Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pity pang

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
… de gondoltam hírt adok magamról, meg füstjeleket, hogy érezzétek a törődést.  Hol is hagytam abban!?? Jaj, tudom, a vizsgálatosdinál. Na ugye az van, hogy van ez az alloimmun gond, papírom van róla, sőt, még pecsét és aláírás is van rajta ezzel a szöveggel:  A…..
Megint eltelt egy hét. Tényleg kezd egyre hihetetlenebb lenni hogy ilyen sokáig húzzuk. A kórházban már sem az NST-n, sem a dokinál nem kérdezik a nevemet, csak nyúlnak a papíromért. Mi is egyre izgatottabbak vagyunk, pont mint egy régóta tervezett nagy utazás előtt. Mindent úgy…..
pity pang 2013.04.14 22:34:30
pity pang 2013.04.16 16:30:50
... amit néha orkán erejűnek, néha meg csak egy gyenge kis fuvallatnak érzek. De valami tagadhatatlanul elkezdődött. Az előző bejegyzésem óta 4 alkalommal találkoztunk a pszichológussal. Beszélgettünk, figyelte a csajokat meg engem, sok mindenre rávilágított, de valahogy mégsem…..
pity pang 2013.04.06 22:11:22
@Leolib: Gyakran hallani olyan értelmezését a saját ágyban zavartalan éjszakai alvásnak, hogy válasz híján a gyerek leszokott a jeladásról, én viszont ezt nem látom a gyerekemen. Teljes nyugalomban alszik, és már mikor ott hagyom (egyedül alszik el), akkor látom azt a bizalmat a szemében, hogy tudja, hogy ha tényleg kellek, akkor visszajövök. Nincs (már) az, hogy kimegyek és sír, hogy menjek vissza. Tudja, hogy ott vagyok kint és ha kell, megyek. Ez egy folyamat vége, egy tanulási folyamaté, amiben a gyerek elfogadja, hogy ott vagy, ha kellesz, nem kell félni attól, hogy egyedül van. Mármint szvsz. És ez van alvás közben is. Ha kicsit elrugaszkodva akarom megfogalmazni, akkor azt mondom, hogy ott vagyok vele akkor is, amikor épp fizikailag nem. Nem kell hozzá az, hogy effektív ölelgessem, mert ott van helyette a teljes bizonyosság, hogy mindig ott vagyok, ha kell és ezt már nem kell folyamatosan bizonygatni, mert tudja, érzi.
pity pang 2013.04.06 22:13:49
@Leolib: Ja, a cigi: szerintem semmi rossz nincs abban, ha kiborulva pipázol egyet. Igazából egy szál cigi valszeg jobbat tesz, mint még félóra ideg. Maga a jelenet tetszett, ahogy elképzeltem :)
Gyerekmonopoly 32. hét - Pihenek 2013.03.19 15:55:15
Ha belegondolok, igazából nagyon jó dolgom van. Így, hogy nem kell bejárnom dolgozni, elvben tudok egy kicsit előre pihenni, már ha egyáltalán lehet ilyet csinálni. És mégis valahogy egyre fáradtabbnak érzem magam, esténként úgy dőlök be az ágyba, mint aki téglát…..
De azért az elmúlt egy hétben mintha változott volna valami... Mondjuk az az érzésem, hogy akkor is itt tartanánk, ha azóta nem jártunk volna be minden létező szakembert, de bejártunk, mert ez kellett az ÉN megnyugtatásomra. Voltunk például neurológusnál. Legalább másfél órát…..
2012. november 10. Még mindig betegen, most már ez komoly. Asszem elkezdem a felírt antibiót (Sumamed) szedni, éjjelre már vettem be köhögés csillapítót (Sinecod). Nondjuk lázam nincsen csak köhögök, meg fáj a torkom, ami nem múlik már egy hete. Közben köptetőnek tolom a…..
pity pang 2013.01.08 10:24:46
Ahogy haladunk az időben, úgy tűnik egyre nagyobb izgalommal várom az ultrahangokat. Nagyon-nagyon izgultam a legelső előtt is, de ott még benne volt a pakliban, hogy csak valami trükk az egész, és szó sincs itt terhességről. A másodiknál meg már javában rosszul voltam, és emiatt…..
pity pang 2012.12.15 21:13:50
@Ziebi: Ahhhaa. I see! :)
Sokan, sokfélét kérdeznek tőlem a babavárás kapcsán, és bizony nem egyszer sikerült már meglepetést okoznom a válaszaimmal. Azért akárhogy is nézzük, a világ Magyarországhoz képesthez képest másik felén vagyunk. Egy más kultúrára, más szokásokra épült rendszerben élem…..
pity pang 2012.12.07 22:05:13
Pontrol pontra:
A korai vizsgalat hianya szerintem nagy veszteseg. Akkor, amikor meg egyaltalan nem kezzelfoghato a terhesseg tenye, hihetetlen nagy elmeny meglatni a monitoron a pacat es foleg hallani a szivdobogasat. Komolyan mondom, nekem az az elso szivhanghallgatas megkozeliti a szuletes utani elso talalkozas elmenyet. Jo, el nem eri, de nagyon megkozeliti. A kesobbi uh-ok nekem nem okoztak ekkora elmenyt, mert pl amikor mar mozog a gyerek, akkor mar sokkal kevesbe utott latni, hogy je, ott mozog, hiszen ereztem.

