabb fegyver a fidesz kezében a választási kampányban. Ellenpéldaként tudnám említeni, hogy Orbán Viktor csak arra elköltött 900-milliót, hogy levélben értesítse a lakosságot az EU döntéséről, melyben Mo-t felmentették a túlzott deficit eljárás alól. Mivel ezt az információt mindenki megtudhatta a médiából is, nyilvánvaló, hogy ez, a nagyságrendileg az 1,2-milliárdhoz mérhető összeg viszont teljesen értelmetlenül, mindenféle igazolható haszon nélkül lett elköltve, tehát kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. És ez csak egy, a sok hasonló eset közül.
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
bencebacsi1 2013.08.21 02:31:56
Most láttam a TV-ben és sajnos az előzetesek és a tegnapi werkfilm után nem is számítottam sok jóra. Kellemes csalódás nem ért. Ha röviden akarnám összefoglalni (igen, így hajnal fél háromkor röviden akarnám), ezt a produkciót egyszerűen tiszteletlenségnek tartom a szakmájukért kisgyerek koruktól mindent feláldozó, egész életükben rengeteget gyakorló, tanuló zenészekkel, énekesekkel szemben.
Ez egy rock opera, tehát nem musical, vagy zenés színmű, ami csak betétdalokat tartalmaz a prózai részek között. Ez egy tisztán zenei műfaj pontosan ugyanolyan szinten, mint a klasszikus operák. Én magam több, mint húsz éve gyakorló, diplomás zenész vagyok, de nem jutna eszembe Othellót játszani a nemzetiben, mivel nem sajátítottam el az ahhoz szükséges tudást és (valószínűleg) nem rendelkezem az előadásához szükséges tehetséggel sem.
Ezt a Stohl Bucit és a többi paprikajancsit viszont egyáltalán nem zavarja, hogy olyasmit csinál nagy nyilvánosság előtt, "profiként", amihez egyáltalán nem ért és tehetsége sincs hozzá.
Ez az előadás, néhány apróbb momentumot kivéve (zene)művészileg értékelhetetlen volt. Most hallgatom az eredetit, hogy valahogy regenerálódjak.
Én még Tompos Kátyába is belekötnék, mert bár valóban kitűnő énekes, de a hangja túl vastag egy szerény, alázatos, fiatal lány szerepéhez. Mondjuk, a kórus kitűnően teljesített. Egyedül az ő teljesítményüket tudom maradéktalanul elfogadni, a zenekarét sem, mert hallatszott, hogy nem próbálták rendesen össze.
bencebacsi1 2013.08.21 02:52:57
@7777777: Egyet értek, de egy kicsit erősebben fogalmaznék egy hasonlattal. Ha a múzeumban egy festményt lehánynak, akkor én egy pillanatig sem tudom értékelni a festő munkáját, bármily nagyszerű is. Csak az undorító hányásra tudok koncentrálni, ami tönkretette az egész művet.
Itt is ez az érzésem: Nem tudok a rendezői koncepcióval, látásmóddal foglalkozni, ha egyszer minősíthetetlen zenei teljesítménnyel hányták le az egész produkciót.
bencebacsi1 2013.08.21 03:44:21
@Samu...: Éppen azt fejtettem ki az előbb, hogy értékelhetetlenné válik a mondanivaló (is), ha ocsmány módon van előadva. Márpedig, aki elfogulatlan (nincs kapcsolata a produkcióval) és hozzáértő, akár műkedvelőként is, az másképpen nem értékelheti ezt a borzadványt.
Egyébként, ha levakarom a hányást és alánézek, nekem azzal a bizonyos mondanivalóval is bajom van. Az eredeti mű lényege az volt, hogy rávilágítson, nem értékelhetjük Istvánt egyértelműen jónak, Koppányt pedig gonosznak, mert mindketten elfogadható értékeket képviselnek. Koppány a legszükségesebb alkalmazkodás mellett (nem maradt pogány, hanem csatlakozott a bizánci keresztény egyházhoz, ami persze hadban állt a rómaival) ragaszkodik a régi értékekhez, István pedig a jövőnek akarja megmenteni az országot, ezzel viszont vállalva a behódolást a nyugati hatalmaknak. Ezzel szemben alföldi mindkét felet gonosznak állította be. István egy náci, népelnyomó diktátor, Koppány pedig drogozó, sátánista hulladék. Vagyis, két gonosz erőt, az erőszakos rend diktátumát és a pusztulást hozó káoszt állítja szembe egymással. Ez egyben azt is eredményezi, hogy a viszont eredetiben megtartott szövegnek gyakorlatilag nincs kapcsolata az előadással. Így ennek nemhogy aktualitása, de semmije sincsen. Éppen az eredeti előadás az, ami ma újra aktualitást nyert a globalizáció (EU) támogatói és a független, nemzeti egység (kirekesztettség) támogatóinak erősödő ellentéte miatt.
