Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr. pharmacist

0 bejegyzést írt és 261 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konzervatórium Realpolitik I. 2008.04.21 18:15:00
A mindenkitől és mindentől (józan ész?) szigorú távolságot tartó újdondász hírportál egy napon belül önkéntelenül is kétszer pucolta fényesre Miniszterelnökünk kissé megfakult cipőit. Médiatörténeti villámrajt, de nem is ez az érdekes. Az imidzsét bulváros eszközökkel…..
- avagy hová álljanak a belgák és a hózentrógeres filozófusok?(SERES LÁSZLÓVAL KÉSZÜLT NAGYINTERJÚNK ITT OLVASHATÓ) Képzeljük el a következő történetet. A helyszín egy holland városka, ahol fellép egy arab zenekar. Egy muszlim fiatal elmegy egy jegyirodába…..
Háromnegyed négy körül értem ki, benéztem a Hollán Ernő utca körút felöli végén, majd a Jászai Mari térre mentem, Tomcaték gyülekezőhelyére. Kb. akkora tömeget láttam, mint amekkora az előző tüntetésen az ellentüntetők oldalán összegyűlt. Továbbmentem, de két utcával…..
Konzervatórium Vihar a biliben 2008.04.11 08:18:00
Robbant a hírbomba: Tomcat, a szélsőjobb Kiszel Tündéje, oldalán a gyurcsányi megszorítások alatt (kilóban legalábbis) szépen gyarapodó Bloginnal 2008-as tiszaeszlári boszorkányüldözést szeretne kreálni abból, hogy a Broadway (hehe) jegyirodában úgy szolgáltak ki egy kiscsajt,…..
Természetesen most nagy az összeborulás, mindenki szeret mindenkit, egység, barátság, sör-bor, miegymás. És nem akarom ezt az örömöt elrontani, hiszen a tegnapi események fölött érzett öröm érthető, és teljesen rendben van. Ebben az örömben mindenkivel osztozom. Még a…..
mr. pharmacist 2008.04.09 01:26:41
Békés Márton a Kommentárban megírta nagyjából azt (PDF link), amit én is terveztem megírni ide a régi és az mai neokonokról. Arról van szó, hogy az amerikai neokonok első, elsősorban bel- és kultúrpolitizáló nemzedéke, főleg Irving Kristol, teljesen rendben vannak, képesek…..
Az utóbbi idők írásaiban, és blogos társalgásokban is előkerült - ismét - a neokonzervativizmus témaköre, annak számos komponensével együtt: a piac, hagyományok, és az USA jelenlegi külpolitikája is. Kis leegyszerűsítéssel azt lehet mondani, hogy két konzervativizmus vitája…..
Van egy kiváló angol borász, John Schooler, aki borait az ott hagyományosnak számító 75cl-es és 37.5 cl-es kiszerelésben palackozza. Ez a vevőit nem különösebben zavarja, olyannyira nem, hogy a királyi családnak is szállít. Zavarja viszont az EU-t, "aki" kitalálta, hogy…..
A Lehet más a politika? című rendezvénysorozat tegnapi felvonásában Tölgyessy Péter analízisét hallgathattuk meg a mai magyar helyzetről. Anélkül, hogy az előadás minden egyes elemét említeném (1., nem jegyzetelek, 2., több mint két órás volt az előadás), megpróbálom…..
Ha már szóba jött itt az MDF, meg az SZDSZ, meg az, hogy adott szituációban ki lesz konzervatív, meg ki nem, ejtenék pár megjegyzést arról, hogy vajon miféle kihívások érhetik azt, aki valamilyen értelemben a konzervatív gondolkodáshoz kötődik ma Magyarországon. Először, ugye,…..
(A poszt, a címén túl, csak lazán kapcsolódik Gabrilóéhoz. Annyiban mégis, hogy a liberális címkéért való harc is dúl, csak nem egy 30-40%-os és egy 3-5%-os támogatottságú párt között, hanem egy 1%-os párton belül.)Az SZDSZ-sztori Csábító lehetőség volna egy…..
mr. pharmacist 2008.03.21 23:20:23
Konzervatórium Az új főbűnök 2008.03.11 13:57:00
Ezzel a posttal hagyományt teremtünk, természetesen. Az aktív teljes jogú szerzőink feliratkoztak egy belső nem publikus levlistára, mely meghívásos alapon működik. A levlistánk naponta jobb időkben 50-100 körüli levelet termel, és azt vettük észre, hogy számos téma egymás…..
Az utóbbi napok vitái a blogon elgondolkodtatók voltak. Mert miről is szól a "konzervatív" címke körüli feljhajtás? Ez küzdelem, méghozzá a címkéért.Hovatovább, ez azoknak a küzdelme - elsősorban - akik "szintetizálni" akarnak. A dolog lényege ugyanannak a…..
Immár sokadik éve (2004 óta különösen) van abban az érthetően kínos helyzetben az MSZP vezette kormány, hogy a nemzeti ünnepek alkalmával újra-és újra valahogyan pozitív módon viszonyulnia kell a "nemzeti kérdéshez". Ebből rendre valamiféle bűntudat érthető…..
Az EÜ-reformon a média meg a politika figyelme, holott a felsőoktatás állapota meg reformja legalább ilyen fontos - az ország jövője szempontjából egészen biztosan. Egy frusztrált bölcsész vizsgaidőszak utáni panaszai következnek. Rövid felsorolás, vagy inkább csak vitaindító.…..
Gabrilo nem érzett kedvet Orbán Viktor beszédének elemzéséhez, amit mélységes megértek. Ám akad a beszédben egy-két mondat, amely megütötte a fülemet, és elgondolkodtatott: "A mi politikánk középpontjába is mindig az emberek állnak, és az a kérdés foglalkoztat…..
PSZ kolléga volt olyan szíves, és elküldte nekem a mai Szabad Népben megjelent Csapody-cikket. Amúgy ez a "ki a konzervatív" és "mi a konzervativizmus" téma úgy tűnik, népszerű napjaink politikai diskurzusában - ami nem feltétlenül baj. A baj az, hogy ilyenkor…..
"A  Népköztársaság útján mennyi különös alakot elrejt a konfekció-kabát. És sohasem tudható, hogy mikor nem látja senki őket, mivé változnak át." /KFT/ Kezdjük szabad asszociációval. Kínos. Nevetséges. Gagyi. Szánalmas. Vérciki. Folytathatnám még, de…..
mr. pharmacist 2008.02.07 19:08:37
mr. pharmacist 2008.02.07 19:09:21
"...aki nem hisz Istenben, az bálványokban fog hinni; s ha szabad ezt kiegészítenem, aki sem Istenben, sem bálványokban nem hisz, az minden bálványok legsötétebbikében fog hinni: ez nem más, mint az Emberi Akarat deifikált absztrakciója, amelyet oszthatatlan egységként…..