Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbppoo

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
bbppoo 2013.01.29 09:37:43
@pdw: nem azért írt, hogy lekutyázd, hanem, hogy segíts neki.

A munkaügyi bíróság 1 dolog. Tértivevényes ajánlott levélben kérjétek ki a papírjait a munkáltatótól (már eddig is megtehettétek volna). Ha nem reagálnak, akkor mehet ügyvédi felszólítás, de mindenképpen egy munkajogásszal vegyétek fel a kapcsolatot.
Kix nem érti, miért nem akarnak ránézni a szétesett adására a Digi szerelői, csak azért, mert nem bérel tőlük dekódert. Illetvehogy minek kellene behangolnia az analóg csatornákat is a hiba elhárításához: DigiTV előfizetők vagyunk. Pár napja azt tapasztaljuk, hogy a…..
autózz! Egy baleset tapasztalatai 2013.01.09 08:08:00
Volt már néhány kisebb karambolom, amikben nem én voltam a hibás. Ezekben az esetekben a kitöltött baleseti bejelentővel a szervizbe beballagva, kárfelmérés után egy-két héten belül kijavított autót kaptam vissza, úgy hogy nem kellett semmit sem fizetnem a szerviznek, hiteleznem a…..
Akadt már egy pár viharos au pair történet itt a blogon, ezért is örültem meg Klaudia írásának, aki személyes tapasztalatból kiindulva próbálta meg (szerintem sikerrel) felvázolni ennek a nagyon különleges és sok potenciális feszültségforrást magában foglaló munkának a…..
Teljesen tanácstalan és kétségbe esett vagyok. Mert feleslegesen nem akarok rendelők várójába üldögélni és kimaradni a munkából, de szeretném felnevelni a ma még csak 10 éves fiamat. Október elsején nagyon rosszul éreztem magam. Szorítóan fájt a mellkasom, amit már a…..
Odalépett Pankához és a következőket mondta szó szerint: Ez most nagyon fog fájni, te kis hülye. Na itt borult el az agyam. Olvasónk kislányát vitte vérvételre, ahol ahelyett, hogy a félős kislányt megnyugtatták volna, elkezdett minősíthetetlenül viselkedni vele a műveletet…..
bbppoo 2012.11.05 12:25:04
Nem értem, hogy egy alig 4 éves gyerekben, hogyan alakul ki a tűtől való félelem. Talán korábban annyira beteges volt, hogy sokszor kapott injekciót? Mert szerintem alapban a szülőn múlik, hogy ennyi idős korban milyen félelmei vannak a gyereknek, és bocsásson meg anyuka, de ha elve "behisztizve" mennek oda, akkor könnyen előfordulhat, hogy ilyen helyzetbe kerülnek.
"Panka is nagyon fél a tű minden formájától, szuri, vérvétel, egyre megy" - ez semmi más, mint a szülő botorsága.
Az én egy szem kisfiamtól ez eddig 2x vettek vért, először 2 évesen az orrmandula műtét előtt, ahol már csak ezért tört el nála a mécses, mert 9-kor még nem végeztünk, és éhes volt, meg szomjas,a fülemben cseng, ahogy a nővérke elnézést kért tőle, és a vérvétel után a saját túró rudiját odaadta a gyereknek (SE Fej-, és Nyaksebészeti Klinika, nem gyermekkórház), másodszor majd' 6 évesen, mert folyamatosan csalán kiütése volt. Akkor nem sírt, csak izgult, de mire az adrenalin elindulhatott volna felfelé, addigra végzett is a nővérke (Örs vezér téri rendelő intézet). Mindkét alkalommal, illetve oltások előtt is megbeszéltük, hogy mi várható, és higgye el, mire észbe kapna, addigra túl is lesz rajta. Nem csaptuk be soha, de nem is riogattuk, hogy szurit adatunk neki, ha nem viselkedik jól.