A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem csak azért, mert a…..
bencebacsi1 2012.05.01 03:59:41
Semmiképp nem szeretném Gyurcsány Ferencet védeni, de az igazságot mindenképp...
Schmitt Pál esetében csupán azért hittem el az ellene felhozott plágiumvádat, mert szépen egymás mellett megtekinthető volt a disszertációjából kiollózott számos oldal és a forrásként felhasznált eredeti anyag. Pálcát viszont nem ezért törtem felette, hanem az utána következő hazudozás miatt.
Vajon ez történt-e Gy.F. esetében is? Nem úgy tűnik. Elolvastam az MNO cikkét és végig néztem a Célpontot is. Először megszakítás nélkül, aztán még kétszer végigpörgettem. A műsor, szokásához híven, rengeteg, a tárgyhoz nem tartozó információt közöl, amik csak arra jók, hogy megerősítsék a hitünket: Ez az ember csak bűnös lehet. Ilyen például a KISZ-titkári állása, a gyurcsányelvtársazás, fletózás stb. Ugyanakkor, sem ebben a cikkben, sem a műsorban nem mutatnak be egyetlen oldalt sem Rozs Szabolcs dolgozatából. A Célpontban is elismerik, hogy nemcsak Gy.F., hanem R.Zs. dolgozata is eltűnt, az R.Zs.-vel készült interjú során pedig nem mutatta be a saját példányát. A Célpontban 16:59-nél ennek ellenére bemutatják egy szakdolgozatnak látszó tárgy külső és belső borítóját Rozs Ferenc nevével és "Szakdolgozat 1980" felirattal. Ha nincs meg ennek a dolgozatnak egyetlen példánya sem (ha meglenne, akkor feltárták volna a tartalmát is), úgy bizonyított, hogy a Hír TV csalást követett el, hamis bizonyíték bemutatásával. Szintén nem állja meg helyét bizonyítékként az úgynevezett "rekonstrukció" a Gy.F. dolgozatára adott adjunktusi értékelés és R.Zs. dolgozatának összevetése által, mivel, ha egyszer a Hír TV munkatársai vagy bárki más számára sem hozzáférhető R.Zs. dolgozata, akkor az összevetésre sem lehetett lehetőség. Persze, ha esetleg a nyilvánosság számára elérhetővé válnak R.Zs. szakdolgozatának oldalai, az invalidálja a fenti felvetéseket, de ez egyelőre nem történt meg. Az MTV híradója által bemutatott Rozs néni egy (ahogy ők nevezték) munkapéldányt lobogtatott meg R.Zs. szakdolgozatából, ami nem keménykötéses, csak néhány gépelt oldal egy műanyag "bugyiba" rendezve. Ezek szerint, már két példány is van, de érdekes módon, egyikről sem sikerült másolatot készíteni és bemutatni a nyilvánosság számára.
Mi lehet még itt, ami Gyurcsány Ferenc bűnösségét bizonyítja? Hát, bizony, hogy pont ez a két szakdolgozat tűnt el. Esetleg, nem a Hír TV munkatársai tüntették el véletlenül? Látható, hogy megy nekik az engedély nélküli forgatás is rejtett kamerával (merthogy, mint tudjuk, rejtett kamerával szabad engedély nélkül forgatni), akkor biztos ezt is megoldották valahogy. Aztán ott van az is, hogy Gy.F. csak hebegett-habogott a 24 évvel ezelőtti szakdolgozata elkészítésének körülményeivel kapcsolatban. Nos, én most megpróbáltam visszaemlékezni a mindössze két (2) évvel ezelőtt írt főiskolai szakdolgozatomra. Az alaptéma egyből eszembe jutott, de a címen már komolyan gondolkoznom kellett. Arról, hogy konkrétan milyen forrásokat felhasználva és milyen tematika szerint haladtam, már abszolút nem emlékeztem. Az iromány egyébként megvan az egyik polcomon, le tudtam ellenőrizni. Vajon kell-e ilyesmikre emlékezni 24 év után?...
Konklúzió: Álláspontom szerint, Gyurcsány Ferenc lehet akár bűnös is és vétlen is, mert az ellene indított lejárató kampányban feltárt "tények" nem bizonyítanak semmit. Viszont, az a tény (idézőjelek nélkül), hogy hamis bizonyítékok és hamis összefüggések bemutatásával próbálják meg (úgy tűnik, sikeresen) lejáratni, számomra mindenképp áldozattá teszi.
bencebacsi1 2012.05.01 04:18:28