Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Megéri tyúkot tartani? 2014.02.01 07:00:00
A következő olvasói levél adta az ötletet, hogy újra górcső alá vegyük a kérdést: Megéri tyúkot tartani? A kérdés: Szeretnék tyúktartással foglalkozni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Röviden megpróbálom összefoglalni jelenlegi helyzetemet és a kérdéseimet. Ha…..
Esi 2014.02.04 11:49:35
Sziasztok!
Véleményem szerint abszolút megéri a baromfikkal foglalkozni. Természetesen nem anyagiakról beszélek, mert manapság hajlamosak vagyunk mindent pénzben mérni.
Számunkra a legnagyobb haszna abban van, hogy folyamatosan ellenőrzött, általunk jól ismert biztos forrásból származó alapvető élelmiszert tudunk fogyasztani a baromfiknak köszönhetően. Egyetértek azon előttem szólóval aki szerint táp és egyéb takarmánykiegészítő nélkül hosszabb időre van szükség a felnevelésükhöz, azonban szerintem itt pont az a lényeg hogy nem kell sietni. Aki folyamatosan és rendszeresen nevel évről-évre, annak mindíg akad olyan, amely pont jó a levágásra, vagy éppen már tojik.
A másik nagyszerű hasznuk a gyerekek szempontjából van, hiszen az állattal való foglalkozás nagyban segíti őket abban, hogy megtanulják a felelősséget, a gondoskodást és megérezzék a befektetett munka gyümölcsének ízét.
Végül közvetett hasznuk van abban, hogy a szintén általunk művelt kicsiny konyhakert tápanyag utánpótlása évről-évre megoldott, nem kell műtrágyát használnunk a szép termés érdekében. A konyhakertből származó zöldhulladék pedig visszajut a baromfikhoz.
És végezetül nagyon-nagyon jó kikapcsolódás nekünk felnőtteknek, így segítségünkre vannak abban, hogy újra feltöltődve vessük magunkat abba a munkába, amely sajnos olyan világban zajlik, ahol kizárólag csak a pénz számít.
Esi 2014.02.04 14:55:57
@zsuzsibuvar: Az úgy nem működik, hogy Te azt mondod a gyerekednek (nevelési szándékkal), hogy "eredj fiam szerezz be 5 tyúkot és mostantól a felelősségről fogsz tanulni". Ez nem így működik! Egy normális családban a gyerek számára a norma az, ahogy a szülei élnek. Az állattal való foglalkozás és egyben a mezőgazdasági munka egy életforma. Ha Te igazán szereted az állatokkal való törődést, akkor biztos lehetsz benne, hogy a gyereked is követni fog, hiszen a gyereknek Te vagy a példaképe, rajtad keresztül formálódik.
Egyébként én is magamnak tartottam eleinte az állatokat és eszembe nem volt 12 évesen, hogy a majdani gyerekeim miatt fogjak bele.
Szóval ha Te nem szereted ezt az életformát, akkor ne csodálkozz azon, ha a gyerekeid sem mutatnak irántuk érdeklődést.
Esi 2014.02.06 17:24:35
@zsuzsi_buvar: Ez a párbeszéd kezd olyan mélységekbe süllyedni, ami nem méltó ehhez az oldalhoz, úgyhogy válaszodat elfogadva és egyben megköszönve nem bonyolódnék végelláthatatlan üzengetésbe.
A véleményemet immár ismeri mindenki, következtetéseket pedig kizárólag a leírtakból vontam le. (ezt csak azért írom, hogy ne érezd kikerülve a kérdésed) További szép napot! :)
Tyúkudvar Kiscsibék 4.hét 2012.05.30 06:52:00
Betöltötték a 4. hetet, május 24-27 között. Meséljenek a képek!Már csak heten vannak. Az egyik, hátul, ahol a helyük van átment a szomszédba, átbújt a kerítésen, ahol a kutyák rögtön elkapták. Sajnáltam, a szomszéd is, de hát mit tegyek. Gondolom a többi is hasonlóképp…..