Persze, ha tényleg igaz a sztori, nem akarnám védeni az eü dolgozót,hiszen ilyen hangnemet senkivel szemben nem engedhetünk meg magunknak.
A kérdés az, mi volt előbb? A mogorva asszisztens, vagy a hisztis gyerek-szülő páros.
Naiv ügyfél teljesen tanácstalan, minthogy a UPS futárjai eddig egyszer sem találták meg a címét: Szeretném leirni az UPS futárszolgálattal kapcsolatos történetemet, aminek még mindig nincs vége és gyakorlatilag kezdem teljesen tehetetlennek érezni magam. Az ebayon vettem…..
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
bbppoo 2012.10.17 13:57:21
@tíz deka párizsi: Jelen vannak Magyarországon nemzetközi hírügynökségek is, nyilván Balázs is az egyiknél dolgozott, ahonnan, gondolom vagy cégen belül, vagy a konkurenciához elszegődve, de tovább állt. Ha újságírásról van szó, nem feltétlenül a blikkre kell asszociálni.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Szerkesztőség! Reagálva a mai panaszos levelére, csak megerősíteni…..
bbppoo 2012.08.24 10:13:48
A férjemnek szintén a fent nevezett műintézményben húzták ki a begyulladt fogát úgy, hogy eltört a felső állkapocs csont. A mai napig nem tudja rendesen kinyitni a száját, parafa dugóval tágítja szegény (május elején történt a beavatkozás), nem túl sok sikerrel. Pedig elsőre nagyon pofinak tűntek: feltáró vizsgálat, röntgen, szájsebész - mondván, hogy a fog koronája nem elég stabil a húzáshoz, de a gyulladáscsökkentést is előirányozták a feltáró vizsgálaton. Ehhez képest bement a férjem, kihúzták a gyulladt ínyből a beteg fogát, majd mindenféle papír, és recept nélkül szélnek eresztették. Tisztán látszott, hogy ebből munka nem lesz hétfőn, ezért hívtam a háziorvost, hogy betegállomány kellene a fentiek miatt. Mondta, hogy semmi gond, de neki szakorvosi javaslat kell, anélkül nem veheti betegállományba. Visszamentem, nagy nehezen kisajtolták magukból ezt az igazolást, és a háziorvos betegállományba vehette. 2 nappal később, a kifejezett kérésemre hajlandó volt antibiotikumot írni az orvos, miután a férjem arca kétszeresére dagadt, és már a halántéka felé húzódott a dagadás.
Nem akarnám hosszasan részletezni, de 3 hét alatt ment le a duzzanat, és 2 hétig volt betegállományban, egy foghúzás miatt.
Persze sokan azt gondolják, miért kell megvárni az utolsó utáni pillanatot, és utána nyafogni, de ő fél évente jár fogorvoshoz, és szombaton reggel ébredt úgy, hogy pokolian fáj. még aznap elmentünk a fenti intézménybe, és ott el is látták, úgy, ahogy.
Bennem csak az merül fel, hogy ezek az orvosok hogyhogy a magánrendelőben emberségesek, minimális fájdalommal dolgoznak, míg itt, a stomatologiai klinikán valamiféle zombi bújik beléjük, és kiélik a szadista hajlamaikat. Hozzáteszem, hogy magával a klinikai tömbbel összességében folyamatosan pozitív tapasztalataim vannak, de ez a fogászat odavágott rendesen...
Naiv ügyfél lemaradt az év eleji aranylázról, és mint kiderült, már nem kapni a tömbös változatot. Szerencsére apokalipszis idején azzal pont semmire nem lehet menni, szemben a törtarany ékszerekkel, úgyhogy igazából már csak a pénzt kell visszaszereznie az Aranyközpont…..
Üdvözletem!     Egy volt kolléganőm ajánlására, jelentkeztem egy cégnél, behívtak állásinterjúra. A cég "komolyságát" jelezi hogy egy helyi pláza éttermének egy asztalánál volt az interjú helyszíne. Megnézték az önéletrajzomat majd megkérdezték miért…..
A fiamnak úgy 4 éves kora óta vannak problémái a fülével, évi 2-3 alkalommal tiszteletünket tesszük a kerületi SZTK fül-orr-gége osztályán.  Az évek során már megtanultuk, hogy a fájdalomcsillapításon kívül mást nem teszünk vele amíg szakorvos nem látta. Volt már…..
Hiába írja a Homár évek óta, hogy a mediterrán szállodacsillagozás nem azonos az európai csillagozással, mindig van, aki meglepődik. Naiv ügyfél családja a helyiekkel éhezik, bár még el sem kezdődött a Ramadán: Nyár, átverés, e kettő Magyarországon elválaszthatatlanul…..
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
bbppoo 2012.06.28 14:58:13
@megvalaszolok: ha már nyelvtannál és helyesírásnál tartunk: ön, önök, benneteket, magadat nem írjuk nagy kezdőbetűvel, mert semmi sem indokolja. A tulajdonneveket, földrajzi tájakat, országokat stb. írjuk nagy kezdőbetűvel, illetve a mondat elején lévő első szó kezdőbetűjét.
Nem kezdünk mondatot: és, de, hát szavakkal, és a magyar nyelvben nem szereplő rossz beidegződésként használt "deviszont" szóösszetételt sem alkalmazzuk, amennyiben ékesszólók kívánunk lenni.
bbppoo 2012.06.28 16:56:38
@megvalaszolok: érdemben is hozzászóltam, bár ehhez nincs mit nagyon. Szeretnélek megkérni, hogy engem ne nagy betűvel tisztelj, hanem a stílusoddal. Azt hiszem ebben többen egyet értenek velem.
Megalázták, majd "megölték" az édesapámat a Berettyóújfalui kórházban.   10 éve történt. Azóta is forr bennem a keserűség, amiért főorvos létemre nem tudtam megakadályozni a történteket.Édesapám majdnem 94 éves volt. Jó általános állapotban, bot nélkül járkált a…..