Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zetlorf

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre aggasztóbb, hogy milyen indulatok szabadultak el az elsőre jelentéktelennek tűnő székelyzászló-ügy kapcsán. A két állam kormányzata oda-vissza üzenget egymásnak. Egy dolog nem jutott eszébe még senkinek sem: le kell ülni, s európai módon, egy kulturált vitában meg kell…..
zetlorf 2013.02.14 19:10:13
@Puck: atyám, nap mint nap látom az agymosás eredményeit az olyanokon, mint te, identitásnélküli, zavarodott emberkéken. próbálj bemenni kolozsváron egy magyar kocsmába és mondd el, mi maradt a magyarságából. tele van románokkal. menj be a bulgakovba és mondd meg mi maradt az egykori magyar egyetemista kocsmázókból. tuk-tuk zene, és az asztaloknál falatozó oláhok. és ez ojd kocsmája, aki ugye az erdélyi értelmiségi elithez tartozik elméletileg. de minden identitást megörző pillért elmos a pénzügyi érdek és a mindent behálózó, elbutító média. (mikor hallottál te utoljára magyar zenét kolozsvári kocsmában?)
zetlorf 2013.02.15 06:48:42
@GERI87:
"Semmiféle tudatos román területfoglalás nem volt! "

nem vagyok történész s jó lenne ha ezeket a dolgokat egy közös történészbrigád egyszer és mindenkorra tisztázná (már amennyire lehet). de azt erősen kétlem, hogy az 1950-es évektől napjainkig nem folyik egyfajta betelepítési folyamat az erdélyi magyar városokba. kolozsvár már nem példa, mert itt még 20%-ban sincsenek már magyarok. és lassan már vásárhely sem, ahol már évek óta román a polgármester. és csíkszeredában is rengeteg a román szó, sőt székelyudvarhelyen is megjelentek már a román szomszédok. vagy borszéken szépen kihalnak az idős magyarok, a románok meg csak szaporodnak. csak nézzétek meg hány ortodox templom épül a székelységben. ilyen körülmények között milyen az élet? nem csoda, hogy sokan kivándorolnak, vagy elrománosodnak vegyesházasságokban (hány Covaci, Chirali, meg egyéb románosított nevekkel találkoztam, már hadd ne is említsem), vagy egyszerűen már nem érdekli őket az identitásuk, mert a napi gondok lekaszálják őket... és persze az erdélyi magyar közösségben sincs mérvadó egyéniség, aki a kulturális identitást erősítené, vagy ha vannak is, a gyenge médiavisszhangnak köszönhetően nem népszerűek. a kulturális rendezvények száma nagyon csekély. vagy elkorcsosulnak, mint a magyar diáktáborból kinőtt "félsziget" fesztivál, ahol lassan már több a román résztvevő.
ezek mind olyan apró folyamatok, amelyek követik az évtizedek óta tartó demográfiai változásokat és lassan az erdélyi magyarok kihalásához vezet. persze generációk kérdése, de a folyamat már régóta megindult és nem fog leállni, mert mire felébrednek, akiknek fel kell ébredniük, addig nem lesz kihez szólni.
A Samsung már egy hete teaserkedett a www.tgeltaayehxnx.com oldallal, ami a Samsung logó támogatását élvezve számolt vissza valamiig, amit elvileg senki sem tudott, hogy mi:       Aztán az anagrammákban jártas szakértőink rájöttek, hogy ez nem más lesz, mint a…..