Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GennagyijGolovkin

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfogulatlan laikus helyett vérbeli István, a király rajongót menesztettünk a szegedi Dóm térre, aki Alföldi Róberttel szemben sem titkolja elfogultságát. Bolondul Stohlért, bírja a Kimnowakot: azt hitte, a földi paradicsomba váltott jegyet. Mégsem azt kapta, amit várt. A katarzis…..
"A Kereskedelmi és Közlekedésügyi Minisztérium irányítása mellett fokozott ütemben takarítják el a havat a vidéki úthálózatról. Nagy teljesítményű hómaró gépek teszik járhatóvá a dunántúli utakat. A 160 lóerős, kettős motorral működő gépek néhány óra alatt…..
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
GennagyijGolovkin 2012.10.17 20:18:11
@Terézágyú: Faszfej. Nekem is tetszik. De mondjuk én is jobbra állok a jelenlegi kormánytól.
GennagyijGolovkin 2012.10.17 20:27:21
@K3rnel: Ne siess. A zsindexes heccblogfarmnak nyilván holnapra van kiadva a fidesznáci-Risztov-téma. Ma a zorbánozást kellett abszolválni.
Elég rossz volt a kormány elmúlt kéthetes mérlege, a baltás gyilkos, Orbán IMF-listája és a Varga István-féle női szerepfelfogás borzolta a kedélyeket. Mindhárom ügy elviekben alkalmas volt arra, hogy a Fidesz korábbi támogatóit is elgondolkodtassa a hogyantovábbról. Mindegyik…..
GennagyijGolovkin 2012.09.16 16:01:58
@hoseman: A szokásos ballibes demagóg terelés és a bűnök relativizálása. Ne tegyünk már egyenlőségjelet az MSZP- és KISZ-tagság, meg a rendszer működtető (MSZP KB és PB-tagok) közé.
Kettős Mérce Sose halunk TEK 2012.09.14 10:56:55
A magyar terrorelhárítási kommandó a héten elkapta a BME-n Luke Skywalkert. Az ország fele ezen röhög, a másik fele szörnyülködik, hogy de hiszen Luke le is lőhette volna csoporttársait. Azt azonban alig valaki mondja ki, hogy itt a tragédia éppen a TEK részéről következhetett…..
GennagyijGolovkin 2012.09.14 20:30:54
@Ad Dio: Ja, a szokásos történet. Itt mindenki osztja az észt. A 10 millió rendőrségi diszpécser országa. Meg a 10 millió fegyverszakértő országa.
RE:blog Török Gábor ellemez 2012.09.12 11:06:07
Török Gábor langyosnál is langyosabb ún. politikai elemzéseit ki kellett már írnom magamból, mert régóta bassza a csőrömet az óvatoskodásnak ez a mesterfoka, amely szintű semmitmondás még meteorológusoknál tavasztájt sem tapasztalható, ráadásul professzionális…..
GennagyijGolovkin 2012.09.12 20:46:03
@CC_Kitiltott: Hát igen. Tölgyessy az egyik legnagyobb formátumú politikus volt a 90-es évek elején. Plusz jó politikai elemző. Kár, hogy így visszahúzódott.
GennagyijGolovkin 2012.09.12 20:47:15
@Brendel Mátyás: Seggfej vagy barátom. Egy ilyen kérdésben Debreczenire hivatkozni igazán szép öngól a részedről. Inkább maradtál volna csendben.
Tallinn tornyai Keletről felhőkarcolók, nyugatról középkori tornyok keretezik a tallinni kikötőt, ahogy a hajók az észt fővároshoz közelednek. Két balti fénykor jelképei ezek: Észtország, Lettország és Litvánia az orosz/szovjet elnyomás után újra saját útjukat járhatják.…..
GennagyijGolovkin 2012.09.04 12:31:43
1. Észtország egy kis ország, azaz kisebb pénzből rendbehozható volt, Finnország pedig bőségesen támogatta és istápolta. (És igen, ilyen bőkező nagy testvér nem állt sem Lettország, sem Litvánia mögött.)
2. Észtországban valódi kommunista diktatúra volt, vagyis volt egy erős inspiráció, hogy honnan hová szeretnének eljutni. 1991-ben széleskörő egyetértés volt az észt társadalomban, hogy a szovjet múltat le kell zárni, és egy új, skandináv országot és társadalmat kell felépíteni. (Amelynek a csírái azért már a szovjet időszakban is megvoltak.) Nálunk a puha átmenettel sajnos tovább élhetett a kádárizmus, volt sok év MSZP és hasonlók.
