Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kes

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
Kes 2013.03.16 22:53:07
@ColT: Most őszintén, mit segített ez az üzenet? Szerinted nem azt kellett volna küldeni, hogy: "Lehetőleg nyugat Magyarországon senki ne induljon útnak. Ha már úton van és elakadt hívja ezt a számot: xxx. További információk a Kossuth rádión és az M1-en negyedóránként. BM" Ja, és mindezt még csütörtökön kellet volna!
Egyébként ahogy a Telenor, én sem küldtem volna ki azt az üzenetet, amit valaki megfogalmazott. Több ismerősöm, akinek fogalma sem volt az egészről majdnem pánikba esett, hogy mi frász van!

"Na figy. Kurva jó kis megközelítés az, hogy a hálózatot kiépíti és üzemelteti, és stb., csak fogd már fel, hogyez csak egy manageri megközelítésben jelenti az, hogy egy olyan dolog pénzbe kerül, aminek a léte vagy nem léte, kb. semmilyen változást nem jelent a hálózat üzemeltetési, fenntartási költségeiben."
Erre az írásodra szintén csak azt tudom mondani, h vagy nagyon fiatal vagy és még semmit sem csináltál, vagy tipikus másfaszávacsalánt (komcsi) vagy. Szerinted, ha felhajtok az autópályára miért kell fizetnem? Jelent valamit ez a hálózat üzemeltetési, fenntartási költségeiben?

Összefoglalom:
Fingjuk nem volt hogy mit kellene csinálni. Valakinek eszébe jutott, hogy a mobilcégek IS kötelezhetőek a értesítésre. A szöveget már nem tudták megfogalmazni és az egésszel elkéstek 20-24 órát. Szerintem nem a Telenor a hibás mert nem küldte el!
Kes 2013.03.16 23:13:12
@ColT: Köszönöm, hogy legalább részben belátod, hogy egy teljesen értelmetlen, nem releváns üzenetet teljesen felesleges kiküldeni a 11.5 millió előfizetőnek. Innentől nem értem mi a baj a Telenorral!
Ha pedig még 32 évesen sem érted, h mi a baj azzal, h valamit mással fizettetek meg, akkor Te vagy még a szüleidnél laksz, vagy komcsi vagy.

Maradjunk az autópályás példánál:
Megépítették a pénzünkből, extra drágán, sokszor hitelből. Abból a pénzből tartják fenn amit én is és a rajtunk áthaladók fizetnek díjban. Nem tetszik, de ha ez nem lenne, akkor még mindig 1 nap lenne egy út Veszprémből Békéscsabáig. A díjért cserébe - amiből fenntartják az autópályakezelőt - elvárom, hogy tájékoztassanak a helyzetről és takarítsák a pályákat. Ebből a két feladatból Nyugat-Magyarországon még a mai napig sem sikerül minden. Nem nekem kellet felkészülnöm a várható időjárásra, hanem az autópályák és főutak fenntartóinak! Tudod, őket ezért fizetjük!
Kes 2013.03.16 22:30:00
@ColT: Már bocsáss meg, de Te a fideszKomcsik közt is egy gyengébb képességű vagy. Mindenki tudja az sms történetét aki a 90-es évek közepén ébren volt. A GSM szabvány nem szabályozza, hogy ezért pénzt lehessen kérni.
Próbáld meg összerakni: van egy hálózat, azt valaki kiépíti, üzemelteti. Szerinted ez nem kerül semmibe? Ezt lehet ingyen használni? Ha tényleg ingyen lenne nem lenne egy vállalat ami ingyen is adná?
Eskünkhöz híven nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk Orbán Viktor 2011. március…..
Varánusz Bajnai: ok a pánikra 2012.10.11 05:33:28
Véget ért az utóbbi két év legnagyobb konteója, fény derült a Hogyan Tér Vissza Bajnai Gordon Tervre. A messiásvárók megnyugodhatnak, a politikai paletta összes többi résztvevője kicsit betojhat, de legalább máris indulhat a ki-kivel-miért-milyen körülmények között…..
Kes 2012.10.11 10:47:32
@MACISAJT: Megkérdezhetem, hogy amit leírtál a minisztérium vagy a fidesz hivatalos álláspontja?

"vakablak · vakablak.blog.hu 2011.10.22. 18:11:09
Tyű, az csodajó, hogy MACISAJT is ide kommentel és hogy pont ebben a témában. Őkelme a nol.hu hatvanhétszer kirúgott-kitiltott fidexnyik trollja (kocsobur/ekeke/ajsbar/mundzuk/oktár/Hydra/paff stb, stb), és kapaszkodjatok meg: szintén Navracsics hivatalában dolgozik (ha azóta feljebb nem bukott). Nézőpontos "vezető elemző" volt a lelkem, a jobbklikk.hu alapítója. Leánykori neve Szabó Márk.

Az ehhez a topichoz írt egyik kommentben már hivatkozott mancs-cikk (A magyar "polgári underground" - I. Sturm und Drang, www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23195) szerint ő Navracsics hivatalának kabinetvezető-helyettese (vagy legalábbis volt még idén februárban), nevét közvetlenül Böszörményi Nagy Gergelyé mellett említik. :)

Itt a nol-beli cikk, ahol elszólta magát a saját személyazonosságát illetően: nol.hu/belfold/megkezdodott_a_fideszes_mori_polgarmester_buntetopere

Közönséges, közpénzekből fizetett kormánypárti troll."
Innen: nemtetszikarendszer.blog.hu/2011/10/21/jelentsd_navracsicsnak_a_miniszteriumi_trollt
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
Kes 2012.10.04 13:40:28
@Blogger Géza:
Jó ezeket a győzelmi jelentéseket olvasni!
De akkor mond már meg végre, hogy minek hívta ide ezeket az _ilyeneket_ Orbán?!
Kes 2012.10.04 15:40:58
@Blogger Géza:
A rendőrök operatív célja pl. a lopások a felderítése. Mégsem ők lopják el az autódat, hogy lássuk munkájuk értelmét.

