Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ko123la

226 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A receptet a facebookon lájkolta egy barát, aztán el is feledkeztem róla, pedig nagyon csábítóan nézett ki. Aztán nagy nehezen megkerestem a forrást, az Ízbolygó FB-oldalon volt. Ha el is lehet képzelni durvábban túlzó édességet, akkor is csak nehezen - egy-egy réteg vajas kekszalap, egy mogyorós…..
CookTa Napraforgós kenyér 2017.09.19 09:08:40
Ahogy meséltem itt a blogon is, mostanában tényleg sok kenyérfélét sütünk. A kalácsos vonalat kezdtem nagyon unni, ráadásul mostanában tiszta fehér lisztből dolgoztam, ezért nagyon kellett egy egész más, inkább fitneszes kenyér. Ez most teljes kiőrlésű (fele részben), magos, és formában sütöttem meg…..
CookTa Fatörzs kifli 2017.09.17 14:23:59
Újra beindult a gyakori itthoni kenyér-kifli sütögetés, és bár péksüteményből sok változatot megesznek a családban, az egyértelmű nyertes még mindig a kalácsos tésztájú kifli. Ebből mostanában többször is kellett sütnöm, és hogy ne legyen unalmas, legutóbb egy ilyen kakaós-sima rétegzett kifli…..
CookTa Töltött karalábé 2017.08.10 12:08:48
Végre nem egy sokkal régebben előkészített poszt, vagy csak egy fénykép, amihez utólag írom meg a sztorit, hanem egy relatív friss élmény, ami talán még szezonálisnak is számít. Ismét egy éttermi fogás hozta meg az inspirációt, és ahogy elkezdett bennem motoszkálni, hogy érdemes lenne egy ilyet…..
CookTa Crème Brûlée (Jamie) 2017.08.04 09:43:35
Most éppen nem akartam semmit újat felfedezni, és különben is, ha már lángszórózás, akkor nekem a sima krém helyett sokkal inkább a tejberizs karamellel. Viszont vannak rendelések, a családom felkért, hogy most legyen inkább krém, és nem válogattam, elmentem Jamie Oliverhez, vettem a receptjét, és…..
CookTa Tengeri sügér grillen 2017.08.03 17:31:03
A hosszabb hallgatás megtöréseként egy gyors poszt, inkább csak sima bejegyzés, mint igazi recept. De persze ehhez is van egy egyperces családregény: az egyébként mindenevő és gourmand nagylányom mostanában nem volt lelkes a sütőben sütött, fűszeres, fokhagymás, petrezselymes halakért (mint pl. ez a…..
A dagasztás nélküli kenyérben az a menőség, hogy nem kell plusz melót beletenni, amikor így is pont elég arra gondolni, hogy a sütőt be kell kapcsolni, amitől csak még melegebb lesz... cserébe persze kárpótol, hogy a saját, extra finom kenyeremet ehetem és tálalhatom, szóval valamit valamiért…..
CookTa Szezámos hamburgerzsemle 2017.04.11 16:55:27
Ha hamburgerről vagy pulled pork szendvicsről van szó, mármint otthon, akkor mindig lelkesek vagyunk, és a szendvics csak saját sütésű bucival jöhet szóba. Korábbi receptemben már szerepelt, hogy akkoriban milyet sütöttünk, de annyi kenyérféle készül nálunk, hogy ez is átalakult, és mostanában már…..
A mostanában feltett sok slow food közé először kerül be egy leves is, az eredetit a StreetKitchen-en láttam, és az egész éjszakás főzés felkeltette a figyelmem. A húslevesek nagyon mennek nálunk, többféle verzióban is, de ritkán marhából, ritkán erőlevesként, és ha volt is májgombóc, nem ezt a…..
CookTa Őzpörkölt 2017.04.06 09:11:16
Bár a blogról nem feltétlenül látszik, azért törekszünk rá, hogy értelmesen étkezzünk, normális kajákat együnk. Így aztán - bármit is gondolnak a német kollégáink a folyamatosan gulasch-ozó magyarokról - tényleg ritkán van pörkölt, ha mégis, akkor ahhoz legalább valami ürügyet igyekszünk találni. A…..
CookTa Serpenyős garnéla 2017.04.02 18:53:54
Ritkán jutok olyan helyre, ahol friss rákot lehet kapni. Most éppen a Metróban csábított el a garnéla, és egy gyors szombati ebédnek képzeltem el. A rákot annyira egyszerűen készítettük el, amit egy ilyen minőségű alapanyag megkövetel, semmi különleges, csak hagyni érvényesülni a saját ízét.…..
LOVE CLOUDLET PAVLOVA 2017.03.14 14:41:52
Ahh volt egy kisebb kihagyás, bocsánat. Bölcsi mellett nem sok időm volt sütni, hogy őszinte legyek. Nem, mint ha nem kárpótoltak volna a kicsik. Most, hogy vége a gyakorlatnak, visszatértem a konyhába. Fogadjátok sok szeretettel az első pavlova tortám. Hozzávalók: 4 db tojásfehérje 100 g…..
ko123la 2017.03.16 10:20:34
Hozzávalók: 80-100 dkg vaddisznó comb 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 szál gyökér 4 szál répa 40-50 dkg csiperke gomba 2-3 dl száraz vörösbor 4-5 szelet füstölt szalonna 1 ek barna cukor 1/2 l passzírozott paradicsom 1/4 ek morzsolt babérlevél 1/4 ek őrölt borókabogyó só és…..