3. Észtországban az első lépésként kirúgták a hatalomból az összes komcsit, posztkomcsit és szovjet kollaboránst. Azaz a teljes politikai elit (nagyrészt) tiszta lappal indult. Már a kezdetektől a modern, nyugatias gondolkodású elit volt a meghatározó. Mondjuk bohócnak megtartották Arnold Rüütelt, de ehhez hozzá kell tenni, hogy mindhárom balti országra jellemző, hogy még a baloldali és szovjet múltú politikusok is olyan szinten hazafiak és nacionalisták, hogy nálunk a károgók simán szélsőjobbosként bélyegeznék meg őket.
4. Észtországban igen erős a nemzeti öntudat, a fontos dolgokban már a kezdetektől konszenzus volt. Tudatosan erőítették az északi identitást is. Az észtek összetartanak, jóban-rosszban.
5. Vallás. Még ha az észtekre manapság kevésbé is jellemző a vallásosság, igen fontos tényező az evangélikus kultúrális hatás, amely erősen befolyásolja a társadalmi normákat. Ilyenek a takarékosság, a szerénység és a szorgalom.
5. Az észteknél nyakasabb és konokabb embereket nem ismerek. Ha egyszer valamit a fejükbe vesznek, végigviszik. (ld. az észtországi oroszok ügyében tanusított kitartó álláspontjuk - ld. magyarországi analógia: a cigányok...).

És még lehetne sorolni hosszasan az okokat és különbségeket. Sajnos, a poszt egy kicsit felszínesre sikerült.

Az észtektől van mit tanulni. De ezek nem gazdasági kérdések. a gazdasági sikerek csak a következmények. Az észt sikerek ennél sokkal mélyebben gyökereznek: Mindenek előtt, nemzeti öntudat, hazaszeretet, összefogás, kitartás és szorgalom.
Bevallom, az elmúlt öt napban nem láttam internetet (ne tessék irigyelni, nem nyaralás, hanem munka), így cseppet lemaradtam a világ történéseiről. Egy hatalmas különbséget azonban felfedeztem: öt nappal ezelőtt szerintem senki sem tudta, hol van Azerbajdzsán és Örményország,…..
GennagyijGolovkin 2012.09.02 18:54:57
@Anti Anyag: Alapvetően egyetértek a leírtakkal. Csak apró pontosítás: Örményország orosz érdekszféra, Azerbajdzsán török, meg úgy általában nyugati. Örményországban kedvelik az oroszokat, Azerbajdzsánban meg rühellik. Úgy nagy vonalakban ez a felállás.
GennagyijGolovkin 2012.09.02 18:56:14
@IGe: Na most össze szartam magam ezeken az üzeneteken. Holnap biztos, a lakásból sem merek majd kilépni.
GennagyijGolovkin 2012.09.02 18:59:49
@Putyilov a gyari melos: Ez jó. Így van. Ezek a hülyék azt hiszik, hogy a nemzetközi sajtó a nap 24 órájában a magyarországi eseményeken pörög. És mindenhol ott toporog a nép, hogy reggel olvashassa a friss magyarországi híreket, mert enélkül a világ egyetlen pontján sem indulhat a nap.
Valamikor a Videoton VIP-páholyában megejtett tökmagköpködés környékén Orbán Viktor már tudta, hogy megalázta a saját hazáját, odadobta mindannyiunk becsületét. Ha igazak a hírek, hogy Azerbajdzsán akkora értékben venne a csőd szélén egyensúlyozó országtól magyar…..
Most negyed egykor a Magyar Hírlap honlapján semmi hír nincsen, nemhogy az örmények felháborodásáról, de még a kiadatásról sem. Mindeközben a Magyar Nemzet a külpolitikai hírek közé száműzi, a második hírblokkba, egy nyúlfakrnyi hírbe az örmény konfliktust, aminél számukra…..
Sólyom feladta a leckét. Egyértelműen tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex…..
  Sajnos igaz, hogy egy magát kereszténynek nevező kultúrában fogant és zajlott le a szisztematikus népirtás. Történet dióhéjban: néhány napja szétszaggatott egy héber nyelvű Újszövetséget az irodájában, Isten és a média színe előtt egy izraeli poiltikus. Ben Ari, a…..