Eddig ezeket a csacsiságokat írtad:
- azt akarják, hogy Orbán vezesse ki a szektorális különadókat, mert ők a nyugati-európai országok és észak-amerika szekértolói (Géza, nem baj, hogy nekünk ezek az országok a szövetségeseink és tagja vagyunk mind az EU-nak, mind az IMF-nek?)
- írod, hogy IMF célja kihelyezni a "rábízott" pénzeket

Kérdezem én, miért tűritek ezt? Mit ér a szent kétharmadotok, ha egy delegációt nem tudtok hazaküldeni? Pedig nekünk olyan jó mutatóink vannak, hogy a környező országok gazdasági miniszterei egymásnak adják a kilincset Matolcsynál a receptért! Miért kell szegény Viktornak leveleznie _ilyenekkel_ és kijelentenie néha, hogy "az IMF a barátunk"?

Választ! Választ!
Kes 2012.10.04 15:58:32
@Blogger Géza:
Ebből semmi nem igaz, csak egy butus összeesküvés elmélet, ami szerint a gaz IMF a vesztünket akarja. De legalább vicces.

Miért Te részt veszel ebben a tárgyalássorozatban, hogy ilyen pökhendi vagy?
Mesélj!

Ja, és válaszolj, miért hívta Orbán ebbe a feritélbe a EU-IMF delegációt?
Rod Laver egykori ausztrál teniszező, az open era első nagy csillaga. Az egyetlen a világon, aki kétszer is meg tudta csinálni a Grand Slam-et, azaz megnyerte mind a négy nagy tornát: Melbourne-t, Wimbledon-t, a Roland Garros-t és Flushing Meadows-t. Az open era előtti…..
comment:com Fizetős lett az es.hu 2012.02.01 16:00:00
Egy véletlennek köszönhetően vettük észre, hogy az Élet és Irodalom online verzióját már nem lehet ingyen elolvasni. Mint megtudtuk, a váltás a lap január 13-ai számától él. Az Élet és Irodalom nyomtatott változatánál 13 forinttal drágábban olvashatják online a…..
Kes 2012.02.01 20:28:37
@shitgun: Egy - szerintem - nem létező hirdetésszervezőnél sokkal jobb egy létező, még ha a piac zsugorodik is. Sőt!
Az meg, hogy az ÉS elfogult! LOL! Miért kellene egy hetilaonak, ami 500 forint elfogultnak lennie, ez nem a Blikk, vagy a MN-Népszava. Lehet, hogy Te egy 13. számtech. újságnál dolgoztál ahol minden hardwer bejelentést leközöl még rajtatok kívül 130 másik online és offline médium. Hát, a Te bajod. De, és ismét szvsz, nem olvasol máshol olyan mély és részletes elemzéseket a napi politikaáról mint ebben, mert van idő és terjedelem rá. Lehet, hogy nem tudod, de rendszeresen publikálnak az ún. magyar jobboldal eminens képviselői (akik többnyire talán a helyes fogalmak szerint konzervatív-liberálisok lennének) és külföldi jobboldaliak is.
Az első Gyurcsány-kormány „Száz lépés" programjának egyik eleme volt a gyermekek életkezdési támogatása, az úgynevezett „babakötvény". A brit példákra figyelemmel kialakított rendszer célja az volt, hogy állami támogatással, kamatadómentességgel, kedvező…..
Kes 2012.01.30 12:23:03
És ismét visszatértünk az alapproblémához: az állami szabályozás hiányosságaihoz.
Miért nem működött jól a Manyup? Mert nem volt verseny. Nem építettek be egy kontrollt a biztosítottak felé, mint pl. a autós kötelezőnél. Ha lett volna egy fix időpont amikor minden kasszának ki kellett volna hirdetnie jól összehasonlíthatóan a 3 portfóliója éves és az elmúlt 3 éves nettó(!)hozamait, akkor lett volna egy kis verseny. Így az állam a megfelelő szabályzás helyett egyszerűen a létező legrosszabb megoldást választva eltüntette a megtakarításokat egy későbbi kormány terhére, anélkül, hogy ebből bármiféle haszna származott volna az országnak. Sőt! Kicsinálta a legnagyobb magyar intézményi befektetőt, rombolta a megtakarítási hajlandóságt, a jogbiztonságba vetett hitet. (Az, hogy közben végig magának ellentmondva is hazudozott csak az extra.)
Ugyanez a banki egyoldalú szerződésmódosítások ügye. Ha a z állam sokkal jobban leredukálja, ne adj isten az alapkamathoz, vagy BUBOR-hoz köti a hitel és betéti kamatok maximális eltérését az termékekre lebontva és nem engedi adhoc díjjak és költségek utólagos felemelését és kivetését, szerintem nem is állt volna elő, vagy nem lenne ekkora probléma a devizahitezési ügy. Egyébként ez is ahogy kezeli a kormány, a lehető legkárosabb a lakosságnak és az országnak. Jutalmazza azokat, akiknek nem nagyon van rá szükségük, összerúgja a port nemzetközi szinten mindenkivel, és ismét azt sugallja, hogy van ingyen ebéd.
Aki Magyarországon online vásárol, az 8 napon belül bármiféle indoklás nélkül visszaküldheti a megvett árut, aminek az árát a kereskedő köteles visszafizetni. Nincs tehát mérlegelés, a cuccot ki lehet bontani, lehet használni is, sőt az sem törvényi feltétel, hogy az eredeti…..