Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VTamas

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezért készítsünk megfelelő szabályzatot a munkavállalók ellenőrzéséhez! BY FEKETE-GYŐR ÁKOS A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (“NAIH”) a közelmúltban tette közzéhatározatát, amelyben 1.500.000 forint adatvédelmi bírságot szabott ki egy…..
A magánterületen végzett elektronikus megfigyelésre egyfelől információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényt (a továbbiakban: Infotv.), másfelől a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység…..
Az információs alapjogok- Alaptörvény VI. Cikk- (2) Mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez. A közérdekű adatok nyilvánossága- Közérdekű adat [Avtv. 2. § 4. pont]- Közérdekből nyilvános adat [5.…..
1. BEVEZETŐ GONDOLATOK 1.1. Kamera a lakosság és a hatóságok kezében A XX. században tapasztalt robbanásszerű technológiai fejlődés eredményeképpen napjainkra bárki számára elérhetőek a képfelvevő berendezések. Egy mobiltelefon kép-, vagy videofelvételével tudtunk nélkül…..
Közterület vagy magánterület, munkahely A rendőrség és a közterület-felügyelet rendelkezik azzal a felhatalmazással, hogy közterületen térfigyelő kamerákat üzemeltessen. A vagyonvédelmi törvény (Vvtv.) 26. § (2) bekezdése kifejezetten tiltja, hogy a vagyonőr…..
Egyre több társasház próbál védekezni a betörések és rongálások ellen kamerarendszerrel, akarom mondani a közös tulajdonban álló épületrészek, helyiségek és területek megfigyelését szolgáló, zárt rendszerű műszaki megoldással kiépített elektronikus megfigyelő…..
Saját terülten természetesen nincs jogi szabály, de ha a kamera közterületre lát (ami egyébként nem tilos) akkor a kamera látómezejének határain jól látható helyen és módon figyelmeztető táblát kell elhelyezni a kamera működéséről. A legjobb ha úgy állítjuk be, hogy ne…..
Számos esetben tapasztalható, hogy áruházakban, bankokban vagy egyéb helyiségekben kamerarendszer kerül elhelyezésre, amelyet választásuk szerint a tulajdonosok, helyiség-használók maguk üzemeltetnek, vagy az üzemeltetéssel megbízhatnak egy vagyonvédelmi céget…..
A vagyonőrök által üzemeltethető kamera rendszerekre az adatvédelmi alapelvek betartása mellett a vagyonvédelmi törvény rendelkezéseit kell alkalmazni, amely törvényi felhatalmazást is biztosít egyes adatkezelések folytatására a vagyonvédelmi cégeknek.  Számos esetben…..
Az elmúlt években az adatvédelmi biztos irodájához érkezett beadványokban, illetve telefonon sokan panaszolták, hogy a lakó- és munkahelyeken, a kereskedelmi és vendéglátó egységekben, a pénzintézetekben észlelhetően vagy rejtetten kamerák, videó megfigyelő rendszerek,…..