Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annao

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel szeretnék mindent megosztani a blogon nem csak a mosolygást (hiszen így kerek), így írnom kell erről is, pedig nagyon nem szívesen teszem most.  Lelkileg sokkal nehezebben viselem ezt a kezelést. Persze, csinálom, mert azt mondták, de valahogy mégsem sikerült kellőképp…..
Annao 2014.10.14 14:12:14
Nagyon sajnálom, hogy rosszul vagy, tudom min mész keresztül, bár én csak kemoterápiás jellegű szert kaptam, de ugyanazok voltak a mellékhatások. A blogod elején írogattam párszor Neked. Továbbra is szívből ajánlom a saját blogomat: alternativterapia-gist.blogspot.com, és ezekből is különösen egy nemrég írt cikkemet: alternativterapia-gist.blogspot.sk/2014/09/ugy-szeretnem-elmondani.html. Nagyot kockáztattam, mikor elbúcsúztam az orvosoktól, és saját kezembe vettem az irányítást, de megérte, mert végre a saját sorsom kovácsa vagyok, és a CT eredményeim is nagyon biztatóak. Nem tudom ismered-e Echart Tollét, a youtube-n fent van 2 hangoskönyve is, amikor rosszul vagy, vagy épp nincs más dolgod, csak hallgasd, nekem teljesen megváltoztatta a világképem. Nem akarlak lebeszélni a kemoról, mint a cikkemből is látszik, próbálok semleges maradni, csak egyre biztatlak, hogy tegyél magadért! Igenis képes vagy rá! sok-sok szeretetet és kitartást küldök! puszi
Ma voltam onkológusnál, holnap kezdjük a kemoterápiát. Fél napot ott ültem (9-13), sajnos nagyon kevés ideje volt már rám és gyorsan darálta el a gyógyszerek nevét, nem tudtam megjegyezni, de amint biztosan tudom, le fogom írni. Ha el nem felejtem. Mostanában a memóriám nem az…..
Annao 2014.01.30 13:49:54
@~˘˘˘˘˘ˇ~: egyet értek Veled mindenben, csak én lusta vagyok ilyen bőven kifejteni a véleményem :) Van egy olyan érzésem, hogy Te is átmentél már egy-két dolgon. Szerintem mindenki úgy kezdi, hogy megváltóként tekint az orvosára, de amikor eltelik több év, és csak ide-oda dobálják az embert, vágják, gyógyszerezik, mint egy kísérleti nyulat....elkezd más alternatíva után kutatni. És kiderül, ahogy Te is írtad, hogy tényleg meg lehet gyógyulni, hiába mondják az orvosok, hogy nem.

Egyébként a Gerson terápia hatékonysága nem nagyon bizonyítható, mert a betegek az otthonukban végzik, és nem lehet ellenőrizni, hogy minden szabályt betartanak-e. Sokan megisznak egy dobozos répalevet, és fűnek-fának mesélik, hogy Gerson terápiát csináltak, de nem működött....ilyen is van sajnos.
Ma ismét randevúm volt az új sebészemmel és mindjárt az elején elárulom, nagyon jól sikerült a megbeszélés. A múltkori beszélgetés hatására elkezdtem utánaolvasni konkrétan az én betegségemnek illetve a párom is ugyanezt tette. Mindketten ugyanarra jutottunk, a kemoterápia…..
Annao 2014.01.25 19:48:34
Szia Vigyorbogyó!

Szeretném figyelmedbe ajánlani saját blogomat:

gersonterapia-gist.blogspot.com

Én egy 26 éves daganatos beteg lány vagyok, és örültem, amikor rátaláltam a te blogodra. Főképp annak örültem, mikor olvastam, hogy másként gondolkodsz a betegségről és annak kezeléséről. Nem az én életemről van szó, úgyhogy semmiképp nem akarlak meggyőzni, hogy ne a kemoterápiát válaszd, csak arra kérnélek, hogy minden utat járj körbe, és több véleményt is hallgass meg, mielőtt belevágsz. Pár napon, vagy heten szerintem nem fog múlni. Én vakon bíztam az orvosaimban, és még ma is ennek a levét iszom, mert ezek a gyógyszerek hihetetlen rombolást végeznek a szervezetben. Gondolj arra, hogy nem a daganat a betegség, az már csak egy végső tünet, hogy valami nagyon nem jól működik a testben, összeomlott az immun védelem. A kemoterápia lehet, hogy eltünteti a daganatot(lássuk be, csak szerencsés esetben), de az okot nem szünteti meg. Ezért is újul ki később nagy eséllyel a betegség.

Nem akarok hit téríteni, vagy ilyesmi, és még soha senkinek nem ajánlottam ezt a módszert, amit én csinálok, csak remélem, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, és bele olvasgatsz a blogomba. Hidd el, hogy a hagyományos orvoslás minden lépcsőjét végigjártam, és egyik sem biztosította számomra, hogy egészségesen élhessem le az életem.

Mindenesetre bármelyik utat is választod, kívánom, hogy gyógyulj meg, és egy jó tanács, mindenképp változtass az életeden(lelkileg-és testileg is). Remélem nem sértettem meg senkit, ez tényleg nem rábeszélés akart lenni, de szerintem jobb, ha az ember minden utat ismer, mielőtt választ közülük.

