Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gotami

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Téliesített tyúkjaim 2012.11.13 06:43:00
A múltkor arról írtam, hogy a külsőleg teljesen lepattant tyúkjaim hirtelen szörnyetegből újra szépségekké kezdtek átlényegülni. Gondolhattam volna, hogy hamarosan megkapom az ürmöt is az örömbe. Nem is kellett sokáig várnom. A tyúkjaim szebbek mint valaha, csak épp egy baj…..
gotami 2013.01.18 13:28:25
@redrabit: Mikor már számítottam a tojáshozamra, akkor elkészítettem a tojóládát, bebéleltem szalmával és tettem bele műtojásokat. 10 tojásnak az alján ütöttem 1,5 cm-es lukakat és kifolyattam a tartalmukat. Száradás után kikevertem gipszet és teletöltöttem. Még csak lepucolni se nagyon kell a héját róla, mehet máris a fészkekbe. A tojás héjakat meg kiszárítom, megtöröm és mákdarálón porrá őrlöm, és azzal hintem meg a konyhai kajamaradékot és belegyúrom. Egész jól működik!
Skeletron kommentje adta az ötletet, illetve korábbi saját tanácstalanságunk és egyhelyben totyorgásunk emléke. Akácfalevelet és virágszirmokat ugyan nem tépkedtünk ( igen - nem ), de a határozatlanságunk kb. ezen a szinten mozgott tyúk ügyben. Hogyan álljunk neki? Hogyan kezdjük…..
Bár elbúcsúztam egy időre, azért most jól megleplek benneteket egy rövid poszttal. Egy teljesen más fórumon akadtam erre az információra. A sokak által elérhetetlen KÁTKI is szerepel a dologban. A lényeg, hogy 2012-ben is indult egy program, aminek a célja, hogy a régi…..
Tyúkudvar Mit eszik a tyúk? 2012.01.27 05:08:00
BESZÉLGESÜNK!Először is, szembesüljünk a ténnyel: a tyúk mindenevő. Azaz nem elég neki magvakat és egyéb növényi eredetű táplálékot fogyasztania, szüksége van állati eredetű fehérjére is.A tyúkok természetszerű takarmányai a magvak és a rovarok. Régebben, amikor a…..
gotami 2012.07.04 09:18:19
@Edit123: Én is gyűjtöm a tojáshéjat, mikor televan a dobozka a szagelszívó tetején, akkor kézzel összetöröm, amennyire csak lehet. Előveszem anyám mákdarálóját és ledarálom. Tökéletesen viszi, a lényeg, hogy száraz legyen a héj....bele egy dobozkába egy kis műanyag kanállal, és azzal hintem meg a napi kajájukat.
gotami 2012.07.04 12:38:30
@Rosa Rugosa: Kéretik nem kiröhögni! Az ornitológus (egyébként tyukászkodásban is jártas) barátném mondta, hogy már elég nagyok a szemes takarmányhoz.
Próbáltam én keménykedni, másnap csak vizet kaptak és du. zöldet...nem ették a kukoricát.
Utána próbáltam a rávezetéses (darába keverés)eljárást, az se sikerült...:D))) finnyásak!
Amikor kikelt a kiscsibe, amit tulajdonképp nem is láttam, csak hallottam, mert a kotlós alá húzódott, félrekotortam a kotlóst egy hosszú bottal -amire vert olyanokat a csőrével, hogy hűdejó ötlet volt. Aznap elő se bújt. Másnap már kezdtem aggódni, hogy éhen, vagy szomjanhal, de…..