Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Homer

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sváby András biztos igyekszik elfelejteni a tegnap estét, végül is ki akarna emlékezni arra, ahogy egy mosolygó exminiszterelnök összepakolja, és határozott mozdulatokkal betömi egy szecskavágóba? Éppen ezért nem meglepő, hogy az Interaktív vezetőjének Orbán Viktor-interjúját…..
Homer 2006.09.26 10:43:37
Minden politikus hazudik valamilyen szinten, de legalábbis erős csúsztatásokkal él. Ez a politika természete az egész világon, sajnos ez nem nagyon fog változni a jövőben. Ezzel együtt kell élni. Mindenkinek vennie kellene a fáradtságot és a legjobb tudása szerint a megpróbálni a dolgokat tárgyilagosan szemlélni. Az elfogultság a tisztánlátás legnagyobb ellensége. Persze az ember érző lény, ebből fakadóan hajlamos a tudatát az érzelmeinek alárendelni. Ezt a politikusok pedig messzemenően igyekeznek kihasználni az összes lehetséges eszközzel. Sajnos többnyire sikerrel járnak. Az eszközeik pedig egyre hatékonyabbak.
És itt jutunk el a média 'elfogultságához' (a szervilizmus jobb szó rá). Engem a mostani helyzetben ez döbbent meg a legjobban. Az, hogy a média 95%-a gyakorlatilag úgy funkcionál, mintha a kormány egy nyúlványa lenne. Amit látunk az egy kollektív médiatámadás a jobboldal, jobbanmondva a Fidesz, még konkrétabban Orbán Viktor ellen. És a média hatása az emberekre óriási. Egy ilyen eszközzel a kezében a kormány nyerő pozícióban van. Akármit meg lehet tenni. Tényleg. Bármit. Amerikában ennek eléréséhez háborút kellett indítani. Itt elég a médiát irányítani. Ijesztően hatékony.
Az ilyen kis fiaskók, mint a Sváby-féle interjúnak álcázott kérdésdobálás, nem
sokat változtatnak ezen. De ilyenkor kivillan a háttér. Ilyenkor bárki megpillanthatja, kik rángatják a zsinórokat.
A baj az, hogy az emberek nem veszik észre, hogy megvezetik őket, elterelik a figyelmüket. Vagy nem akarják észrevenni, ami még nagyobb baj.