Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szobalián (törölt)

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban kisebbfajta kommunikációs offenzívát tapasztalhattunk a kormánytól az adórendszer átalakítására vonatkozóan. A pénzügyi tranzakciós adóról már leírtuk a véleményünket ezen a linken. Most az új áfa javaslatot szeretném kicsit körbejárni. A javaslat lényege…..
szobalián (törölt) 2012.04.18 18:50:35
@desw:

Of. megtaláltam a kötelező terhességi vizsgálatokat. Első jelentkezésnél ultrahang vizsgélat lesz (ez feltehetően a terhesség 12-ik hetéig mindenki eljut orvoshoz, vagy azért mert tudja, hogy terhes, vagy azért, mert kimaradt neki). A lényeg, a 12-ik hétig uh (gyakran ilyenkor még nem hasi, hanem hüvelyi, ekkor még az ad nagyobb képet), valamint rendes belső szülész-nőgyágyasztai vizsgálat. (Uh nincs minden rendelőben, tehát ez lehet két külön vizsgálat, az első hagyományos nőgyogyi és az uh.
Ekkor belgyógyász felkerésése nem kötelező, csak lehetőség (ajánlott).EKG, vérnyomás, stb.

Az első labor megint kötelező, ott éhgyomri vércukrot mérnek, hepatitiszre szifiliszre szűrik, stb.

Majd a terhesség 26-ok hetéig havonta egy alkalommal kötelező a vizsgálatra menni (ha nincs komplikáció, különben más a helyzet). Innentől a 36-ik hétig háromhetente egyszer kötelező, majd a harminchatodik héttől a szülésig heti egyszer.

Megvan mikor nézik meg a vérnyomást, méh növekedését, magzati szívműködést, stb. ezek része a fenti időpontoknak.

Megvan határozva, mik azok a vizsgáőlatok, amik amik a terhesség kihordási idejéhez kötöttek, megvan, hogy mikor kell ultrahangra menni pl. elsőn kívül még (18-19, 32, 38 hét környékén).AFP szűrés 16. hét, a genetikai uh 18-19 hét. A 24-28 hét környékén a terhességi cukorbetegség szűrése van. Rendszeres nst terhesség vége felé, stb.

Bocs, ez tudom, mind nagyon off ide. Csak tekintélyes mennyiségű vizsgálatról van szó, amikre kötelezően el kell mennie a nőnek! (ezekben nincs benne a 3D ultrhanag, ami fizetős, vagy egyéb hasznos, de fizetős szűrő vizsgálatok).

szerintem ritka nagy kicseszés lenne, ha érvényes biztosítása van, és állami rendeléseken tőlük vizitdíjat kérnének, holott a várandós nőknek kötelező a megjelenésük ezeken a vizsgálatokon!
szobalián (törölt) 2012.04.18 19:09:20
@desw:

"Ezen az alapon jöhet a vesebeteg is, mert ha nem megy dialízisre, akkor meghal, és az eü ellátás alkotmányos jog és stb, stb..."

A különbség az, hogy a vesedialízisre váró egy beteg ember, a várandós nők jelentős része pedig makk egészéges, és fenti kötelező vizsgálatok nélkül is ki tudná hordani a babáját. A várandósság 9 hónapja nem beteg, hanem egészéges nőt és magzatot takar a nagy többségben.

Személyit kár ide venni, mert ha az lejár, akkor onnantól kezdve nincs érvényes személyi igazolványa valakinek. A terhesség sehogy sem kapcsolható ide. A várandós nő is fizet azért, ha lejár a személyije.

Arról van szó, hogy a várandós nőknek _kötelezően_ előírnak egészségi szolgáltatás igánybevételét, akkor is, ha nem akarja. Igen, valóban igénybe veszi ezeket a szolgáltatásokat, de ha ő ellenne nélkülük, nem teheti meg.

Egy vese dialízisre járó ember más tészta. Ő igazoltan beteg, és dönthet arról, hogy kéri-e a dialízist, vagy saját maga dönt úgy, hogy nem kéri és meghal. Egy egészéges várandós nő, aki még csak nem is beteg, viszont nem választhatja azt, hogy nem megy a terhességi kötelező viszgálatokra.

A nők alapvető jogaiba rugnának bele, hogy ha nem lenne elég az, hogy így sem dönthet, hogy vizsgálják-e, vagy sem, hanem érvényes biztosítási jogviszonya mellett, fizessen is vizsgálatonként érte külön vizitdíjat kötelezően. Ez nonszensz, ez nem más, mint a nők totális semmibe vétele (a vizsgálatok tény, hogy hasznosak, ahol gond van, kiszűrik, de a többségnél nincs gond. Bizonyos tekintetben az önrendelkezési jogukat a kötelező vizsgálatokkal elvették tőlük, hogy nincs anőknek választásuk), ám emellé még a pénzüket is akarják? Beteg az a társadalom,ha ennyire sárba tiporná a nőket, hogy ha kell "hatósággal kikényszerítik a viszgálatot", de csengessen érte).holott egészéges, nem beteg emberekről van szó!
szobalián (törölt) 2012.04.18 19:19:32
@desw: Nekem Benelux államban élő, kitelepült magyar ismerősöm van. A nő várandós. Nincs ennyi kötelező vizsgálat előírva (és sokkal szabadabb döntési joga van ahhoz is, hogy kórházban, vagy otthon szül, nem mindenféle alig teljesíthető eltétlet szabnak az otthonszüléshez. Mondjuk ismerősöméknél nem otthonszülést terveznek, de arrafelé természetesnek veszik, ha valaki otthon akar szülni. Az egész várandósságot és a szülést nem betegségként kezelik, hanem a nő életében egy természetes folyamatként. Állítólag a kórházi szüléseknél ott megszokásból nem tolják beléjük az oxitocint, csak ha valóban kell, a gátmetszés ugyanúgy, nem megszokás, csak ha kell. Tulajdonképpen hagyják saját tempójában, saját maga által választott pózban vajúdni, szülni (komplikációmentesség nélkül). Nem a nőbek kell az orvosokhoz, hanem az orvosi személyzetnek a nő igényeihez alkalmazkodni. És ha valaki kér fájdalomcsillapítót, kap, nem helyette fikuszt. Ha nem muszáj nem könyökölnek gyomorba akitolási szakaszba, nem alkalmaznak efféle nőknek kínzó "rásegítéseket" az orvosok. Sokkal normálisabb egészégügyi hozzáállással (vannak kivételek hazánkban is) vannak a nőkhöz, és mégsem nézik le azt sem, aki mindezek melett köszöni, inkább otthon szül.

Off vége, bocs.