GennagyijGolovkin 2012.07.29 11:18:10
@Nekrofil Sírásó Phd.: Ja, és az indexen meg a holokauszt-ipar szellemében született posztok automatikusan főoldalasok. Nahát...
sorok között Drónharcos 2012.07.22 10:49:00
Lassan közeledünk az amerikai elnökválasztás hajrájához, amelyet a helyi hagyományoknak megfelelően valószínűleg megint az fog megnyerni aki több kampánytámogatást tud bezsebelni. Az utolsó információk szerint ebben a tekintetben egyelőre a republikánusok jelöltje Mitt Romney…..
Nemrég olvastam, hogy ha Peking volt a magyar sport Trianonja, akkor London lesz a Don-kanyarja .A héten többször néztem a Junior Atlétikai VB közvetítéseit Barcelonából.A riporterek elárulták, hogy a magyar csapat 22 versenyzővel képviselteti magát a VB-n. Az erősebb MASZ szinttel…..
Aki ezt a videót megnézi, az jó eséllyel furcsa átalakuláson mehet át: érezheti, ahogy percről-percre nő benne, majd hirtelen jól fejlett, nyálkás alienként előtör belőle a KDNP-s médiapolitikus. Én speciel a második percnél már úgy éreztem, hogy a bordám szétfeszítve,…..
Itt az ideje, hogy megismerkedjünk északkeleti szomszédunkkal. Nekem az elmélyülésben személyesen az asszonyfőnök családja, Stas Gorin megbízott állandó szakkomentátorom, Ödönbá' kárpátaljai származású volt edzőm, valamint az internet, többek közt Visontay Péter fotói…..
GennagyijGolovkin 2012.05.31 10:45:01
@herut: Mondjuk, a leírtak alapján Kárpátalján jártál. Ukrajnából így nem láttál semmit.
Európa egyik legfigyelemreméltóbb teljesítménye a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben következett be: amikor amatőr és hivatásos gyűlölködők e jelenségről beszélnek, szinte kivétel nélkül, múlt időben mondják: a németek elkövették a holokausztot. Európa a…..
GennagyijGolovkin 2012.05.23 14:50:06
@Putyilov gyári melós: Hát persze. Az 1941-ben született Ifj. Horthy... Marha.
Na jó, most már azért tényleg álljunk meg egy szóra.Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában a XX. század legnagyobb magyar államférfijának nevezte Horthy Miklóst, és azt javasolta: a volt kormányzó újratemetésének XX. évfordulója alkalmából 2013-at…..
Bár Schmitt Pál plágiumügyében blogunk eléggé megégette magát a múltkor azzal, hogy az általános netes közvéleménnyel szemben foglaltunk állást, most mégis úgy érzem, hogy Gyurcsány vélt plágiumügyében is állást kell foglalnunk, valószínűleg ezúttal sem túl sok…..
Tegnap eljött a Nagy Nap,- az Androlib birka módjára szépen át is aludta, mert megérdemli - és a Nagy Nap keretében a Samsung bejelentette a Samsung Galaxy SIII eljövetelét, amit persze már mindenki előre tudott, vagy gondolt, esetleg csak remélt. No de ne szaladjunk ennyire előre,…..
Jól indult Áder János – vélhetően az elődjéénél hosszabbra tervezett – elnöki ciklusa. A Nemzet Első Polgára, a humorérzékéről és laza, barátságos stílusáról messze földön ismert államférfi a Székely himnusz eléneklése közben elmerenghetett pár percet a Parlament…..
Tegnap hazafelé jövet a mesterképzéses felvételik esélyét latolgattuk két hallgatótársammal, amikor is egyikük felvetette, úgyse lehet itt még sokat tudni, ha a Corvinust végül beolvasztják más egyetemekbe, itt még elég nagy felfordulás lesz. "Hülye vagy? Ez már rég…..
GennagyijGolovkin 2012.04.22 01:45:05
Valamire irigylésre méltó módon ráéreztek ezek a betyár kolozsváriak! Talán arra, ha másra nem, hogy miként lehet az átkos posztkommunista örökségből kulturális-művészeti tőkét fabrikálni.         Ami ugyebár nem kis teljesítmény.…..
Az On The Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András kedd este a Budapesti Corvinus Egyetem zsúfolásig megtelt nagyelőadójában beszélgettek az egyetemistákkal. A két fiatal digitális újságíró a világot járva készíti doktumentumfilmjeit. Most meséltek. A kezdetekről,…..
GennagyijGolovkin 2012.04.20 11:24:52