Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wazul

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a lágyszárú dolognak a mivoltát igencsak jól találta ki a Jóisten. Annak ellenére, hogy a hét eleji viharos szélben kidőlt az őszibarackfa, a paprikáknak kutya bajuk. A földimandula viszont megtöredezett kicsit, de komoly kár abban sem keletkezett. Komoly veszteség nélkül…..
wazul 2012.06.20 09:49:53
@Akocka: Való igaz, kontroll nélkül nem állíthatom, hogy ez biztos így van, de azoknál a C. annuum fajtáknál azóta az első virágok is gond nélkül kötnek, és utána is majdnem mind [ősszel már annyira nem akarózik nekik]. A C. chinense ['Habanero'-m van] meg külön kategória, legalábbis nálam, hiába bajlódok vele, alig köt be: négy növényen van 15 termés.
wazul 2012.06.20 10:00:56
@kkristof1: Ha fűrészport használsz mulcsnak [de igaz ez a szénára és lombra is], érdemes nitrogént is adagolni, különben a mikrobák a talajból, a növények elől fogják elvonni azt.
wazul 2012.06.20 16:07:17
@Akocka: Köszi a jótanácsokat! A zacc projekt a bejegyzésed óta megy, a tápozást is hamarosan elkezdem, és visszafogom akkor egy kicsit az öntözést. Viszont a keleti hely nem oldható meg könnyen, mivel az erkélyem déli fekvésű, gyakorlatilag egész nap sütkéreznek a paprikák.

Dr. Zatykó Lajos-Zatykóné dr. Draskóczy Erzsébet: Nagy öröm a kiskert c. könyvében olvastam ezt az infót [nem konkrétan a talajtakarásra, hanem beforgatásra], de hasonlót találhatsz itt is; alulról a második pont:
www.edenkert.hu/profi-kertesz/aktualis-kerti-munkak/teljes-koru-mulcsozas-hatranyai/5209/
Akkor nem kell nitrogén trágyát hozzáadni, ha pillangósokat használunk, mivel ezek eleve megkötöttek egy csomó légköri nitrogént. Amit a post-od alapján olvastam a zöldmulcsozásról, az is meggyőzőnek tűnik, viszont ahhoz megfelelő gilisztaállomány is szükséges.
Ma megkóstoltam egy méretileg kifejlett de még zöld Trinidad Scorpion Butch T.-t. Az ízén is érezni lehetett, hogy még éretlen, a csípőssége sem érte még el az ehetetlen kategóriát. Olyan jobbfajta hegyes erős csípősséggel rendelkezett: Remélem az elkövetkező…..
GaBko Chili 122. nap 2012.06.16 14:32:00
Mostmár talán tényleg itt a nyár. A múlt hét sem sikerült túl nyáriasra, de most paprikaérlelő dögmeleg van odakint. Remélhetőleg ha ilyen marad a hét, a hétvégére bepirul néhány termés. Lehet leszedek este egy zöld, de méretre kifejlett Trinidad SC-t tesztelésre és az…..
wazul 2012.06.18 10:36:32
@GaBko: Köszi a segítséget! Tápokat eddig még csak palántaneveléskor használtam párszor. Az erkélyen lévő két növényt most ültettem végleges helyére, ezért ezeknél is későbbre terveztem. Viszont lehetséges, hogy a talajba kevert marhatrágyában több a nitrogén, úgyhogy megfogadom a tanácsod, és beszerzek valami magasabb PK tartalmú tápot. A szabadföldbe ültetett növényeknél egy hét múlva, a következő öntözésre volt betervezve a Volldünger Linz kúra.
koppanywazul.wordpress.com/2012/05/30/paprika-magvetes-2012-vol-2/
GaBko Chili 107. nap júni 1. 2012.06.01 19:22:00
Bár az idő változékony, hol esik, hol fúj, de azért néha süt a nap is. Már nincs olyan chilli fajtám amelyből ne lenne olyan egyed ami már elkezdte hozni a terméseket. Legnehezebben a Dorset naga indult be, vagyis a bekötött virágokat nagyrészt inkább eldobálta, de már…..
A szőlőben rengeteg munka volt, így hétvégén nem tudtam annyi időt szentelni a paprikákra, mint szerettem volna, még mindig maradt bőven átültetni való. Az egy évesek szépen viselkednek, a termések kezdenek sötét zöldek lenni. További virágok kötöttek be, olybá tűnik a…..