Minden jót!
Anna
Annao 2014.01.26 18:22:02
@Vigyorbogyó: Természetesen a Te döntésed, és én ezt tiszteletben tartom. Ha lesz majd kedved végigolvasni a blogomat, talán megértesz kicsit. Én másképp gondolom, mint Te, vagyis ellenzem az agressziót a daganattal szemben. Hisz nem egy külső betolakodó támadott meg bennünket. A mi saját sejtjeink kezdtek el hibásan működni. Én úgy gondolom, egyszerűen vissza kell terelni mindent az egészséges működésre. Nem hiszem, hogy a kemó képes egészségesebbé tenni. Attól, hogy a daganat eltűnik, a test ugyanúgy rosszul működik(sőt, a kemo miatt még rosszabbul) Amíg meg nem érti valaki, hogy nem a daganat a betegség, hanem csak tünet, azt hiszem nem fogja érteni, hogy miről hadoválok itt. Nemsokára 5 éve lesz, hogy beteg lettem. Ez idő alatt folyamatosan változtak a nézeteim a betegségről, és annak kezeléséről. Kb. 1 évvel ezelőtt én is ugyanígy gondolkodtam, mint Te. Megkérdőjelezés nélkül fogadtam el a hagyományos kezelést, melynek mellékhatásait az orvos ugyanolyan tompítva adott elő, mint most Neked a Te orvosod. Egyébként rengeteg alternatív módszer létezik, melyeknek nagy része kuruzslás, semmi másról nem szól, mint, hogy valaki meggazdagodjon. Sajnos ezt is tudom, mert sok mindent kipróbáltam, amit a piacon lehet kapni(culevit, deutérium csökkentett víz, varga gyógygombák, avemar, stb.) aztán rájöttem, hogy nem a bekapkodott tabletták fogják rendbe
rakni az egészségemet.

Aztán rátaláltam a Gerson módszerre. Kicsit kutattam, és kiderült, már régóta gyógyulnak így az emberek, és ténylegesen gyógyulnak, nemcsak a tünetek szűnnek meg. Természetesen a gyógyszeripar hatalma megakadályozza, hogy egy ilyen módszer terjedni tudjon. Budapesten a Gerson-központban ráadásul ellenzik is, hogy ajánljuk másoknak ezt a módszert, mert mindenki saját döntésének kell, hogy legyen mit választ. De ez engem annyira dühít, mert így szinte senki nem is ismeri, akkor hogyan döntsenek e mellett?

Amit még szeretnék leírni, és aztán már nem foglak zaklatni, látok egy dolgot, abból, amit leírsz. Először ellenzed a kemót, hajlasz arra, hogy magadnak csináltad a betegséget, akkor magad is tudsz kijönni belőle. Aztán félsz, és utálod az orvosokat, mert rosszul bánnak veled. Aztán jön egy orvos, aki mézesmázos veled, csökken a szorongásod, ő pedig szépen beadagolja, milyen szuper dolog a kemo. Ne azért dönts így, mert egy orvos kedves volt veled. Azt hiszem tényleg el kell fogadnod végül, és végig járnod az utat, mert én is csak legyintettem volna, ha 1-2 éve valaki ilyeneket ír nekem.

Biztos vagyok benne, hogy meg fogsz gyógyulni, mert aki tényleg meg akar, az meg fog. Hidd el! Minden jót még egyszer!
Annao 2014.01.27 09:48:24
@Vigyorbogyó: Le a kalappal, sokkal érettebben gondolkodol már így az elején, mint én anno :) remélem, hogy ezáltal könnyeben is fogod venni az akadályokat. A blogomban írok a betegség lelki vonatkozásairól is, ha lesz kedved majd egyszer írd meg a véleményed az írásaimról, kíváncsi vagyok :) Egyébként mikor hagyományos kezelést kaptam, nekem az Avemar segített a mellékhatásokat csökkenteni. De gondolom erre vonatkozóan kaptál már tanácsokat. Követni fogom a blogod, és szorítok!
A fiatalabb korosztálynak is van lehetősége csoportos foglalkozásokon részt venni. A legnépszerűbb ilyen óra, amit tartottam nekik a tanulási készség fejlesztés volt, ami a nevével ellentétben nem tanulás volt :), hanem rengeteg játékkal vegyített készségfejlesztő óra. A…..
Most egy kicsit más téma irányába fordulok. Említettem, hogy iskolapszichológusként több fajta foglalkozást is tartottam. Ilyen volt a szexuális felvilágosítás is. Korábban egy barátnőm kérésére írtam erről egy cikket, most ezt másolom be nektek lila színnel. Ezeket a…..
Most néhány olyan játékot szeretnék bemutatni, melyeket kicsik és nagyon egyaránt élvezni szoktak. Jó hangulatot teremtenek a csoportban, erősítik a csoport összetartozását. Mi változott meg? A csoportból ketten kimennek, és megváltoztatnak magukon valamit(haj, ruha, ékszer,…..
Tegnap írtam arról, hogy munkám során főleg csoportban foglalkoztam gyerekekkel. Ez néha nehéz volt, főleg olyan típusú foglalkozásokon, ami rájuk volt erőltetve, vagy ha csupa magatartás zavaros gyerekből állt a csoport. Mindig jól sikerültek és vidámak voltak viszont azok az…..
Szia! Szeretnélek üdvözölni a blogomon, amit ezért kezdek el írni, hogy megmutassam, a pszichológiának van egy másik, érdekesebb, gyakorlatiasabb oldala is, mint ami a köztudatban elterjedt. Én magam pszichológus vagyok, de már tanulmányaim során észrevettem, hogy sokkal jobban…..