CookTa Amerikai almáspite 2016.12.20 10:02:19
Kicsit bajban vagyok, csak egy sima vasárnap délutáni édességnek indult, vigasztalásként, amiért hagytam magam elcipelni a két lányom által az aranyvasárnapi tömegbe vásárolni. Ezért nem mértem semmit, csak a becsléseim vannak meg, hogy miből mennyi mehetett a tésztába - viszont nagyon jó, ilyet is…..
CookTa Babgulyás 2016.12.16 09:22:31
Nem ritka a hétvégi menüben a sűrű, cuccos leves, és hozzá valami könnyebb finomság. Viszont ha már bab, akkor elsősorban a jó tejfölös, füstölt húsos, kolbászos fejtettbab-leves dívik, de most mást kívántam. A kívánásban nagy szerepe volt annak a darab marhahúsnak, ami a pult elő került elő a…..
A nagylányom már egy jó hete megvetette a karalábékat, ő akarta megfőzni magának a szokásos családi recept szerint. Ez valahogy elmaradt, én pedig meg akartam menteni a zöldséget. Kedvem támadt valami mást csinálni, ehhez ezt a Fördős Zé receptet találtam. Lényebében változtatás nélkül megfőztem, és…..
CookTa Őszi gyümölcsszelet 2016.11.04 15:45:42
Az ilyen zsíros piskótás gyümölcsös lepények annyira gyakoriak az ember körül, hogy ha valami édességre és különlegesre vágyik, nem is igazán ilyennek akar nekikezdeni. Viszont egy kollégától jött egy jó ajánlás. és mielőtt a lányommal nekikezdtünk volna a baklavánknak, a párom gyorsan összedobta,…..
CookTa Konfitált kacsa 2016.10.22 22:12:06
Egyre jobban rá vagyok kattanva ezekre a lassú sütésű húsokra, sokszor kockáztatva a család péntek vagy szombat éjszakai álmát, amikor általában bekerülnek a sütőbe, és reggelig illatoznak lentről a konyhából. Ez is most kétszer készült egymás után (Manóék, erről maradtatok most le!), mivel álom…..
CookTa Darázsfészek 2016.10.08 12:44:35
Most, hogy találtam róla egy pár fotót, nem is akartam elhinni, hogy ez a kis hétköznapi kelt tésztánk még nem került fel a blogra, de ez van, most pótoljuk a lemaradást. Járatos családi recept, mindkettőnk családjában sütötték, annyi különbséggel, hogy én vékonyabbra nyújtom a tésztát, a nagymamám…..
CookTa Kókuszos tejberizs 2016.09.25 10:14:34
Világmegváltás helyett jöjjön most egy egy termelési riport a zsebsárkány felavatásáról. Az egyébként nem rosszul felszerelt konyhánkban eddig nem volt cukrász kézi fáklya, most kaptam, és ki kellett próbálnom. Az ihletet pedig egy nyár végi neszmélyi látogatás adta a Hilltop Borhotelben, ahol…..
Miért ne? Hiszen ez nem akármilyen pite, hanem egy igazi gyönyörűség! Egy valóságos csoda, ami szinte megszólal. Ugyan, ki ne örülne neki egy szép dobozban, vagy akár egy új konyharuhával lefedve, és masnival átkötve, a karácsonyfa alatt? Tavaly sütöttem először, és idén is…..
Volt már klassz pohárkrém a blogon, abban a krémes rétegeken kívül az alapot zabkeksz-morzsa adta. A mostaniban ezt cseréltem zabkására, és egy kicsit igyekeztem elegánsabbá tenni. A hűtőben összeállt zabkása jó kontrasztja volt az epres gyümölcsrétegnek és a mascarponés habnak, és megint csak el…..
CookTa Stíriai metélt 2016.06.24 14:24:30
Túrós-tésztás édességek vannak a családjaink repertoárjában, vargabéles készül néha, a pároméknál túrós töltött zsömle, de a stíriai metéltnek semmiféle hagyománya nem volt. Egy barát mesélte, hogy náluk gyakori, és hogy mennyire szereti, úgyhogy végül elkértem a receptjét, és megsütöttük. Annyira…..
CookTa Sous-vide szűz 2016.06.17 08:23:06
Lassan kezdenek megjelenni itt a blogon is a sous-vide fogások, ami jó, értelmet kell adni visszamenőleg a beruházásnak. Lelkesebben is próbálkozom, amióta van olcsó fólia (a gyári darabja kb. egy ezres, a mostani, ami szintén kifejezetten erre a célra készült, tökéletes a vákuum-gépbe, meg harminc…..
ko123la 2016.06.21 10:16:10
@Csaba Károly: Hi, 12 órás sós pácban állt az 5-6 centi átmérőjű hús - szerintem (és elég sok sous-vide témájú angol oldal szerint is) megfelelően kezeli a húst. Egyébként a tapasztalat is azt mutatta, hogy egységes sósságú volt a belseje is, átjárta a pác. Ha csak ez tart vissza, akkor a sous vide után felszeleteled, és úgy sütöd meg a két oldalát hirtelen, magas hőfokon
ko123la 2016.06.21 10:18:46
@ko123la: @MaciBacsi: Hi, a fertőtlenítéssel kapcsolatban ld. az előző választ. A gyári Sous Vide Supreme gépet magát (a vákuumfóliázóval együtt) az eBay-en vettem használtan, a cikkben is hivatkozott fóliát a Dominox-nál vettem Dunaharasztiban.