Itt nalunk (Bp., XI.) sztkban szinten az van, hogy uh kulon van, nem orvos, hanem szonografus csinalja, aztan adja a leletet es esetleg a kepet, amit kielemez a doki (ha van rajta mit). Doki nem nagyon uh-oz. Van apanak borkanape es nagy teve a mozizashoz.

Toxoplazmozist nekem nem neztek, fel sem merult, pedig van macskam. Oszinten szolva amugy en ugy vagyok vele, hogy ha eddig nem kaptam el, az kisebb csoda es viszont macskaszart nem szedek, mason meg nem akarok idegeskedni (mit tudom en, hogy egy etteremben rendesen lemossak-e a salatat es stb). Szoval itt, nalunk nem alap, hogy nezik.

Azzal egyetertek, hogy a terhesseg nem betegseg, de speciel szerintem nem is az ember normal allapota, amikor nem kell pluszban ovnia magat es sokkal tobbet pihenni, sokkal tudatosabban taplalkozni. Rohadt nagy megterheles a szervezetnek a terhesseg (legalabbis nekem az volt) es ugye majd utana jon a szoptatas. Eleg abba belegondolni, hogy en szultem 8 honapra egy majdnem harom kilos gyereket, aki negy honapos korara 6 kilo volt es nagyon minimalis tapot kapott (egy kezemen megvan az alkalmak szama, akkor se sokat), ami praktikusan azt jelenti, hogy a szervezetem egy ev alatt a semmibol hozott letre 6 kilot! Ez iszonyu megterhelo. Szoval en nem szeretem, mikor ezt hangsulyozzak tul. Persze, beteg nem vagy, de masallapotban vagy, es emellett szerintem nem jo elmenni szo nelkul.

A magnezium szerintem hasznal. Amikor szedtem, egyertelmuen kevesebbszer gorcsolt be a labam, ami amugy marha kellemetlen. Szerintem a kemenyedesre is hat, bar az teny, hogy ha komolyan beindul a dolog, akkor egy otthon adagolt mennyiseg halottnak a csok (korhazban lehet, hogy tehennek valo adagot adnak, ezt hala istennek nem tudom).

