Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iky8

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődtek az egyirányú Lumniczer utcába való szemből bebiciklizés lehetővé tételéhez szükséges forgalomtechnikai munkák. Először a Petőfi téren létesül egy kis útsziget, melynek az a célja, hogy a Lumniczerbe behajtó autósok az úttest menetirány szerinti jobb szélére…..
iky8 2012.11.04 11:33:19
Régi kerékpárosként sajnos nem tudok az ügy mellé állni! Kicsit feldúlt vagyok, előre is bocs!
Szerintem rengeteg ellenséget szereztek nekünk, szabálykövető kerékpárosokra. Szerencsére Gödöllőn eddig tiszteletben tartottuk az egyirányú utcákat és a város nem élt a legutóbbi felesleges KRESZ-módosítással - aki nem, az eddig is behajtott fordítva. A gödöllei autós társadalom, - amelynek szintén tagja vagyok - nem érett még arra, hogy nem várt irányokból is felkészült legyen kerékpárosok észlelésére, elfogadásra. Mert 2 féle kerékpáros van: az egyiknek van rutinja és figyelemmel kíséri a mögöttes forgalom alakulását és sajnos ott a másik fajta is. Ezek azok akik miatt nem halad az ügyünk előre. És épp ezeket szolgálja ki ez az átépítés.
Szerintem semmi szükség a Dalmady utcai fordított irányú kerékpársávra, örülhetünk, ha a helyi lakók nem sörétes puskával fognak vadászni azokra, akik lusták a Fürdő utca felé kerülni. A helyi lakókat senki nem kérdezte meg a változásról, pedig az számukra botrányos.
Nézzünk egy átlagos hétfő reggelt a Csipke utcai lakók szemszögéből: néhány éve a Csipke utca Dalmady utcai végére behajtani tilos táblát helyezetek ki, igaz az Isaszegi úti végére elfelejtettek kitenni egyirányú utca táblát. Van kint ugyan egy értelmezhetetlen kötelező haladási irány: egyenesen tábla, de ez legyen annak a szégyene, aki a munkát átvette! Szóval tekintsük a Csipke utcát egyirányúnek. Eddig, ha reggel munkába indult valaki, ki kellett kanyarodnia a Dalmady utcára. Már ez is gyakran lehetetlen volt, mert a Dalmady végén a jobbra szándékozók úgy álltak sorba, hogy lehetelen volt kikanyarodni még azoknak is, akik ott már balra kanyarodtak volna. Az Állomás utcára való kihajtásra csak akkor volt remény, ha a sorompó leeresztett volt, mert máskor egymást érték az autók. Az új járdasziget miatt már nem fognak odaférni a kihajtáshoz...
Megkérdezte valaki az ott lakókat? Készült hatástanulmány, mielőtt az első kapavágást elvégezték? Sajnálom, hogy mások meggondolatlansága miatt engem fognak utálni, csak mert én is kerékpáros vagyok! Volna annyi értelmes dolog, amivel foglalkozhatnánk, mint az ellenségek gyűjtése!
Mégegyszer bocs a feldúlt hangvételért!
Bizony, idén is megnyitja kapuit a bringások előtt a Hungaroring. A Lokálpatrióta Klub összefogja a Gödöllőről indulókat, és szervezetten, csoportban is áttekerhetünk a versenypályára, ahol bicajozhatunk is egyet a szuper aszfalton. (Csak hozzá ne szokjunk…..
Tegnaptól hatályos az új szabálysértési törvény. Eszerint "Általános közlekedési szabályok, tilalmi táblák, útburkolati jelek, a közúton való haladás szabályainak, irányváltoztatás, bekanyarodás, autópályán és autóúton való haladás, egyes járművek…..