Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lisandra

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy egészen durva történetet osztok meg ma veletek, melynek írója és elszenvedője, Annamária, akinek egy szép nap az az ötlete támadt az Egyesült Államokban, hogy egy évre Magyarországra költözik a már ott született fiával, hogy a gyerek is megismerhesse édesanyja hazáját és…..
Ismét vasárnap, amikor ismét idegen tollakkal ékeskedem, de most is szívesen teszem, mert rátaláltam új blogokra, amiket szívesen ajánlok a figyelmetekbe. Eredetileg arra gondoltam, hogy ma tematikus napot tartva végig Törökországban maradunk, de aztán mégis úgy döntöttem, férjen…..
Az elmúlt hetekben két részben már megjelent Nóri ausztriai története. (Az első részt itt, a másodikat pedig itt olvashatjátok el.) Noha szegény kapott hideget-meleget, megírta a harmadik, befejező részt is, amiért őszintén szólva nagyon becsülöm. Neki nem jött be a kinti…..
lisandra 2013.11.08 14:21:26
@Facer: köszönöm!!!!! :) reménykedem,én is sok kitartást,sérülés mentes éveket kivánok mindenkinek aki kalandvágybol vagy létfentartásbol vagy a Mo-helyzet miatt kényszerül külföldre-nem könnyü de talán a befektetés megtérül
lisandra 2013.11.08 14:34:40
@sodalisO: ezek az életed alapjai,hogy szép emlékek kötenek a családhoz,testvérekhez,akinek ez nincs meg mindig kalodni fog a világban még ha soha nem is lépi át a határát szülöhazájának,Mindazzal amit egykoron megvetettél találkozni fogsz még az életben,de ennek azt hiszem jó oldala is van mert igy leszel igazán jó,érző ember,jó szülő,jó nagyanyó/nagyapó
Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás)…..
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
lisandra 2013.08.07 11:57:51
Én 90 ben jöttem el Erdélyböl,a két kisebb gyerekem 6 és 3 osztályos volt, mint tudjuk románul tanultak(ezt lehetett) 23 év telt el és bár nem anyanyelvük a román egy pár szót tudnak románul,soha nem mennének vissza,nem a hazájuk csak a hely ahol születtek
Most magam Ausztriában élek,azt tapasztalom hogy a török,a magyar,és mit tudom én milyen nemzet mert van böven nem igyekszik az otthoni kulturára tanitani gyermekét,beileszkedni igyekszik és erre tanitja gyermekeit és szerintem ez a legkevesebb amit adhatunk egy országnak ami megélhjetésünket bisztositotja.
Orbán viktor bizonyára viccelt mikor azt mondta hogy a fiatalok vissza vándorolnak majd-mikor 100 év mulva?
Mo-on az emberek nagytöbbsége (föleg azok akik el vándorolnak és diplomásdok de nem fidesz közeliek kb.100-150 e ft keresnek(hogy ne is beszéljek a takaritó és egyébb cseléd munkát végzökröl) ebböl a fizetésböl 70-80 100 e a lakhatás kinek milyen igénye van,mi marad :D
csak egy kis összehasonlitás tegnap be mentem a boltban(más ország nem Mo-szág) vettem ketö darab nedves wc papirt egy csomag szalvétát,egy tárca zödséget,egy 500 ml folyékony szappant ,egy 50 ml sampont,egy nöi dezodort és 2 1.2l Lenor öbitöt fizettem 10.61 eurot ez otthon 3000 ft(majdnem) ami azt jelenti hogy ki fizetném a 2 öblitöt????? Mo-on ,itt meg egy takaritó nö 5 órás munka idöre keres 1200 e,mig otthon 50 e ft-számolni lehet!!!!!
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
Ausztriában nagyon csalóka, hogy az ország közelsége, részben hasonló kulturális, történelmi gyökerei miatt, sok mindenben erősen emlékeztet Magyarországra, ám közben nagyon is más ország. Barna írása az osztrák mentalitásról, gondolkodásról és az ott élő…..
lisandra 2013.06.23 10:15:29
@Quercus58: Igazad van,otthon siralmasa helyzet.Bárki bármit tesz,vagy mond nem érdekel amig engednek élni,mert otthon hiába vagy" nemzeti" ha van valamilyen munkád minden holnapba el kel döntened eszel vagy laksz valahol.Azt mondta a gyerekem a minap az a világ ahova becsületre,emberségre tanitottál benünket már nincs és sajnos nem vagy már képes átnevelni minket.
Igazi különlegesség a mai történet, hiszen egy olyan helyre visz el minket, ahová magyar ember nem mindennap jut el, és nehezen lehetne a külföldön munkát keresők kiemelt célországának nevezni. Afganisztán az utóbbi években szinte kizárólag a háború miatt került be a hírekbe,…..
lisandra 2013.06.11 09:54:47
@Eino81: a sok irástudatlan,legtöbbjüknek még keresztlevele sincs-főleg ha nő- bizonyára tudja ki volt Stein Aurél :D
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
Nagy fába vágtam a fejszémet, amikor egy, a Facebookon kapott hírt olvasva úgy döntöttem, utánajárok annak, vajon miként változott meg márciustól az ideiglenes külföldön tartózkodás bejelentése. Jelentem az interjú elkészült a megfelelő hivatallal, a történetnek nem kevés…..
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
lisandra 2013.02.06 11:04:25
Kedves Cris!
Nagyra becsüllek de csak azért mert az anyát aki életet adott és fel nevelt nem hagytad cserben semmi áron,még egy feleségröl is le mondtál érte.
De... ha annyira magyarnak érzed magad miért nem tetted azt amit én(1990):számoltad fel az egész életedet otthon és kezdted itt az új életet magyarként,szegényként mint a legtöbb magyar,a munkádal meg mutava hogy ide tartozol?Persze most már tudom azt amit te most hogy nem szabad!!!!!!!!
Eszed az van látom és csak magyarság tudatod de hogy válald azt a mély szegénységet ,kilátástalanságot,amiben ma a magyarok élnek azt már nem inkább Bécsben dolgozol ,gondolom potom 3-4 ezer euroért mig itthon lehet még a 500 euronak is örülnél(de nem lenne elég lakásra,családra és annyárol gondoskodni)
Ilyen "magyar "maradhattál volna az USA ban is.
Apád érzéseit meg értem én is haza akarok kerülni Erdély országba ha meg haltam és remélem maradd annyi becsület a gyerekeimben(nem utolsó sorban a biztositásom fedezi) hogy ez meg valósuljon.
Magyar lehetsz a szivedben bárhol de ne akarj igy ki oktatni azokat akik minden honapban el kel dontsék laknak vagy esznek,akik nem elég öregek hogy nyugdijasok legyenek de tul öregek hogy dolgozhassanak,hogy enni adnak gyerekeiknek vagy otthont ,akiknek gyerekeik nem tudják milyen ize van a rántott husnak csak a zsiros kenyért ismerik és boldog emberek mert legalább ezt meg tudják nekik adni....és reggelig sorolhatnám
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
Aki valamelyik korábbi posztnál a konkrétumokat hiányolta, az ma megkapja, bár János londoni írása (igen, megint London, de hát már elég régen volt...) jóval több ennél. Hossza miatt kétfelé szerkesztettem, az első részben arról lesz szó, miért jött el otthonról és megnézzük, mi mennyi Londonban...