A terheleses cukor szerintem egyertelmuen a legrosszabb vizsgalat a terhesseg alatt, en bevallom, kisse feleslegesnek is ereztem, nalunk gyakorlatilag senki nem cukorbeteg, vezna vagyok, mint a villanypozna, az alapertekem is mindig alacsony, meg ugy is az volt, hogy benyomtam egy turo rudit elotte, mert kulonben tuti elajultam volna. Mindegy, megvolt, de ellettem volna a cukros lotty nelkul, nekem meg jo adag tomeny citromlevel is borzaszto edes volt, nem szeretem az edeset kulonben sem. Szegeny gyerek meg olyanokat rugott tole, mintha belenyomtak volna venasan fel liter red bullt...
pity pang 2012.12.08 21:57:48
@Ziebi: Igen, tudom, milyen ott a terhességhez való hozzáállás, sok rokonom van az USA-ban és Kanadában is. Bevallom, nekem az már inkább felelőtlen, mint kellemesen laza. Az unokatesóm mindkét gyereke koraszülött volt, az első után sem merült fel, hogy esetleg nem ugyanúgy kéne élni, mint nemterhesen. Ez ugyanolyan túlzás, mint az (egyébként kikopó) itteni gyakorlat, hogy komplikációmentes terhesek üdülnek otthon teljes trhességeket.
Egyébként én is hülye voltam, elsősorban anyagi okokból végigdolgoztam a terhességem, az egész évi szabimat egyben, az utolsó hónapra tartogattam, nem voltam szabin, csak tán két napot (decemberben szültem). Meg is volt az eredménye, az utolsó két munkás hetemen állandóan elaludtam, mint a tök, arra sem emlékeztem, hogy lenyomtam az órát, holott előtte magamtól keltem időben még hétvégén is. A gyerek meg alighogy abbahagytam a munkát, 36+6-ra megszületett. Ha lesz még egyszer, ilyet biztos nem csinálok...
Gyerekmonopoly Hírek 2012.11.26 22:09:05
Jaj, még nem az, bár ott tartanék, de valahogy a szervezetem még nem vette az adást, hogy zöld lámpa. Rohadt vörösök, minden hónapban bevonulnak, pedig hívja őket a fene!  Nade akkor mivan!?? Ugye itt a jogos kérdés! Mint láthattátok, végre van valami előrelépés…..
pity pang 2012.11.30 14:51:55
pity pang 2012.11.30 23:45:35
@borsolyka: Ja! Nem tudtam, hogy van ilyen funkció. Viszont nem kaptam meg, mert azt a freemail fiókot nem használom és így mindig törli a freemail az oda érkezőket. Küldd el pls ide: pitypang.bezzegkukac frímél
pity pang 2012.12.03 22:25:17
@borsolyka: Oké, most átjött, válaszoltam is.
A 15. hét egy újabb csodálatos terhes-tünettel örvendeztetett meg. Köszönhetően annak, hogy egy hétig gyakorlatilag csak ültem, vagy az asztalomnál, vagy a kanapén, és küzdöttem a szakdolgozattal, mire hétfő lett, a testem bemondta az unalmast. Jobban mondva csak a derekam. Azt…..
Mondom ezt úgy, hogy egy héten egyszer jut időm arra, hogy bekapcsoljam a laptopot, akkor is csak 15 percre. És mégis. Evés Ha a múlt hónapban is írtam volna naplót, akkor ezt a fejezetet nagyjából egy mondattal el tudtam volna intézni: esznek, 8 perc, aztán kész. De kb. két hete…..
Gyerekmonopoly A csacsogó 2012.01.04 10:30:00
Nos, mivel rohamosan nő a kommentek száma, és látom a régiek is itt vannak, gondoltam csinálok egy külön topicot, ahol össze lehet gyűlni.Oldalt a Mindennapok menü alatt a legelső lesz! Jó csacsogást mindenkinek!Borstörő..
pity pang 2012.10.26 22:47:09
@teheneszet: 3-an lesz 11 honapos. Nagyon furcsan alakul a mozgasfejlodese, vagy mondjuk ugy, vicces. Hat honaposan meg alig-alig fordult es csakis hatrol hasra, vissza nem (azota se). Konkretabban 3-4 naponta fordult at egyszer. Aztan kialakult, hogy hatrol hasra fordul rutinszeruen, de vissza nem, ehelyett sir, en visszaforditom, ha nem, belefurja a fejet a foldbe es uvolt. Marha idegesito volt. Kozel volt a nyolc honapos korhoz, amikor rajott, hogy esetleg van mas opcio is es felnyomta magat negykezlabba, terdre. Innen 3-4 het alatt flottul maszott, egy honap mulva pedig mar allt es abbol majdnem azonnal lepegetett, viszont ujabb egy honap kellett, hogy vissza tudjon ulni. Baromi biztonsagra torekvo, csak azt csinalja, amit tutira de szaz szazalekra tud, emiatt szo szerint meg kellett mutatni, hogy fel tud allni, mert hetek ota nezegettem, hogy majdnem felall, de inkabb megse probalja meg. Maszas szinten, szerintem egyszer se esett hasra, ha elkezdte a mozdulatot es ugy erezte, nem biztos, hogy be tudja fejezni, visszacsinalta az egeszet. De amint egyszer csinalt valamit, ugy ment, mint az agybasz.ras. Nincs benazas. Alig esik.
Most ugy latom, jo az egyensulyerzeke, nem lepodnek meg, ha mondjuk ket honap mulva menne. Persze a fentieket figyelembeveve kerdes, mikor fog egy ilyen rizikos mozdulatot megprobalni...
pity pang 2012.10.26 22:48:02
@borsolyka: De tenylegesen ott van a ceg, vagy csak elvben van ott a szekhelye?
Volt itt minden az elmúlt öthétben, de a mérleg nyelve talán mégis inkább a pozitív irányba billen. Evés A szoptatással a lányok 10 hetes korában felhagytunk. Ugye előtte volt 3 hét, amiről végülis az előző posztom is szólt, mikor 3-4 órákat aludtam 3-4 részletben, a kis…..
Gyerekmonopoly Apa csak egy van? 2012.10.01 11:41:13
Adva vagyon egy férfiú. A 20-as évei végét tapossa. És egy leány. Ő most jött ki a középiskolából. A lány beleszerelmesedik, összeházasodnak. Először egy kislány születik, majd rövidesen követi őt egy kisfiú. A férfinek közben időről időre felbukkan az…..
pity pang 2012.10.02 09:50:54
@borsolyka: Hát, remélem, bár azt látom, hogy végrehajtáshoz kevesen értenek.
Igazából ha a bontóperi ítélet tartalmazta a tartásdíj-fizetési kötelezettséget, ahogy a poszt írja és jogerős volt (évek múltán nyilván), akkor az alapján kérni lehetett volna a végrehajtast. Tehát egy lépcső kimarad, a per, azt nem értem, minek volt. Aztán a végrehajtásban kérdés lehetett volna a pasi holléte, de én mondjuk a külföldről hallgattam volna, kértem volna egy lakcímnyilvántartós megkeresést, aztán ha az ott megjelölt címről ismeretlen helyre költözöttel jön vissza, akkor hirdetményi kézbesítést és ügygondnokot (ez volt szerintem a perben is neki, általában ügyvéd és szarik bele az egészbe), és kész. Amúgy sem törődnék bele az úgy sincs semmije dumába, ha egyáltalán igaz, lássuk a végrehajtó mit talál. Az ominózus egy tizenkettedet ha ennyire nem akarja végrehajtatni, ki is lehet hagyni, ámbátor megér egy próbát is, hátha a tulajdonostársak közül valaki megveszi árverésen, ennyivel is beljebb van. Na mindegy, csak hangosan gondolkoztam.
Van abban valami felszabadító, mikor bekövetkezik az, amitől félsz. Hát, legalábbis nem kell tovább félni tőle. Nehéz. Rohadt nehéz. Nagyjából öthetes korukban szabadult el a pokol, körülbelül akkor, amikor a terminus szerint meg kellett volna születniük. Cuki kis…..
pity pang 2012.09.09 08:55:05
"Más rendes háziasszony elmosogat meg beveti az ágyat, meg berak egy mosást, ha elalszik a gyerek. Én meg felpattanok a biciklire, ez legyen meg, mert ettől vagyok normális"

