Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dobfékre Continentált

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz ellenzékben egy ellenérvet hangsúlyozott (de azt nagyon) a 2003-as Gripen-szerződésmódosítással kapcsolatban.  Azt, hogy "minek a légi utántöltés". Vajon most, két éve kormányon, mi az álláspont? Addig is, míg kiderül, a hétvégén Ostravában egy cseh Gripen és egy…..
Dobfékre Continentált 2012.09.26 21:18:11
@Open Skies: Ott voltam, de csak később érkeztem. Jelentősége? mégsem mindegy, hogy tényleg olyat láthattak sokan, amit még sosem=
repüléstörténeti kuriózum. Vagy ez csak egy tömeg csalogató volt, mert akkor óriási marketing trükk. Nem mindegy melyik!
Illetve magam részéről most lemaradtam róla vagy sem.
(hovatovább ez a bejegyzés is a cseh utántöltő képesség miatt és az ez irányú magyar képesség hiánya miatt íródott. namost repülni a tanker mögött, azt szerintem a magyarok is tudnak)
Tehát nagyon nem mindegy, hogy volt-e tankolás vagy sem.
Dobfékre Continentált 2012.09.26 21:55:34
@stonefort: Jogos, jogos nem volt KC és KFC sem! Azért mondja mindenki így, mert eredetileg egy KC "töltött" volna, ez volt a programban, francia tankerről szó sem volt meg lehet nézni a natodayz.cz oldalon a cikk még mindig fent van.

De most látom csak, hogy 19-én derült ki, hogy váltás lesz, mert az USAFE nem tudja küldeni a KC-t és a franciák ugranak be helyette.
Ezért is lehet, hogy a tényleges kontakt nem volt meg. Vagy megvolt? Mert ezt eddig nem erősítette meg senki.
Dobfékre Continentált 2012.09.27 00:08:29
@Open Skies: Köszönöm a választ, most már mindent értek!
Air Power Blog Air Power News 10. 2012.08.02 20:34:33
Légierő-hírek, tizedik iteráció. Időszerűen egy Mi-24-es képpel, így emlékezve meg a típusról, melyet a szociálliberálisok siralomházba küldtek, a második Orbán-kormány pedig a vesztőhelyre kísért... Zord..
Dobfékre Continentált 2012.09.25 22:02:42
@molnibalage: "A B-52 kabinhoz fel lehetett menni és bedugott fényképezőgéppel is fotózhattál."
Tiszteletem! Remélem te nem álltál be a sorba azért a befotózásért!
Dobfékre Continentált 2012.09.26 18:23:31
@molnibalage: Akkor csak fél hibapont jár a figyelmetlenségért!
Arra próbálok utalni, hogy iszonyat sort álltak sokan, hogy benézzenek, de tizedannyit sem álltak, hogy fel/bemenjenek. Ismerőssel nem is értettük.
Ugyanis fel is lehetett menni a kabinba, előttünk ketten álltak sorban=5 perc várakozás + egy fejes jött soron kívül= még 5 perc. lényeg a lényeg az alatt a 10 perc alatt úgy elcsevegtünk a műszakiakkal, akik a feljárót "őrizték" (a törzs alatt), hogy utána soron kívül mehettünk fel ketten, megelőzve egy cseh századost és a többieket. bent/fent pedig mindent szabad volt: leülni, fotózni, csevegni a személyzettel marha kedvesek voltak, nem is sürgettek, szóval a "benézős" sort nemigen volt érdemes szerintem végig állni!
Dobfékre Continentált 2012.09.26 21:29:34
@Open Skies: Dehogy vagyok pilóta! egyszerű látogatóként odamentünk és csevegni kezdtünk, hogy honnan jöttek, mennyi ideig tart az út, stb.
ezzel kenyérre lehetett kenni az amikat, mert (és ez nagyon meglepett) a csehek közül senki nem beszélt angolul, aki ott legyeskedett, csak hadonásztak=mutogattak, meg hadováztak csehül, hogy mennének befele, de az ami csak integetett nekik, hogy nem nem!
és ehhez csak sima alap angol kellett.
Igen, megint videó jön, mert lusta elfoglalt vagyok :) Repülős mozi, de azért nem a "két pixel rohadt hangosan eltűnik a képből" kategória, mert nem csak teljes forszázzsal dübörgő vadászgépek szerepeltek a repülőprogramban, hanem egészen halkak is, például vitorlázók, plusz…..