Jesszus, te tényleg hős vagy, én olyankor olvasok vagy alszom elsősorban és csak ha ezek már megvoltak, akkor takarítok. :D

Minden elismerésem, nem tudom, hogy lehet ezt bírni. A lányom hathetes korától átalussza az éjszakát, előtte is egyszer evett éjjel, de én már arra is úgy emlékszem, hogy horror volt. Volt olyan, hogy előbb ébredt, mint "kellett volna", ezért 1,5-2 órát ringattam, dadáltam, hintáztattam éjszaka, de hát hol van ez az állandósult éjszakázástól, jézus, szerintem én meghalnék (szerencsére ezt a gyerek is tudja). :)

Egyébként ha bőgött, nekünk a porszívó, a hajszárító vagy a babahinta dzsungelhangja vált be, arra elhallgatott és bealudt, de ahogy lekapcsoltad, kipattantak a szemei és sírt tovább. Röhejes, de tényleg ez volt, aztán elmúlt (hál istennek, mert komolyan féltem, hogy a hajszárító kigyullad). Nekem a védőnő mondta, hogy ha sír és nem lehet megnyugtatni, próbáljunk ki mindent és az ellenkezőjét, fény, sötétség, csend, zaj, hidegebb, melegebb, hason, oldalt, háton, stb.
Nekem mégis az a tapasztalatom, hogy a sírósság akkor múlt el, amikor kialakult a napi rendszer és belőttük, hogy mikor tud aludni (nem túl korán és nem túl későn, nem túl pihenten és nem túl fáradtan). A 3 hós státuszon egyszerre vágtuk rá a sokat sír-e kérdésre, hogy igen, aztán beállt a napirend és napok teltek el igazi sírás nélkül.
Az ikrek felmondták albérletüket és úgy döntöttek hogy kényelmesebb idekint! 2012. június 25-én hajnali 1 óra 28, illetve 1 óra 30 perckor megérkeztek Leolib ikrei, mindketten 2150 grammal, egyikük 48, másikuk 49 centivel. Gyönyörűek és egészségesek, már haza is engedték őket…..
pity pang 2012.07.02 22:38:05